Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr.309

Rīgā 2002.gada 16.jūlijā (prot. Nr.29, 6.§)

Grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 7.septembra noteikumos Nr.318 "Kārtība, kādā veicami atskaitījumi Privatizācijas aģentūrai par valsts īpašuma objektu privatizāciju, izveidojams un izlietojams tās rezerves fonds un veicami maksājumi valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas fondos un valsts budžetā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par nodokļiem un nodevām" 24.panta trīspadsmito daļu,
likuma "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju" 11.panta pirmo un trešo daļu
un likuma "Par valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas fondiem" 5.pantu

Izdarīt Ministru kabineta 1999.gada 7.septembra noteikumos Nr.318 "Kārtība, kādā veicami atskaitījumi Privatizācijas aģentūrai par valsts īpašuma objektu privatizāciju, izveidojams un izlietojams tās rezerves fonds un veicami maksājumi valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas fondos un valsts budžetā" (Latvijas Vēstnesis, 1999, 317./318.nr.; 2000, 131./132.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 7.punktu šādā redakcijā:

"7. Valsts īpašuma privatizācijas fondam aprēķinātā summa nosakāma, no kopējiem privatizācijas ieņēmumiem atņemot aģentūrai paredzētos atskaitījumus, atskaitījumus pašvaldību īpašuma privatizācijas fondos un citus Ministru kabineta noteiktos maksājumus."

2. Aizstāt 8.punkta ievaddaļā vārdus "no valsts īpašuma privatizācijas fondiem aprēķinātās summas" ar vārdiem "no valsts īpašuma privatizācijas fondam aprēķinātās summas".

3. Izteikt 8.6.apakšpunktu šādā redakcijā:

"8.6. citos Ministru kabineta normatīvajos vai administratīvajos aktos paredzēto ar privatizācijas procesu saistīto izdevumu segšanai;".

4. Papildināt noteikumus ar 8.8. un 8.9.apakšpunktu šādā redakcijā:

"8.8. to tiesvedības izdevumu segšanai, kas saistīti ar aģentūras funkciju veikšanu (atbilstoši minēto izdevumu faktiskajam apmēram);

8.9. aģentūras likvidācijas izdevumu segšanai (ja izdevumu apmērs ir tāds, ka tos nav iespējams segt no aģentūras naudas līdzekļiem)."

5. Svītrot 13.punktā vārdu "rīkojumos".

6. Izteikt 19.punktu šādā redakcijā:

"19. Privatizācijas procesā iegūtos naudas līdzekļus ieskaita Valsts īpašuma privatizācijas fondā, pēc tam kad veikti šādi maksājumi:

19.1. atskaitījumi privatizācijas izdevumu segšanai;

19.2. iemaksas pašvaldību īpašuma privatizācijas fondos;

19.3. Ministru kabineta noteiktie maksājumi (tai skaitā maksātnespējīgo uzņēmumu darbinieku prasījumu apmierināšana);

19.4. atskaitījumi Privatizācijas aģentūras rezerves fondā."

7. Papildināt noteikumus ar 19.1, 19.2, 19.3 un 19.4 punktu šādā redakcijā:

"19.1 Ja aģentūra nodod kādas funkcijas izpildi citai institūcijai, Ministru kabinets nosaka atskaitījuma normatīvus, kādus minētā institūcija ir tiesīga lietot pārņemto darbu finansējuma aprēķināšanai.

19.2 Likuma "Par valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas fondiem" 5.pantā noteiktā Privatizācijas aģentūras rezerves fonda līdzekļus pārvalda Latvijas Attīstības aģentūra, pēc tam kad tā pārņēmusi valsts īpašuma objektu privatizācijas noteikumu izpildes kontroles funkciju un attiecīgo pirkuma līgumu izpildes kontroles funkciju no Privatizācijas aģentūras.

19.3 Privatizācijas aģentūra (pēc valsts īpašuma objektu privatizācijas noteikumu izpildes kontroles funkcijas un attiecīgo pirkuma līgumu izpildes kontroles funkcijas pārņemšanas - Latvijas Attīstības aģentūra) maksā ar valsts īpašuma objektu privatizāciju un citu aģentūras funkciju veikšanu saistītos izdevumus, reizi mēnesī (līdz nākamā mēneša piecpadsmitajam datumam) pārskaitot institūcijai, kura veic attiecīgo funkciju, atbilstoši Ministru kabineta noteiktiem atskaitījumu normatīviem aprēķināto summu (šo noteikumu 8.punktā minētajos gadījumos līdzekļus pārskaita no Privatizācijas aģentūras rezerves fonda), kā arī veic Ministru kabineta noteiktos maksājumus, iemaksas pašvaldību īpašuma privatizācijas fondos, Privatizācijas aģentūras rezerves fondā un Valsts īpašuma privatizācijas fondā.

19.4 Valsts nekustamā īpašuma aģentūra no valsts īpašuma privatizācijas ieņēmumiem saņem atbilstoši Ministru kabineta noteiktajiem atskaitījumu normatīviem aprēķinātu summu, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar to funkciju izpildi, kuras pārņemtas no Privatizācijas aģentūras. Pārējo summu Valsts nekustamā īpašuma aģentūra pārskaita Privatizācijas aģentūrai (pēc valsts īpašuma objektu privatizācijas noteikumu izpildes kontroles funkcijas un attiecīgo pirkuma līgumu izpildes kontroles funkcijas pārņemšanas - Latvijas Attīstības aģentūrai) šo noteikumu 19.3 punktā minēto maksājumu nodrošināšanai."

Ministru prezidenta vietā -
kultūras ministre K.Pētersone

Ekonomikas ministrs A.Kalvītis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 7.septembra noteikumos Nr.318 "Kārtība, kādā veicami atskaitījumi .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 309Pieņemts: 16.07.2002.Stājas spēkā: 31.07.2002.Zaudē spēku: 23.04.2005.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 110, 30.07.2002.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
64837
31.07.2002
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"