Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES LĒMUMS Nr. 245

Par taksēm piedzenamās summas aprēķināšanai par zaudējumu, kādu fiziskās vai juridiskās personas nodarījušas, nelikumīgi iegūstot zivis un citus ūdens dzīvniekus Latvijas Republikas ūdenstilpēs

Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

1. Apstiprināt pielikumā norādītās takses piedzenamās summas aprēķināšanai par zaudējumu, kādu fiziskās vai juridiskās personas nodarījušas, nelikumīgi (bez attiecīgas atļaujas, saudzēšanas laikā, neatļautās vietās vai ar neatļautiem rīkiem un paņēmieniem) iegūstot zivis un citus ūdens dzīvniekus Latvijas Republikas ūdenstilpēs (iekšējos un teritoriālajos ūdeņos).

2. Noteikt, ka par nodarīto zaudējumu piedzenamās atlīdzības summu pēc apstiprinātajām taksēm aprēķina Jūras lietu ministrijas Zivju resursu valsts uzraudzības dienests vai vides aizsardzības valsts inspekcija.

Ja zaudējums netiek atlīdzināts brīvprātīgi, pēc Jūras lietu ministrijas Zivju resursu valsts uzraudzības dienesta vai Vides aizsardzības valsts inspekcijas pieprasījuma to piedzen tiesas ceļā.

3. Noteikt, ka zaudējumi, kas nodarīti, iegūstot zivis un citus ūdens dzīvniekus, izmantojot sprāgstvielas, indīgas vielas un citas ķīmiskas vielas, elektrisko strāvu, duramos rīkus, kā arī šaujamos un pneimatiskos ieročus, jāatlīdzina apstiprinātās takses trīskāršā apmērā.

4. Noteikt, ka turpmāk Jūras lietu ministrijai kopīgi ar Finansu ministriju pēc saskaņošanas ar Vides aizsardzības komiteju reizi ceturksnī ir tiesības pārskatīt un noteikt takses apmērus. Jūras lietu ministrija un Finansu ministrija paziņo savu lēmumu par citu taksu apmēru noteikšanu ne vēlāk kā 10 dienas pirms tā stāšanās spēkā, publicējot lēmumu republikas presē vai paziņojot televīzijā un radio.

5. Jūras lietu ministrijai līdz 1992. gada 10. jūlijam izstrādāt un iesniegt Latvijas Republikas Ministru Padomei likumprojektu par nepieciešamajiem grozījumiem Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksā.

6. Atzīt par spēku zaudējušiem republikas Ministru Padomes 1979. gada 3. septembra lēmuma Nr. 460 «Jautājumi par zivkopību Latvijas PSR ūdenstilpēs» (Ziņotājs, 1979, 41) 26. un 27. punktu un minētā lēmuma 2. pielikumu.

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I.GODMANIS

Latvijas Republikas jūras lietu ministrs A.DANDZBERGS

Rīgā 1992. gada 25. jūnijā

 

PIELIKUMS
Latvijas Republikas Ministru Padomes
1992. gada 25. jūnija lēmumam Nr. 245

TAKSES
piedzenamās summas aprēķināšanai par zaudējumu, kādu fiziskās vai juridiskās personas nodarījušas, nelikumīgi iegūstot zivis un citus ūdens dzīvniekus Latvijas Republikas ūdenstilpēs

Nr.
p.k.
Zivju un citu ūdens dzīvnieku suga Rubļi (par 1 eksemplāru neatkarīgi no tā svara un lieluma)
1.   Lasis, taimiņš   500
2.   Strauta un varavīksnes forele, sīga, pelede, zutis, sams, alata   150
3.   Vimba, karpa (sazāns), ālants, sapals, ripuss, repsis, zandarts, salate, vēdzele, nēģis   80
4.   Līdaka, līnis, menca, bute, vēzis (platspīļu, šaurspīļu), plaudis 50
5. Lucis 35
6. Trīsuļodu kāpuri, sānpeldes (gammarus), sīksliekas (oligochaeta) 50 (par 100 gr.)
7. Citu sugu zivis un ūdens bezmugurkaulnieki 15

Piezīme: Par zaudējumu, kādu fiziskas vai juridiskas personas nodarījušas, nelikumīgi iegūstot lašu dzimtas zivju ikrus, piedzenama naudas summa attiecīgajai zivju sugai noteiktās takses trīskāršā apmērā (par l kg ikru).

Latvijas Republikas jūras lietu ministrs A.DANDZBERGS

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par taksēm piedzenamās summas aprēķināšanai par zaudējumu, kādu fiziskās vai juridiskās personas .. Izdevējs: Ministru Padome Veids: lēmums Numurs: 245Pieņemts: 25.06.1992.Stājas spēkā: 25.06.1992.Zaudē spēku: 25.07.1998.Publicēts: Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 39/40/41, 15.10.1992.; Diena, 120, 03.07.1992.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
66341
25.06.1992
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"