Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES LĒMUMS Nr. 375

Par kārtību ielu tirdzniecībā ar pārtikas precēm un šīs kārtības kontroli republikas pilsētās un apdzīvotās vietās

Saskaņā ar Latvijas Republikas Augstākās Padomes 1992. gada 11. jūlija lēmumu «Par pilnvaru piešķiršanu Latvijas Republikas Ministru Padomei iedzīvotāju apgādes uzlabošanā ar pārtikas produktiem», kā arī sakarā ar tirdzniecības noteikumu, sanitāro normu un pārtikas preču realizācijas termiņu neievērošanu, nepietiekamu kontroli par ielu tirdzniecības estētisko noformējumu, juridisko un fizisko personu ieņēmumiem un to norēķiniem ar valsts un pašvaldību budžetiem, kā arī lai aizsargātu patērētāju intereses, Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

1. Aizliegt juridiskajām un fiziskajām personām pārtikas preču visa veida ielu tirdzniecību un tirdzniecību no transportlīdzekļiem pilsētās (apdzīvotās vietās), izņemot tirdzniecību tirgus teritorijā, ievērojot tirgus noteikumus, un pašvaldību speciāli iekārtotās vietās - ievērojot pašvaldības noteikto tirdzniecības kārtību šajās vietās.

Tirdzniecības vietu izvietojums un estētiskais noformējums obligāti saskaņojams ar pilsētas (pilsētas rajona, priekšpilsētas) vai apdzīvotās vietas arhitektu, higiēnas un epidemioloģisko dienestu un pašvaldību.

Tirdzniecības vietās juridiskajām personām redzamā vietā jāizvieto uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) nosaukums un adrese. Personām, kas veic tirdzniecību, jābūt klāt tirdzniecības atļaujas oriģinālam. Katrai pārtikas precei jābūt cenu zīmei.

2. Tirdzniecība no autoveikaliem atļauta apdzīvotās vietās, kur nav stacionārā tirdzniecības tīkla.

3. Alkoholisko dzērienu (izņemot alu) un tabakas izstrādājumus tirdzniecība atļauta tikai slēgtos, stacionāros tirdzniecības punktos

4 Visa veida tirdzniecību masu pasākumu vietās juridiskās un fiziskās personas veic, pamatojoties uz pašvaldību izsniegtām atļaujām un noslēdzot līgumu ar pasākuma organizatoru.

5. Pašvaldībām sadarbība ar Galvenās Valsts finansu inspekcijas un Iekšlietu ministrijas iestādēm un Zemessardzi nodrošināt šī lēmuma izpildi.

6. Gadījumos, kad tiek pārkāpti šī lēmuma noteikumi, valsts vai pašvaldību pilnvarotām kontroles grupām (ne mazāk kā trīs cilvēku sastāvā), sastādot aktu, ir tiesības atsavināt pārdošanā esošās preces. Atsavinātās preces nododamas un realizējamas pašvaldību noteiktajos tirdzniecības uzņēmumos, bet realizācijas ieņēmumi ieskaitāmi attiecīgās pašvaldības budžetā vai pašvaldības ārpusbudžeta fondā. Ieteikt pašvaldībām 80 procentus no šiem ieņēmumiem novirzīt pārtikas produktu tirdzniecības uzlabošanai un maznodrošināto iedzīvotāju pabalstu fonda izveidošanai, bet 20 procentus - kontroles grupu dalībnieku materiālajai stimulēšanai.

7. Atļaut Galvenās Valsts finansu inspekcijas iestādēm 20 procentus no šī lēmuma izpildes kontroles rezultātā papildus aprēķinātajām un valsts budžetā ieskaitāmajām summām izmantot kontroles dalībnieku materiālajai stimulēšanai.

8. Pašvaldībām līdz 1992. gada 10. septembrim pārreģistrēt izdotās atļaujas tirdzniecībai ar pārtikas precēm ielās, laukumos un citās sabiedriskajās vietās.

9. Noteikt, ka šis lēmums stājas spēkā ar 1992. gada 10. septembri.

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I. GODMANIS

Latvijas Republikas ārējās tirdzniecības ministrs E. ZAUSĀJEVS

Rīgā 1992. gada 4. septembrī

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par kārtību ielu tirdzniecībā ar pārtikas precēm un šīs kārtības kontroli republikas pilsētās .. Izdevējs: Ministru Padome Veids: lēmums Numurs: 375Pieņemts: 04.09.1992.Stājas spēkā: 10.09.1992.Zaudē spēku: 08.09.1995.Publicēts: Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 3/4, 28.01.1993.; Diena, 167, 08.09.1992.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozījumi
63015
10.09.1992
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"