Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

LATVIJAS REPUBLIKAS AUGSTĀKĀS PADOMES LĒMUMS

Par kārtību, kādā pašvaldības uzskaita, kontrolē un pārņem ārvalstu militāro resoru pārziņā esošos nekustamā īpašuma objektus

Latvijas Republikas Augstākā Padome nolemj:

1. Uzdot rajonu un republikas pilsētu pašvaldībām līdz 1992. gada 1. novembrim:

1) veikt visu attiecīgo pašvaldību administratīvajā teritorijā esošo ārvalstu militāro resoru nekustamā īpašuma objektu (turpmāk - objektu) uzskaiti;

2) iesniegt Latvijas Republikas Ministru Padomes Militāro objektu pārņemšanas komisijai attiecīgo valžu apstiprinātus priekšlikumus par uzskaitīto objektu turpmāko izmantošanu, norādot, kuri objekti būtu nododami pašvaldības īpašumā, valsts pārvaldes institūciju vai uzņēmumu lietošanā, kā arī privatizējami vai nojaucami.

2. Noteikt, ka par katra objekta pārņemšanu attiecīgā rajona vai republikas pilsētas padomes priekšsēdētājam jāpaziņo Latvijas Republikas Ministru Padomes Militāro objektu pārņemšanas komisijai ne vēlāk kā triju dienu laikā pēc objekta pieņemšanas akta parakstīšanas vai faktiskās objekta pārņemšanas.

3. Uzdot Latvijas Republikas Ministru Padomei 10 dienu laikā izskatīt šā lēmuma 1. punkta 2. apakšpunktā noteiktajā kārtībā iesniegtos priekšlikumus un par pieņemtajiem lēmumiem nekavējoties paziņot attiecīgajai pašvaldībai.

Ja objekts tiek nodots lietošanā valsts pārvaldes institūcijai vai uzņēmumam, šai institūcijai vai uzņēmumam tas no pašvaldības jāpārņem un jānodrošina objekta apsardze ne vēlāk kā 10 dienu laikā pēc tam, kad Latvijas Republikas Ministru Padome pieņēmusi attiecīgo lēmumu. Šajā gadījumā visi izdevumi, kas pašvaldībai radušies sakarā ar objekta pārņemšanu un apsardzi, attiecīgajai valsts pārvaldes institūcijai vai uzņēmumam ir jāatlīdzina mēneša laikā.

4. Noteikt, ka objekti, kuri saskaņā ar Latvijas Republikas Ministru Padomes lēmumu tiek nodoti pašvaldībām, paredzēti privatizācijai vai nojaukšanai, ir nododami pašvaldību īpašumā. Šajā gadījumā visus izdevumus, kas saistīti ar objektu pārņemšanu, apsardzi vai nojaukšanu, sedz no līdzekļiem, kas iegūti, privatizējot šos objektus.

5. Noteikt, ka ārvalstu militāro resoru pārziņā esošie dzīvojamie nami, kuri uzcelti pēc 1940. gada 17. jūnija, ar brīdi, kad šos objektus pārņēmušas pašvaldības, kļūst par to īpašumu. Šajā gadījumā Latvijas Republikas Ministru Padomei jautājums par šo objektu nodošanu pašvaldībām nav jāizskata.

6. Noteikt, ka līdz īpaša Latvijas Republikas likuma pieņemšanai pārņemtie objekti privatizējami kārtībā, kādu nosaka Latvijas Republikas 1992. gada 16. jūnija likums «Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu (uzņēmumu) privatizācijas kārtību» (Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1992, 27/28) un citi Latvijas Republikas likumi.

7. Noteikt, ka samaksa, kuru pašvaldības maksā Zemessardzei par pārņemto objektu apsargāšanu, nedrīkst pārsniegt divkāršu Latvijas Republikas Ministru Padomes noteikto minimālo samaksu par vienu darba stundu.

8. Lēmums stājas spēkā ar tā publicēšanas dienu.

Latvijas Republikas Augstākās Padomes priekšsēdētājs A.GORBUNOVS

Latvijas Republikas Augstākās Padomes sekretārs I.DAUDIŠS

Rīgā 1992. gada 9. septembrī

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par kārtību, kādā pašvaldības uzskaita, kontrolē un pārņem ārvalstu militāro resoru pārziņā .. Izdevējs: Augstākā Padome Veids: lēmums Pieņemts: 09.09.1992.Stājas spēkā: 09.09.1992.Publicēts: Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 39/40/41, 15.10.1992.; Diena, 175, 18.09.1992.
Saistītie dokumenti
  • Grozījumi
  • Citi saistītie dokumenti
66326
09.09.1992
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"