Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

 LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES LĒMUMS Nr. 40

Par valsts aizsargājamās lībiešu kultūrvēsturiskās teritorijas «Līvod rānda» izveidošanu

(Bez pielikuma)

Lai nodrošinātu Latvijas Republikā nepieciešamos apstākļus lībiešu tautības saglabāšanai, pastāvēšanai un attīstībai, kā arī aizsargātu pēdējo lībiešu apdzīvoto novadu Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastē, Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

1. Apstiprināt valsts īpaši aizsargājamo lībiešu kultūrvēsturisko teritoriju «Līvōd rānda» (tālāk tekstā - teritorija «Līvōd rānda») Ventspils un Talsu rajonā Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastes aizsargjoslā, ietverot šai teritorijā Slīteres valsts rezervāta buferzonu un Baltijas jūras teritoriālos ūdeņus 3 jūdžu platumā no krasta pielikumā noteiktajās robežās.

2. Visiem zemes lietotājiem, organizācijām un iestādēm, arī Baltijas kara apgabalam, Baltijas flotei un Baltijas robežapsardzības apgabalam, kā arī pilsoņiem līdz laikam, kad būs izstrādāts atsevišķs nolikums par teritoriju «Līvōd rānda», visā šai teritorijā ir jāievēro Latvijas PSR Ministru Padomes 1987. gada 10. aprīļa lēmums Nr. 107 un ar šo lēmumu apstiprinātais Nolikums par īpaši aizsargājamo dabas objektu režīmiem Latvijas PSR teritorijā (ar grozījumiem, kuri izdarīti ar Latvijas Republikas Ministru Padomes 1990. gada 18. jūnija lēmumu Nr. 30).

3. Ventspils rajona Tautas deputātu padomes izpildkomitejai veikt nepieciešamos pasākumus, lai bijušajiem lībiešu ciemiem - Ovīšiem, Lūžņai, Miķeļbākai, Lielirbei un Jaunciemam - atjaunotu apdzīvoto vietu statusu un noteiktā kārtībā tos reģistrētu Latvijas Republikas Augstākajā Padomē.

4. Ventspils rajona un Talsu rajona Tautas deputātu padomes izpildkomitejai:

4.1. pēc saskaņošanas ar Lībiešu kultūras savienību izveidot teritorijas «Līvōd rānda» direkciju un izstrādāt tās nolikumu, ka arī sagatavot priekšlikumus par naudas līdzekļu iedalīšanu 1991. gadā no Latvijas Republikas Ministru Padomes rezerves fonda teritorijas «Līvōd rānda» direkcijas uzturēšanai un atjaunošanas darbu veikšanai. Nolikuma projektu un minētos priekšlikumus līdz 1991. gada 30. martam iesniegt noteiktā kārtībā Latvijas Republikas Ministru Padomei;

4.2. kopīgi ar Lībiešu kultūras savienību izstrādāt pasākumu sistēmu, kas veicinātu lībiešu izcelsmes iedzīvotāju atgriešanos savā vēsturiskajā teritorijā «Līvōd rānda»;

4.3. jebkura veida saimniecisko darbību, arī tūrismu, teritorijā «Līvōd rānda» saskaņot ar Vides aizsardzības komiteju;

4.4. kopīgi ar Vides aizsardzības komiteju un Lībiešu kultūras savienību līdz 1993. gada 1. martam nodrošināt teritorijas «Līvōd rānda» attīstības un darba aizsardzības ģenerālshēmas izstrādāšanu.

5. Noteikt, ka teritorijas «Līvōd rānda» ģenerālshēmas izstrāde tiek veikta 1991. - 1993. gadā ar republikas projektēšanas organizāciju spēkiem par Arhitektūras un celtniecības ministrijas budžeta līdzekļiem, kas ministrijai centralizēti iedalīti ģenerālplānu izstrādei.

6. Zivsaimniecības ministrijai nodrošināt ikgadējo nozvejas limitu iedalīšanu teritorijas «Līvōd rānda» direkcijai.

7. Meža ministrijai iedalīt lietkoksnes limitus teritorijas «Līvōd rānda» direkcijai kultūrvēsturisko objektu remonta un restaurācijas darbu veikšanai.

8. Baltijas kara apgabalam, Baltijas flotei un Baltijas robežapsardzības apgabalam savest kartībā armijas apakšvienību izmantotās zemes platības teritorijā «Līvōd rānda», lai iedzīvotāji tās varētu lietot vajadzībām, kādām šīs zemes sākotnēji tikušas izmantotas.

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I. GODMAN1S

Latvijas Republikas valdības lietu ministrs K. LĪCIS

Rīgā 1991. gada 4. februārī

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par valsts aizsargājamās lībiešu kultūrvēsturiskās teritorijas "Līvod rānda" izveidošanu Izdevējs: Ministru Padome Veids: lēmums Numurs: 40Pieņemts: 04.02.1991.Stājas spēkā: 04.02.1991.Zaudē spēku: 24.12.2003.Publicēts: Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 23/24, 20.06.1991.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
65815
04.02.1991
136
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"