Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

 LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES LĒMUMS Nr. 276

Par preču un citu priekšmetu tranzītpārvadājumiem

Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

1. Finansu ministrijas Muitas departamentam līdz 1993. gada 4. jūnijam apstiprināt tranzīta autokravu pavadīšanas kārtību, kurā paredzēt, ka bīstamo un ar akcīzes nodokli apliekamo autokravu tranzītpārvadājumi Latvijas Republikas teritorijā notiek tikai Muitas departamenta darbinieku pavadībā.

2. Noteikt, ka maksa par vienas autokravas pavadīšanu cauri Latvijas Republikas teritorijai (neatkarīgi no attāluma) ir 50 latu.

Minēto summu par muitas pakalpojuma sniegšanu kravas pārvadātājs vai valdītājs iemaksā Finansu ministrijas Muitas departamentam transporta izdevumu un citu izdevumu segšanai.

3. Iekšlietu ministrijai muitas pavadīšanas transportu noformēt kā operatīvo transportu.

4. Aizsardzības ministrijai apgādāt muitas pavadīšanas dienestu ar nepieciešamo bruņojumu un munīciju.

5. Satiksmes ministrijai nodrošināt muitas pavadīšanas dienestu ar nepieciešamajām sakaru iekārtām.

6. Papildināt Latvijas Republikas Ministru Padomes 1992. gada 19. novembra lēmumu Nr. 489 «Par precu un citu priekšmetu tranzīta kārtību Latvijas Republikas teritorijā» ar šāda satura 16. un 17. punktu:

«16. Latvijas Republikā aizliegts veikt krāsaino metālu, to kausējumu, lūžņu un atgriezumu tranzītpārvadājumus, eksportu un reeksportu.

17. Jūras lietu ministrijai un Satiksmes ministrijas Dzelzceļa transporta departamentam finansu ministrijas Muitas departaments sistemātiski jānodrošina ar informāciju par kravu kustību pāri muitas robežai. Bez Finansu ministrijas Muitas departamenta darbinieku un policijas darbinieku klātbūtnes aizliegts pārkraut un izkraut bīstamās kravas un kravas, par kurām iemaksājama drošības nauda.»

7. Ar Finansu ministrijas Muitas departamenta un Iekšlietu ministrijas speciālu atļauju un atkārtotu kravas kontroli no Latvijas Republikas līdz 1993. gada 10. jūnijam drīkst izvest tās krāsaino metālu, to kausējumu, lūžņu un atgriezumu kravas, kuras nomuitotas līdz šī lēmuma spēkā stāšanās brīdim.

8. Tieslietu ministrijai iesniegt Latvijas Republikas Augstākās Padomes Prezidijam Latvijas Republikas likuma «Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem» 7. panta izskaidrojumu (par nepublicējamo informāciju), kā arī likumprojektu par šī panta papildināšanu.

9. Aizliegt krāsaino metālu, to kausējumu, lūžņu un atgriezumu iepirkšanu no fiziskām personām.

10. Iekšlietu ministrijas policijas darbiniekiem, pildot īpašus dienesta uzdevumus sakarā ar sabiedriskās kārtības un drošības apdraudējumiem, uz laiku līdz 1993. gada 30. jūnijam republikas teritorijā pārbaudīt personu apliecinošus dokumentus un nepieciešamības gadījumā noskaidrot personību, kā arī pārbaudīt personiskos vai uzticētos transporta līdzekļus un to bagāžu.

11. Atzīt par spēku zaudējušu ārējās tirdzniecības ministra un rūpniecības un enerģētikas ministra 1993. gada 18. februārī apstiprinātos Krāsaino metālu lūžņu un atgriezumu iepirkšanas un realizācijas noteikumus un šo noteikumu papildinājumus.

12. Kontroli par šī lēmuma izpildi uzdod Iekšlietu ministrijai. Satiksmes ministrijai, Jūras lietu ministrijai, Arējās tirdzniecības ministrijai, Rūpniecības un enerģētikas ministrijai un Finansu ministrijas Muitas departamentam.

13. Lēmums stājas spēkā ar tā parakstīšanas brīdi.

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I. GODMANIS

Latvijas Republikas Ministru Padomes Valsts kancelejas vadītājs V. ZEIKATS

Rīgā 1993. gada 1. jūnijā

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par preču un citu priekšmetu tranzītpārvadājumiem Izdevējs: Ministru Padome Veids: lēmums Numurs: 276Pieņemts: 01.06.1993.Stājas spēkā: 01.06.1993.Zaudē spēku: 26.11.1993.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 33, 03.06.1993.; Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 29, 02.09.1993.; Diena, 117, 11.06.1993.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Grozījumi
59346
01.06.1993
136
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"