Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES LĒMUMS Nr. 144

Par dienesta komandējumiem Latvijas Republikā

Lai segtu dienesta komandējumā esošajiem darbiniekiem papildu izdevumus sakarā ar cenu pieaugumu pārtikas precēm, kā arī citu preču un pakalpojumu cenu pieaugumu, Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

1. Noteikt, ka valsts pārvaldes iestādes, kā arī uzņēmumi (uzņēmējsabiedrības), iestādes un organizācijas saviem darbiniekiem, kuri ir komandējumā Latvijas Republikā, atlīdzina:

1.1. izdevumus braukšanai uz komandējuma vietu un atpakaļ uz pastāvīgo darba vietu ar kopējās lietošanas gaisa transporta, dzelzceļa transporta, ūdenstransporta un autotransporta līdzekļiem (izņemot taksometru), ieskaitot obligātos valsts transporta pasažieru apdrošināšanas maksājumus, ja ir iesniegti apstiprinoši dokumenti.

Ja netiek uzrādīts dokuments, kas apstiprinātu darbinieka braukšanas izdevumus, uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības), iestādes un organizācijas vadītājs ir tiesīgs atļaut segt braukšanas izdevumus atbilstoši braukšanas minimālajai cenai (tarifam);

1.2. dienas naudu par katru komandējuma dienu 5 procentu apmērā no Latvijas Republikas Ministru Padomes noteiktās minimālās mēnešalgas (amatalgas).

Ja darbinieks komandējuma laikā katru dienu var atgriezties savā pastāvīgajā dzīvesvietā un tas ir ekonomiski pamatoti, uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības), iestādes un organizācijas vadītājs var pieņemt lēmumu par dienas naudas atlīdzināšanu 50 procentu apmērā no noteiktās normas;

1.3. izdevumus par dzīvojamo telpu īri (viesnīcās, kopmītnēs un citās vietās) - pēc iesniegtajiem samaksātajiem rēķiniem.

Ja netiek iesniegti dokumenti, kas apliecina naktsmītnes izmantošanu, uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības), iestādes un organizācijas vadītājs ir tiesīgs izmaksāt summu, kas nepārsniedz dienas naudas normu.

2. Noteikt, ka nosūtīt valsts pārvaldes iestāžu, kā arī valsts uzņēmumu, iestāžu un organizāciju darbiniekus komandējumā ir atļauts valsts pārvaldes iestāžu, valsts uzņēmumu, iestāžu un organizāciju vadītājiem.

3. Budžeta iestādēs komandējuma izdevumu atlīdzināšana, ievērojot šajā lēmumā noteiktās normas, izdarāma šo iestāžu uzturēšanai iedalīto budžeta asignējumu summu ietvaros.

4. Noteikt, ka darbiniekiem, kuri tiek komandēti uz NVS valstīm vai citām ārvalstīm, kurās maksāšanas līdzeklis ir rublis, komandējuma izdevumus atlīdzina, pamatojoties uz šī lēmuma 1. punktā minētajiem noteikumiem.

5. Atzīt par spēku zaudējušiem šādus Latvijas Republikas Ministru Padomes lēmumus:

1991. gada 2. maija lēmumu Nr. 122 «Par dienesta komandējumiem Latvijas Republikā un uz citām republikām»;

1992. gada 13. janvāra lēmumu Nr. 12 «Par Latvijas Republikas Ministru Padomes 1991. gada 2. maija lēmuma Nr. 122 «Par dienesta komandējumiem Latvijas Republikā un uz citām republikām» grozīšanu».

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I.GODMANIS

Latvijas Republikas finansu ministrs E.SILIŅŠ

Rīgā 1992. gada 23. aprīlī

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par dienesta komandējumiem Latvijas Republikā Izdevējs: Ministru Padome Veids: lēmums Numurs: 144Pieņemts: 23.04.1992.Stājas spēkā: 23.04.1992.Zaudē spēku: 13.12.1995.Publicēts: Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 20/21, 21.05.1992.; Diena, 80, 05.05.1992.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
65529
23.04.1992
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"