Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES LĒMUMS Nr. 476

Par valsts īpašumā esošās nekustamās mantas uzskaiti un izmantošanu

Lai nodrošinātu valsts īpašumā esošās nekustamās mantas uzskaiti un aizsardzību, Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

1. Visiem ministriem un citiem valsts pārvaldes institūciju vadītājiem līdz 1992. gada 1. decembrim pēc saskaņošanas ar Finansu ministriju, Ekonomisko reformu ministriju un Valsts statistikas komiteju, iesniegt Latvijas Republikas Ministru Padomei apstiprināšanai to valsts uzņēmumu, organizāciju un iestāžu, kā arī statūtsabiedrību ar valsts kapitāla līdzdalību sarakstu, kurās valsts īpašumu vai tā daļu pārvalda attiecīgā ministrija vai valsts pārvaldes institūcija (pielikums).

2. Noteikt, ka nekustamo mantu, kas 1940. gada 17. jūnijā zemes grāmatās bija reģistrēta kā Latvijas valsts vai valsts akciju sabiedrību īpašums, kā arī valsts nekustamo mantu, kas nav nodota citu ministriju vai valsts pārvaldes institūciju pārvaldīšanā, to skaitā bezīpašnieku mantu, pārzina Finansu ministrija.

3. Uzdot ministrijām un citām valsts pārvaldes institūcijām kontrolēt to pārziņā nodotās valsts īpašumā esošās nekustamās mantas izmantošanas efektivitāti un katru ceturksni sniegt Finansu ministrijai informāciju par šīs mantas stāvokli un ienākumiem no tās.

4. Finansu ministrijai:

4.1. katru ceturksni kopā ar atskaiti par valsts budžeta izpildi sniegt Latvijas Republikas Ministru Padomei ziņojumu par valsts īpašumā esošās nekustamās mantas stāvokli un ienākumiem no tās;

4.2. līdz 1992. gada 15. novembrim izveidot Valsts saimniecības departamentu.

Noteikt, ka Finansu ministrijas Valsts saimniecības departaments nodrošina valsts nekustamā īpašuma uzskaites metodisko vadību un kontrolē ienākumu iekasēšanu no valsts īpašumā esošās mantas.

5. Pieņemt Finansu ministrijas priekšlikumu par valsts akciju sabiedrības dibināšanu, lai pārvaldītu Finansu ministrijas pārziņā nodoto valsts nekustamo īpašumu un uzdot Finansu ministrijai kopīgi ar valsts uzņēmumu «Rosme» līdz 1992. gada 25. novembrim iesniegt Latvijas Republikas Ministru Padomei apstiprināšanai minētās valsts akciju sabiedrības statūtu projektu.

6. Lai izskatītu jautājumus par valsts īpašuma tiesību atjaunošanu uz nekustamo mantu, kas bija valsts īpašumā 1940. gada 17. jūnijā vai atzīstama par valsts mantu saskaņā ar Latvijas Republikas Civillikumu, izveidot Valdības komisiju valsts īpašuma apzināšanai.

Uzdot komisijai kopīgi ar attiecīgo ministriju vai resoru gadījumos, kad valsts nekustamais īpašums bez likumīga pamata atrodas citu juridisko vai fizisko personu valdījumā, veikt pasākumus tā izprasīšanai no sveša valdījuma.

Noteikt, ka komisijas darba izdevumi 1992. gadam tiek apmaksāti no Latvijas Republikas Ministru Padomes rezerves fonda saskaņā ar izdevumu tāmi.

7. Uzdot Arhitektūras un celtniecības ministrijai kopīgi ar Tieslietu ministriju un Finansu ministriju līdz 1992. gada 25. novembrim iesniegt Latvijas Republikas Ministru Padomei priekšlikumus par nekustamās mantas tiesisko reģistrāciju līdz Zemesgrāmatu likuma atjaunošanai.

8. Uzdot Finansu ministrijai kopīgi ar Tieslietu ministriju un Ekonomisko reformu ministriju līdz 1992. gada 1. decembrim iesniegt Latvijas Republikas Ministru Padomei priekšlikumus par valsts īpašumā esošās nekustamās mantas pārvaldīšanas kārtību.

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I.GODMANIS

Latvijas Republikas finansu ministrs E.SILIŅŠ

Latvijas Republikas tieslietu ministrs V. SKUDRA

Rīgā 1992. gada 12. novembrī

 

PIELIKUMS
Latvijas Republikas Ministru Padomes
1992. gada 12. novembra lēmumam Nr. 476

Valsts uzņēmumi, organizācijas, iestādes, statūtsabiedrības ar valsts kapitāla līdzdalību, kurās valsts īpašumu vai tā daļu pārvalda

__________________________________________________________________________
(ministrija vai valsts pārvaldes institūcija)

 

Uzņēmuma, uzņēmējsabiedrības, iestādes un organizācijas pilns nosaukums Adrese Uzņēmuma, uzņēmējsabiedrības reģistrācijas apliecības datums un numurs Bilances vērtība (valsts, ārvalstu kapitāla daļa) Lietošanā esošas zemes Valsts īpašuma izmantošanas veids Piezīme**
(turpmākās izmantošanas priekšlikumi, nodomi)
kopplatība (ha) gruntsgabalu skaits gruntsgabalu adreses*
A B 1 2 3 4 5 6 7
 

1. Valsts uzņēmumi, organizācijas, iestādes un statūtsabiedrības

2. Jaukta īpašuma statūtsabiedrības ar valsts kapitāla līdzdalību

3. Uzņēmumi un statūtsabiedrības ar ārvalstu kapitāla līdzdalību

             

* Ja gruntsgabalu skaits lielāks par trijiem, 5. aili neaizpilda. Šajā gadījumā adreses jāuzrāda par katru uzņēmumu, uzņēmējsabiedrību, iestādi un organizāciju atsevišķā pielikumā.

** Iznomāt, iznomāt ar izpirkšanas tiesībām, pārdot (privatizēt) u. c.

 

Attiecīgās ministrijas vai valsts pārvaldes institūcijas vadītājs Galvenais grāmatvedis
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par valsts īpašumā esošās nekustamās mantas uzskaiti un izmantošanu Izdevējs: Ministru Padome Veids: lēmums Numurs: 476Pieņemts: 12.11.1992.Stājas spēkā: 12.11.1992.Zaudē spēku: 22.12.2001.Publicēts: Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 49/50, 17.12.1992.; Diena, 223, 27.11.1992.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
66577
12.11.1992
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"