Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES LEMUMSNr. 295

Par ienākumu politiku Latvijas Republikas valsts un pašvaldību uzņēmumos, kā arī uzņēmējsabiedrībās, kurās ieguldīts valsts kapitāls

Lai samazinātu inflācijas līmeni un aizkavētu cenu un līdz ar to arī algu pieaugumu, Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

1. Finansu ministrijai kopīgi ar Ekonomisko reformu ministriju izstrādāt un apstiprināt valsts un pašvaldību uzņēmumu, kā arī uzņēmējsabiedrību, kurās ieguldīts valsts kapitāls (tālāk tekstā - «valsts uzņēmumi») darbinieku individuālā un kolektīvā patēriņa līdzekļu izmantošanas noteikumus, paredzot, ka tie būs spēkā līdz 1992. gada 31. decembrim. Minēto noteikumu izstrādes darbā jāiesaista arī Brīvo arodbiedrību savienība.

2. Apstiprināt 1992. gada otrajai pusei prognozējamo patēriņa cenu indeksa pieaugumu:

trešajā ceturksnī (salīdzinot ar 1992. gada otro ceturksni) - 40%,

ceturtajā ceturksnī (salīdzinot ar 1992. gada trešo ceturksni) - 27,5%.

Ja trešā ceturkšņa divos mēnešos (jūlijā un augustā) patēriņa cenu indeksa reālais pieaugums pārsniegs vairāk kā 40% un tiks mainīts minimālās mēnešalgas (amatalgas) apmērs, tad 1992. gada trešajā ceturksni prognozējamais patēriņa cenu indeksa pieaugums tiks pārskatīts.

3. Noteikt pieļaujamo individuālā un kolektīvā patēriņa līdzekļu pieaugumu (75 procenti no prognozējamā patēriņa cenu indeksa pieauguma).

1992. gada trešajā ceturksnī (salīdzinot ar 1992. gada otrajā ceturksnī patēriņam novirzīto līdzekļu summu) - 30%;

1992. gada ceturtajā ceturksnī (salīdzinot ar 1992. gada trešajā ceturksnī patēriņam novirzīto līdzekļu summu) - 20%.

Ja trešajā ceturksnī patēriņa cenu indeksa reālais pieaugums pārsniegs prognozējamo līmeni vairāk par 10%, noteiktais pieļaujamais individuālā un kolektīvā patēriņa līdzekļu pieaugums ceturtajam ceturksnim tiks pārskatīts.

4. Noteikt, ka maksājumus valsts budžetā par pieļaujamā individuālā un kolektīvā patēriņa līdzekļu pieauguma pārsniegšanu izdara valsts uzņēmumi pēc tam, kad apkopoti 1992. gada trešā ceturkšņa rezultāti. Maksājumi jāizdara ne vēlāk kā 25 kalendāro dienu laikā pēc katra ceturkšņa beigām šādos apmēros:

pārsniedzot noteikto līmeni līdz 1%, - maksājumi valsts budžetā netiek izdarīti;

pārsniedzot noteikto līmeni no l-2%, - 150% apmērā no pārsniegtās summas;

pārsniedzot noteikto līmeni vairāk par 2% - 300% apmērā no pārsniegtās summas.

5. Finansu ministrijai kopīgi ar Ekonomisko reformu ministriju un Galveno valsts finansu inspekciju līdz 1992. gada 10. augustam izstrādāt un apstiprināt šī lēmuma 4. punktā valsts budžetā noteikto maksājumu aprēķināšanas kārtību.

6. Valsts statistikas komitejai pēc saskaņošanas ar Ekonomisko reformu ministriju, Finansu ministriju un Labklājības ministriju līdz 1992. gada 10. augustam precizēt un izdarīt papildinājumus un grozījumus ar Valsts statistikas komitejas 1992. gada 10. aprīļa lēmumu Nr. 48 apstiprinātajā Instrukcijā par patēriņam novirzīto līdzekļu sastāvu.

7. Kontroli par šajā lēmumā noteikto maksājumu pareizību un savlaicīgu ieskaitīšanu valsts budžetā veic Galvenā valsts finansu inspekcija.

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I.GODMANIS

Latvijas Republikas ekonomisko reformu ministra vietnieks N.LUSTE

Latvijas Republikas finansu ministra pirmais vietnieks U.OSIS

Rīgā 1992. gada 31. jūlijā

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par ienākumu politiku Latvijas Republikas valsts un pašvaldību uzņēmumos, kā arī uzņēmējsabiedrībās, .. Izdevējs: Ministru Padome Veids: lēmums Numurs: 295Pieņemts: 31.07.1992.Stājas spēkā: 31.07.1992.Zaudē spēku: 16.01.1997.Publicēts: Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 39/40/41, 15.10.1992.; Diena, 145, 07.08.1992.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
66347
31.07.1992
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"