Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES LĒMUMS Nr. 246

Par pašvaldību institūciju pieņemto lēmumu atbilstības likumdošanas aktiem un Valdības lēmumiem nodrošināšanu

Lai likumā noteiktajā kārtībā nodrošinātu pašvaldību institūcijās pieņemto pretlikumīgo lēmumu apturēšanu, Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

1. Apstiprināt Kārtību, kādā Latvijas Republikas valdības aparātā izskata pašvaldību institūciju pieņemto lēmumu atbilstību spēkā esošajiem likumdošanas aktiem un Valdības lēmumiem.

2. Ieteikt rajonu un Rīgas pilsētas Tautas deputātu padomju priekšsēdētājiem izstrādāt un noteikt kārtību, kādā izvērtē pagastu, pilsētu un pilsētas rajonu (priekšpilsētu) pašvaldību institūciju pieņemto lēmumu atbilstību spēkā esošajiem likumdošanas aktiem un Valdības lēmumiem.

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I.GODMANIS

Latvijas Republikas valsts ministrs J.DINEVIČS

Rīgā 1992. gada 25. jūnijā

 

APSTIPRINĀTA
ar Latvijas Republikas Ministru Padomes
1992. gada 25. jūnija lēmumu Nr. 246

 

KĀRTĪBA
kādā Latvijas Republikas Valdības aparātā izskata pašvaldību institūciju pieņemto lēmumu atbilstību spēkā esošajiem likumdošanas aktiem un Valdības lēmumiem

1. Rajonu un republikas pilsētu Tautas deputātu padomju valdes un Rīgas pilsētas izpildkomiteja 2 nedēļu laikā pēc kārtējās sesijas vai valdes (izpildkomitejas) sēdes iesniedz pieņemto lēmumu kopijas (apkopojumā) Latvijas Republikas Valdības aparāta Municipālajai daļai (tālāk tekstā - «Municipālā daļa»).

2. Municipālā daļa izvērtē pieņemto lēmumu atbilstību spēkā esošajiem likumdošanas aktiem un Valdības lēmumiem, kā arī nodrošina to uzskaiti un saglabāšanu.

Lai konstatētu gadījumus, kad pašvaldības pieņēmušas pretlikumīgus lēmumus, Municipālā daļa izvērtē arī ministriju, organizāciju, uzņēmumu un iedzīvotāju atsevišķus rakstiskus iesniegumus.

3. Gadījumos, kad konstatēta pretlikumīgu lēmumu pieņemšana, Municipālā daļa saziņā ar Valdības aparāta Juridisko daļu noskaidro, vai attiecīgā rajona vai republikas pilsētas prokurors nav iesniedzis pašvaldības institūcijai protestu ar prasību atcelt pretlikumīgo lēmumu.

4. Ja prokurora protests noteiktā kārtībā un termiņos nav izskatīts un pretlikumīgais lēmums nav atcelts, Municipālā daļa sagatavo Latvijas Republikas Valdības lēmuma projektu par attiecīgā pašvaldības institūcijas lēmuma apturēšanu. Lēmumā tiek norādīts termiņš, kurā attiecīgā pašvaldības institūcija pati var atcelt savu lēmumu.

Pieņemtais Latvijas Republikas Ministru Padomes lēmums tiek nosūtīts attiecīgās Tautas deputātu padomes (valdes) priekšsēdētājam un Republikas ģenerālprokuroram.

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par pašvaldību institūciju pieņemto lēmumu atbilstības likumdošanas aktiem un Valdības lēmumiem .. Izdevējs: Ministru Padome Veids: lēmums Numurs: 246Pieņemts: 25.06.1992.Stājas spēkā: 25.06.1992.Zaudē spēku: 01.01.1993.Publicēts: Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 39/40/41, 15.10.1992.; Diena, 120, 03.07.1992.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
66342
25.06.1992
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"