Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES  LĒMUMS Nr. 16

Par papildpasākumiem republikas iedzīvotāju sociālajai aizsardzībai sakarā ar jauno valsts mazumtirdzniecības cenu ieviešanu uz atsevišķiem pārtikas produktiem

Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

1. Pamatojoties uz Latvijas Republikas likuma «Par sociālo nodokli» 4. panta 6. punktu un Latvijas Republikas līkuma «Par iedzīvotāju ienākuma nodokli» 4. panta 18. punktu, 1991. gada pirmajā ceturksnī neieturēt ienākuma nodokli no strādājošiem un neaplikt darba devējus ar sociālo nodokli par Latvijas Republikas Ministru Padomes 1990. gada 28. decembra lēmuma Nr. 238 1. punktā paredzēto darba algas pieaugumu (66 rbļ.).

2. Ministrijām, resoriem, republikānisko pilsētu un rajonu izpildkomitejām, uzņēmējiem, uzņēmumiem, organizācijām un iestādēm līdz 1991. gada janvāra beigām pilnībā nodrošināt paredzēto kompensāciju un algas palielinājuma izmaksu par 1991. gada janvāri.

3. Finansu ministrijai un Sociālās nodrošināšanas ministrijai kopīgi ar ieinteresētajām ministrijām, uzņēmumiem un organizācijām sakarā ar atsevišķu pārtikas produktu cenu pacelšanu izskatīt jautājumus par darba samaksas pieauguma avotiem attiecīgo uzņēmumu un organizāciju pakļautībā esošajās sociālās sfēras iestādēs un piecu dienu laikā iesniegt Latvijas Republikas Valdībai saskaņotus priekšlikumus.

4. Latvijas Republikas Valdības izveidotajām darba grupām līdz 1991. gada 15. februārim izstrādāt un iesniegt Latvijas Republikas Ministru Padomei izskatīšanai likumprojektu «Par iedzīvotāju ienākumu indeksāciju» un preču cenu un dzīves dārdzības indeksa aprēķināšanas metodiku.

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs l. GODMANIS

Latvijas Republikas valdības lielu ministrs K. LĪCIS

Rīgā 1991. gada 15. janvārī

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par papildpasākumiem republikas iedzīvotāju sociālajai aizsardzībai sakarā ar jauno valsts mazumtirdzniecības .. Izdevējs: Ministru Padome Veids: lēmums Numurs: 16Pieņemts: 15.01.1991.Stājas spēkā: 15.01.1991.Zaudē spēku: 05.04.1991.Publicēts: Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 15/16, 25.04.1991.; Diena, 9, 16.01.1991.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
65121
15.01.1991
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"