Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.2

 Daugavpilī 2002.gada 14.martā (protokols Nr.6, 24.§)

Grozījumi Daugavpils pilsētas domes 2000.gada 21.decembra saistošajos noteikumos Nr.5 "Par pašvaldības nodevām Daugavpils pilsētā"

Izdoti saskaņā ar Latvijas Republikas likuma "Par pašvaldībām" 14.pantu un
Latvijas Republikas likuma "Par nodokļiem un nodevām" 12.pantu

Daugavpils pilsētas domes 2000.gada 21.decembra saistošo noteikumu Nr.5 "Par pašvaldības nodevām Daugavpils pilsētā" 2.3.apakšpunktu izteikt šādā redakcijā:

2.3. Par pašvaldības nodevu par reklāmu, izkārtņu, sludinājumu un citu informatīvo materiālu izvietošanu publiskās vietās Daugavpils pilsētā

1. Ar pašvaldības nodevu apliekamais objekts

1.1. Pašvaldības nodevas par reklāmu, izkārtņu, sludinājumu un citu informatīvo materiālu izvietošanu Daugavpils pilsētā objekts ir:

1.1.1. reklāmas izvietošana un eksponēšana publiskās vietās Daugavpils pilsētā, kas veikta saskaņā ar Daugavpils pilsētas domes saistošajiem noteikumiem "Par reklāmu, izkārtņu, sludinājumu un citu informatīvo materiālu izvietošanu publiskās vietās Daugavpils pilsētā";

1.1.2. izkārtnes izvietošana un eksponēšana publiskās vietās Daugavpils pilsētā, ja kā izkārtnes sastāvdaļa tiek izvietota informācija par pārdodamo produkciju, pakalpojuma veidu u.tml., kas dominē par galveno informāciju, saskaņā ar Daugavpils pilsētas domes saistošo noteikumu "Par reklāmu, izkārtņu, sludinājumu un citu informatīvo materiālu izvietošanu publiskās vietās Daugavpils pilsētā" 1.6. punktu.

2. Pašvaldības nodevas likme

2.1. Pašvaldības nodevas likmes aprēķināšanas kārtību nosaka Daugavpils pilsētas dome. Tarifs ir Ls 1 (viens lats) par reklāmas vienu kvadrātmetru mēnesī. Ja reklāmas vai reklāmas nesēja virsmas izmērs ir mazāks par vienu kvadrātmetru, aprēķinos tiek piemērots minimālais skaitlis 1.

Ziņas par reklāmas vai reklāmas nesēja izmēriem, kā arī par izvietojamās reklāmas eksponēšanas ilgumu, pašvaldības nodevas aprēķināšanai iesniedz reklāmas izvietotājs, kurš ir atbildīgs par sniegto ziņu pareizību.

2.2. Pašvaldības nodevu nosaka pēc formulas:

Reklāmas (izkārtnes) objekta izmērs (m ²) X tarifa likme (Ls) X zonas koeficients X efektivitātes koeficients X tematikas koeficients X laiks (mēnešos).

2.2.1. Tarifa likme ir 1 Ls/m ² ≤ mēnesī.

2.22. Zonu koeficienti:

pilsētas centrālajā daļā

Ls 2

pārējā teritorijā

Ls 1.0

2.2.3. Efektivitātes koeficienti:

kinētiskā reklāma

0.25

gaismas reklāma

0.5

apgaismota reklāma

1.00

pārējās reklāmas

2.00

2.2.4. Tematikas koeficients:

politiskā reklāma

3.00

kultūras, dabas un veselības aizsardzības, sporta, bērnu, jaunatnes pasākumi u.tml. tematika (ar komerciālu raksturu)

0.5

Latvijas Republikā ražotās produkcijas reklāma un to firmu reklāma, kas produktu ražo

0.5

reklāma, kas izvietota kā standarta ceļa norāde

0.5

tūrismu veicinoša reklāma

0.5

importa alus un atspirdzinošu dzērienu reklāma

2.0

pārējās reklāmas

1.0

2.3. Sludinājumu un citu informatīvo materiālu eksponēšanas maksa Ls 0,20 par vienu eksemplāru diennaktī.

2.4. Sludinājumu un citu informatīvo materiālu izvietošanai uz pārvietojamiem stendiem atsevišķu publisku sarīkojumu gadījumos eksponēšanas maksu saskaņā ar šo Noteikumu punktu 2.2.

3.Pašvaldības nodevas maksātāji

Attiecīgās pašvaldības nodevas maksātāji ir fiziskas vai juridiskas personas, tai skaitā ārzemju, kuras uz pašvaldības īpašuma objektiem, kuri vērsti pret publiskām vietām Daugavpils pilsētā, kā arī citās tam atvēlētās publiskās vietās izvieto reklāmu, izkārtnes, kurās nedominē galvenā informācija, sludinājumus, un citus informatīvus materiālus.

4. Pašvaldības nodevas samaksas termiņš

Šajos Noteikumos paredzētās nodevas maksājamas pirms attiecīgās reklāmas, izkārtnes, sludinājumu un citu informatīvo materiālu eksponēšanas uzsākšanas.

5. Pašvaldības nodevas atvieglojumi

5.1.No pašvaldības nodevas tiek atbrīvoti:

5.1.1.nekomerciāla rakstura reklāma: reklāma vai informācija par labdarības pasākumiem; Latvijas Republikā reģistrēto reliģisko konfesiju informācija un reklāma; informācija un reklāma par dabas aizsardzību; informācija par kultūrvēsturisko mantojumu; informācija un reklāma par veselības aizsardzības pasākumiem; informācija un reklāma par sporta pasākumiem; informācija un reklāma par bērnu un jaunatnes pasākumiem.

5.1.2.Daugavpils pilsētas domes rīkoto pasākumu reklāma un informācija par tiem;

5.1.3.informācija, kas izvietota uz jebkura veida reklāmas nesējiem un kas ir nepieciešama Daugavpils pilsētai - norādes, informatīvās kartes, shēmas u.c.;

5.1.4.Daugavpils pilsētas domes rīkoto pasākumu sponsoru reklāma no pašvaldības nodevas tiek atbrīvota pasākuma vietā un laikā;

5.1.5.Daugavpils pilsētas dome var samazināt vai atbrīvot no pašvaldības nodevas, ja, izvietojot reklāmu, tiek nodrošināta mazo arhitektūras formu izgatavošana, apkope, uzturēšana un citas darbības Daugavpils pilsētas infrastruktūras uzlabošanai un sakopšanai.

6. Pašvaldību nodevas iekasēšanas kārtība un tās kontroles mehānisms

6.1. Pašvaldības nodeva par reklāmu, izkārtņu, sludinājumu un citu informatīvo materiālu izvietošanu Daugavpils pilsētā ieskaitāma Daugavpils pilsētas pašvaldības budžeta līdzekļu kontā, pirms atļaujas saņemšanas:

A/s "Pirmā komercbanka", Daugavpils filiālē, kods: RIKOLV2X027

Konts Nr.2011004423, subkonts Nr.20000000000

6.2. Šajos Noteikumos paredzēto pašvaldības nodevu maksājumus reģistrē Būvvalde un kontrolē Domes finansu nodaļa.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs R.Eigims

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Daugavpils pilsētas domes 2000.gada 21.decembra saistošajos noteikumos Nr.5 "Par pašvaldības .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Daugavpils pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 2Pieņemts: 14.03.2002.Stājas spēkā: 12.04.2002.Zaudē spēku: 01.01.2014.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 55, 11.04.2002.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
61102
12.04.2002
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"