Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas noteikumi

Kārtība, kādā sabiedrisko pakalpojumu lietotāji var iepazīties ar sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iesniegtajiem tarifu projektiem un iesniegt savus priekšlikumus un ieteikumus

Apstiprināts

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes

20.03.2002. sēdē, protokola Nr.16 (46), 4.p. (padomes lēmums Nr.4)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par sabiedrisko

pakalpojumu regulatoriem" 21.panta otro daļu

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā sabiedrisko pakalpojumu lietotāji (turpmāk - lietotāji) var iepazīties ar sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju aprēķinātajiem un apstiprināšanai iesniegtajiem tarifu projektiem (turpmāk - tarifu projekts) un iesniegt par tiem savus priekšlikumus un ieteikumus Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (turpmāk - komisija) un sabiedrisko pakalpojumu sniedzējiem.

2. Sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs informāciju par tarifu projektu publicē laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" 10 dienu laikā pēc tā iesniegšanas komisijai.

3. Sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs publicē informāciju par tarifu projektu saskaņā ar šo noteikumu pielikumā Nr.1 ieteikto paziņojuma formu, kurā ir jāietver šāda informācija:

3.1. sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja nosaukums, reģistrācijas numurs LR Uzņēmumu reģistrā, juridiskā adrese;

3.2. datums, kad tarifu projekts ir iesniegts komisijai;

3.3. sabiedriskā pakalpojuma veids, par kuru ir iesniegts tarifu projekts;

3.4. tarifu aprēķināšanas metodikas, saskaņā ar kuru ir aprēķināts tarifu projekts, nosaukums un publicēšanas datums laikrakstā "Latvijas Vēstnesis";

3.5. piedāvātās tarifu izmaiņas, norādot spēkā esošo tarifu un tarifu projektā aprēķināto tarifu apmēru;

3.6. īss pamatojums tarifu maiņai;

3.7. piedāvātais tarifu spēkā stāšanās datums;

3.8. vieta, kur lietotāji var iepazīties ar tarifu projekta kopsavilkumu;

3.9. šo noteikumu 4.punktā noteiktais termiņš, kurā lietotāji var iesniegt savus priekšlikumus vai ieteikumus par tarifu projektu.

4. Priekšlikumus un ieteikumus par tarifu projektu lietotājs var iesniegt komisijai un sabiedrisko pakalpojumu sniedzējam 20 dienu laikā pēc informācijas par tarifu projektu (paziņojuma) publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

5. Lietotāji var iepazīties tikai ar to tarifu projekta daļu, kurā nav iekļauta ierobežotas pieejamības informācija, kas noteikta saskaņā ar Informācijas atklātības likumu. Iesniedzot tarifu projektu, sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs sagatavo un iesniedz komisijai lietotājiem pieejamu kopsavilkumu par tarifu projektu gan izdrukas, gan elektroniskā veidā. Tarifu projekta kopsavilkumā iekļaujama informācija saskaņā ar šo noteikumu pielikumu Nr.2.

6. Iepazīties ar tarifu projekta kopsavilkumu lietotāji var sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja internet mājas lapā (ja pakalpojumu sniedzējam tas ir iespējams), Komisijas internet mājas lapā vai arī sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja publicētajā paziņojumā norādītajā vietā.

7. Tarifu projekta kopsavilkumam ir jābūt pieejamam lietotājiem nākamajā dienā pēc attiecīgā paziņojuma publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

8. Komisija tai adresētos lietotāju ieteikumus un priekšlikumus var pāradresēt sabiedrisko pakalpojumu sniedzējam, ja tie pēc būtības ir adresēti sabiedrisko pakalpojumu sniedzējam.

9. Šie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas

padomes priekšsēdētāja I.Šteinbuka

 

Pielikums Nr.1

Ieteicamā paziņojuma par tarifu projektu forma

Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja nosaukums, reģistrācijas numurs, juridiskā adrese, tarifu projekta iesniegšanas datums Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniedza sabiedriskā pakalpojuma veids tarifu projektu, kurš ir aprēķināts saskaņā ar tarifu aprēķināšanas metodikas nosaukums (publicēta metodikas publicēšanas datums laikrakstā "Latvijas Vēstnesis").

Pašreiz spēkā esošais tarifs ir ________, tarifu projektā ir plānots tarifu pieaugums/samazinājums un pēc tarifu projekta apstiprināšanas tas būs _____. Jaunie tarifi varētu stāties spēkā ar piedāvātais tarifu spēkā stāšanās datums. Tarifa izmaiņas ir saistīts ar īss pamatojums tarifu izmaiņām.

Lietotāji ar tarifu projekta kopsavilkumu var iepazīties internet tīklā sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja interneta adrese un Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas mājas lapā: interneta adrese: www.sprk.gov.lv. Vai arī sabiedrisko pakalpojumus sniedzēja norādīta adrese un darba laiks, kur un kad lietotāji var iepazīties ar tarifu projektu.

Priekšlikumus un ieteikumus par tarifu projektu var iesniegt sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja norādīta pasta adrese, e-pasta adrese, tālruņa un faksa numuri, kā arī Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai Rīgā, Brīvības ielā 55, fakss 7097200, e-pasta adrese: vārds.uzvārds@sprk.gov.lv rakstveidā vai elektroniskā veidā 20 dienu laikā no šī paziņojuma publicēšanas.

 

Pielikums Nr.2

Tarifu projekta kopsavilkums

1. Ziņas par sabiedrisko pakalpojumu

sniedzēju:

1.1. nosaukums

1.2. juridiskā adrese

1.3. sabiedriskā pakalpojuma veids

1.4. kontaktpersona (vārds, uzvārds,

tālruņa Nr.)

2. Tarifu līmenis un izmaiņas par

katru tarifu veidu:

2.1. spēkā esošais tarifs (summa ar/bez PVN)

2.2. piedāvātais tarifs (summa ar/bez PVN)

2.3. palielinājums/samazinājums (%)

3. Tarifa izmaiņu pamatojums

4. Piedāvātais tarifa izmaiņu spēkā

stāšanās datums

5. Priekšlikumu un ieteikumu

iesniegšanas vieta un termiņš

6. Cita informācija, ko sabiedrisko

pakalpojumu sniedzējs uzskata

par nepieciešamu norādīt

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā sabiedrisko pakalpojumu lietotāji var iepazīties ar sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija Veids: noteikumi Pieņemts: 20.03.2002.Stājas spēkā: 10.04.2002.Zaudē spēku: 15.12.2005.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 53, 09.04.2002.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
61010
10.04.2002
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"