Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES LĒMUMS Nr. 45

Par Latvijas Republikas Ministru Padomes lēmumu un rīkojumu spēkā stāšanās, publicēšanas un izpildes organizēšanas kārtību

Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

1. Noteikt, ka:

1.1. Latvijas Republikas Ministru Padomes lēmumi un rīkojumi stājas spēkā vienlaikus visā Latvijas Republikas teritorijā, sākot ar parakstīšanas dienu, ja lēmumā vai rīkojumā nav noteikts cits tā spēkā stāšanās termiņš;

1.2. Latvijas Republikas Ministru Padomes lēmumus un rīkojumus, kuriem ir vispārēja nozīme vai normatīvs raksturs, ne vēlāk kā desmit dienu laikā pēc to parakstīšanas publicē latviešu un krievu valodā.

Latvijas Republikas Ministru Padomes aktu publikācija «Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājā» un Latvijas Republikas laikrakstā «Diena» ir oficiāla publikācija.

2. Uzdot Valdības administrācijai ne vēlāk kā 3 dienu laikā pēc lēmumu un rīkojumu parakstīšanas nosūtīt tos ministrijām, resoriem, vietējo Tautas deputātu padomju izpildkomitejām, asociācijām, apvienībām, uzņēmumiem un organizācijām, kam lēmumos un rīkojumos paredzēti konkrēti uzdevumi vai noteiktas normas, kas jāievēro šo iestāžu, organizāciju un uzņēmumu darbībā.

Par to iestāžu un organizāciju sarakstu savlaicīgu un pareizu sastādīšanu (pēc valdības lietu ministra apstiprinātās shēmas), kurām nosūtāmi lēmumi un rīkojumi, ir atbildīgi valdības padomnieki un Valdības administrācijas daļu vadītāji. Valdības administrācijas Vispārējās dajas vadītājs ir atbildīgs par lēmumu un rīkojumu nosūtīšanu noteiktā termiņā saskaņā ar sastādīto sarakstu.

3. Sevišķi steidzami Latvijas Republikas Ministru Padomes lēmumi un rīkojumi paziņojami izpildītājiem un darāmi zināmi iedzīvotājiem ar televīzijas un radio starpniecību, pārraidāmi pa telegrāfu un citiem sakaru līdzekļiem.

4. Noteikt, ka ministriju, resoru un vietējo Tautas deputātu padomju izpildkomiteju, asociāciju, apvienību, uzņēmumu un organizāciju vadītāji ir personiski atbildīgi par Latvijas Republikas Ministru Padomes lēmumu un rīkojumu izpildes organizēšanu. Pēc lēmumu un rīkojumu saņemšanas viņiem ne vēlāk kā 2 dienu laikā jānosaka konkrēti to izpildes organizēšanas pasākumi, par izpildi atbildīgās personas, izpildes termiņi, kā arī izpildes kontroles kārtība. Ja nepieciešams, jānodrošina lēmumu un rīkojumu tiražēšana un to tālāka nosūtīšana uzņēmumiem, iestādēm un saimniecībām.

5. Noteikt, ka tajos gadījumos, kad, izpildot Latvijas Republikas Ministru Padomes lēmumus un rīkojumus, vietējo Tautas deputātu padomju izpildkomitejām ir nepieciešams konkretizēt tajos izvirzītos uzdevumus un pieņemt lēmumus, bet ministrijām, resoriem, asociācijām un apvienībām - izdot pavēles vai citus rīcības dokumentus, šie dokumenti jāpieņem ar tādu aprēķinu, lai tiktu nodrošināta Latvijas Republikas Valdības uzdevumu izpilde noteiktajos termiņos, bet, ja konkrēti termiņi nav norādīti, tad ne vēlāk kā 3 dienu laikā pēc Latvijas Republikas Valdības lēmuma vai rīkojuma saņemšanas vai tā publicēšanas (izsludināšanas) tādā kārtībā, kāda noteikta šajā lēmumā.

6. Uzdot Valdības administrācijai sistemātiski kontrolēt ministriju, resoru, apvienību un asociāciju, bet Municipālajam departamentam - vietējo Tautas deputātu padomju izpildkomiteju darbu Latvijas Republikas Valdības lēmumu un rīkojumu izpildes organizēšanā un veikt pasākumus atklāto trūkumu novēršanā un izpildes disciplīnas nostiprināšanā.

7. Atzīt par spēku zaudējušiem:

7.1. Latvijas PSR Tautas Komisāru Padomes 1940. gada 14. novembra lēmumu Nr. 478 «Par Latvijas PSR Augstākās Padomes pieņemto likumu, Augstākās Padomes Prezidija dekrētu, Tautas Komisāru Padomes lēmumu un rīkojumu, Tautas komisāru pavēļu, instrukciju un speciālo paskaidrojumu, pārvalžu priekšnieku un Rīgas pilsētas lielvecākā vispārībai sniedzamo oficiālo paziņojumu publicēšanas kārtību»;

7.2. Latvijas PSR Ministru Padomes 1959. gada 27. marta lēmumu Nr. 167 «Par kārtību, kādā tiek publicēti un stājas spēkā Latvijas PSR Valdības lēmumi un rīkojumi» ar turpmākajiem tajā izdarītajiem grozījumiem;

7.3. Latvijas PSR Ministru Padomes 1971. gada 9. februāra lēmumu Nr. 64 «Par juridiskā darba uzlabošanu Latvijas PSR tautas saimniecībā» (Ziņotājs, 1971, Nr. 15);

7.4. Latvijas PSR Ministru Padomes 1974. gada 20. septembra lēmumu Nr. 532 «Par Partijas un Valdības lēmumu izpildes organizācijas uzlabošanu»,

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I. GODMAN1S 

Latvijas Republikas valdības lietu ministrs K. LĪCIS

Rīgā 1991. gada 8. februārī

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Latvijas Republikas Ministru Padomes lēmumu un rīkojumu spēkā stāšanās, publicēšanas un .. Izdevējs: Ministru Padome Veids: lēmums Numurs: 45Pieņemts: 08.02.1991.Stājas spēkā: 08.02.1991.Zaudē spēku: 01.01.1993.Publicēts: Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 15/16, 25.04.1991.; Diena, 35, 21.02.1991.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
65124
08.02.1991
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"