Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES LĒMUMS Nr. 62

Par vienotā Ģeoloģisko, ģeodēzisko, kartogrāfisko un fotogrammetrisko materiālu fonda izmantošanas kārtību

Lai nodrošinātu republikas tautsaimniecību ar ģeoloģiskajiem, ģeodēziskajiem, kartogrāfiskajiem un fotogrammetriskajiem materiāliem un vienkāršotu to lietošanas kārtību, Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

1. Izveidot Aizsardzības ministrijas Ģeodēzijas un kartogrāfijas departamenta un Arhitektūras un celtniecības ministrijas Ģeoloģijas departamenta vienoto Ģeoloģisko, ģeodēzisko, kartogrāfisko un fotogrammetrisko materiālu fondu (tālāk tekstā - «fonds»).

2. Noņemt visu mērogu topogrāfiskajām, ģeoloģiskajām, jūras šelfa un navigācijas kartēm, kā arī pilsētu plāniem un pazemes ūdens krājumiem bijušās PSRS uzliktās atzīmes «slepeni» un «dienesta vajadzībām» un visus ar šīm atzīmēm saistītos aizliegumus un ierobežojumus atzīt par spēku zaudējušiem.

3. Noņemt valsts ģeodēziskā atbalsta tīkla punktu koordinātu un augstumu katalogiem un fotogrammetriskajiem materiāliem bijušās PSRS uzliktās atzīmes «slepeni» un «dienesta vajadzībām» un visus ar šīm atzīmēm saistītos aizliegumus un ierobežojumus atzīt par spēku zaudējušiem.

4. Noņemt gravimetrisko mērījumu datiem bijušās PSRS uzliktās atzīmes «slepeni» un noteikt, ka juridiskajām personām darba (dienesta) vajadzībām šie dati tiek izsniegti ar Aizsardzības ministrijas Ģeodēzijas un kartogrāfijas departamenta atļauju un par šī departamenta noteikto samaksu. Gravimetrisko mērījumu datus tiražēt aizliegts.

5. Noteikt, ka fonds realizē juridiskajām personām topogrāfiskās jūras šelfa un ģeoloģiskās kartes un citu ģeoloģisko informāciju, ka arī valsts ģeodēziskā atbalsta tīkla punktu koordinātu un augstumu katalogus par Aizsardzības ministrijas Ģeodēzijas un kartogrāfijas departamenta un Arhitektūras un celtniecības ministrijas Ģeoloģijas departamenta noteikto samaksu un šos materiālus atļauts tiražēt tikai darba (dienesta) vajadzībām.

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I.GODMANIS

Latvijas Republikas aizsardzības ministrs T.JUNDZIS

Latvijas Republikas arhitektūras un celtniecības ministrs A.PRŪSIS

Rīgā 1992. gada 21. februārī

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par vienotā Ģeoloģisko, ģeodēzisko, kartogrāfisko un fotogrammetrisko materiālu fonda izmantošanas .. Izdevējs: Ministru Padome Veids: lēmums Numurs: 62Pieņemts: 21.02.1992.Stājas spēkā: 21.02.1992.Zaudē spēku: 08.04.1994.Publicēts: Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 15/16, 16.04.1992.; Diena, 47, 13.03.1992.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
65462
21.02.1992
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"