Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

 LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES LĒMUMS Nr. 82

Par grozījumiem un papildinājumiem Latvijas Republikas Valdības lēmumos par migrācijas procesu regulēšanas jautājumiem

Lai veicinātu Latvijas Republikas pilsoņu, to pēcnācēju un latviskas izcelsmes personu atgriešanos Latvijā, kā arī bijušās PSRS militārpersonu izbraukšanu no Latvijas, Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

Izdarīt grozījumus šādos republikas Valdības lēmumos:

1. Papildināt 1991. gada 28. decembra lēmuma Nr. 377 «Par PSRS militāro resoru dzīvokļu fonda statusa noteikšanu un par dzīvojamo telpu ierādīšanas kārtību no PSRS militārajiem resoriem atvaļinātajiem karavīriem un virsniekiem» 1. punktu ar šāda satura otro rindkopu:

«Līdz jautājuma par dzīvokļa atbrīvošanu atrisināšanai starpvalstu sarunās atļaut bijušās PSRS militārpersonām veikt dzīvojamo telpu starpvalstu apmaiņu, ja maiņas rezultātā uz pastāvīgu dzīvi Latvijā iebrauc Latvijas Republikas pilsoņi (kuri tādi bijuši līdz 1940. gada 16. jūnijam), to pēcnācēji vai latviskas izcelsmes personas. Šajos gadījumos neattiecināt uz militārpersonu aizņemtajām dzīvojamām telpām dienesta dzīvojamo telpu statusu.»

2. Izteikt Noteikumu dzīvojamo telpu apmaiņai Latvijas PSR (apstiprināti ar Latvijas PSR Ministru Padomes 1984. gada 29. jūnija lēmumu Nr. 365 - Ziņotājs, 1984, 33) 12.7. apakšpunktu šādā redakcijā:

«12.7. ja, apmainot dzīvokļus, kas atrodas dažādās pilsētās un pilsētciematos, uz katru ģimenes locekli būtu mazāk par 9 kvadrātmetriem, bet Rīgā un Jūrmalā - mazāk par 12 kvadrātmetriem, izņemot gadījumus, kad apmaiņa nepieciešama, lai apvienotu ģimeni (laulātos, vecākus ar nepilngadīgiem bērniem un citus pilsoņus noteiktajā kārtībā), kā arī ja dzīvojamo telpu starpvalstu apmaiņas rezultātā Latvijā iebrauc Latvijas Republikas pilsoņi (kuri tādi bijuši līdz 1940. gada 16. jūnijam), to pēcnācēji vai latviskas izcelsmes personas.»

3. Atzīt par spēku zaudējušu 1990. gada 27. septembra lēmuma Nr. 138 «Par grozījumiem un papildinājumiem dažos republikas Valdības lēmumos migrācijas regulēšanas jautājumos» (Ziņotājs, 1990, 44) 1.2. apakšpunktu.

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I.GODMANIS

Latvijas Republikas tieslietu ministrs V.SKUDRA

Rīgā 1992. gada 12. martā

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par grozījumiem un papildinājumiem Latvijas Republikas Valdības lēmumos par migrācijas procesu regulēšanas .. Izdevējs: Ministru Padome Veids: lēmums Numurs: 82Pieņemts: 12.03.1992.Stājas spēkā: 12.03.1992.Publicēts: Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 17, 23.04.1992.; Diena, 52, 20.03.1992.
Saistītie dokumenti
  • Grozījumi
  • Grozītais
65304
12.03.1992
136
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"