Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES LĒMUMS Nr. 359

Par viendzīvokļa dzīvojamo māju pārdošanu

Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

1. Atļaut valsts uzņēmumiem un iestādēm likumos un republikas Valdības lēmumos noteiktajā kārtībā pēc saskaņošanas ar attiecīgo nozares ministriju un pagasta vai pilsētas pašvaldību pārdot to valdījumā esošās viendzīvokļa mājas šo dzīvojamo māju pašreizējiem īrniekiem, kā arī gadījumos, kad šīs mājas ir neapdzīvotas, - citām personām, ievērojot šādus nosacījumus:

1.1. ja pārdodamā māja ir uzbūvēta pēc 1940. gada 21. jūlija;

1.2. ja pārdodamā māja ir uzbūvēta līdz 1940. gada 21. jūlijam, tikai gadījumos, kad ir dokumentāli pierādīts, ka mājai nav īpašnieka vai mantinieku vai arī tās īpašnieks (mantinieki) atteicies no īpašuma tiesībām;

1.3. ja zemi, uz kuras atrodas pārdodamā māja, zemes reformas likumos noteiktajā termiņā nav pieprasījis tās bijušais (līdz 1940. gada 21. jūlijam) īpašnieks vai mantinieks, vai ja šīs zemes bijušais īpašnieks vai mantinieks ir reģistrēts atsevišķā neapmierināto zemes pieprasījumu reģistrā un nav izmantojis viņam piedāvātās pirmpirkuma tiesības uz dzīvojamo māju, kas atrodas uz viņa bijušā zemes īpašuma;

1.4. dzīvojamo māju var pārdot tikai Latvijas Republikas pilsonim vai iedzīvotājam, kurš Latvijas Republikā ir pastāvīgi pierakstīts un nodzīvojis ne mazāk par pēdējiem 16 gadiem;

1.5. neapdzīvotu dzīvojamo māju pirmām kārtām pārdod personām, kuras noteiktajā kārtībā uzņemtas attiecīgās pašvaldības uzskaitē dzīvokļa apstākļu uzlabošanai.

2. Pārdodamās dzīvojamās mājas cena nosakāma, pusēm vienojoties, kā arī ievērojot Latvijas PSR Ministru Padomes 1989. gada 24. jūlija lēmumā Nr. 171 «Par valsts un sabiedriskā dzīvokļu fonda dzīvokļu un māju pārdošanu pilsoņiem personiskajā īpašumā» noteikto dzīvojamo māju novērtēšanas kārtību un piemērojot Latvijas Republikas Ministru Padomes noteiktos pamatlīdzekļu pārcenošanas koeficientus uz mājas pārdošanas brīdi.

3. Noteikt, ka valsts dzīvokļu fonda pārdošanā iegūtie līdzekļi tiek ieskaitīti Latvijas Republikas Ministru Padomes Ārpusbudžeta privatizācijas fondā.

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I.GODMANIS

Latvijas Republikas arhitektūras un celtniecības ministrs A.PRŪSIS

Rīgā 1992. gada 26. augustā

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par viendzīvokļa dzīvojamo māju pārdošanu Izdevējs: Ministru Padome Veids: lēmums Numurs: 359Pieņemts: 26.08.1992.Stājas spēkā: 26.08.1992.Zaudē spēku: 22.05.1996.Publicēts: Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 49/50, 17.12.1992.; Diena, 165, 04.09.1992.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
66558
26.08.1992
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"