Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Saeima ir pieņēmusi un
Valsts prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi likumā «Par ugunsdrošību»

Izdarīt likumā ««Par ugunsdrošību» (Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1992, 15/16; Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1994, 16; Latvijas Vēstnesis, 1994, 131) šādus grozījumus:

1. 18. pantā:

aizstāt pirmajā daļā vārdus «Latvijas Republikas pastāvīgos iedzīvotājus» ar vārdu «Latvijas pilsoņus»;

papildināt pantu ar trešo un ceturto daļu šādā redakcijā:

«Izveidojot Iekšlietu ministrijas Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta departamenta struktūrvienības republikas pilsētās un rajonu pilsētās, izņēmuma kārtā dienestā tajās var pieņemt personas, kuras ir vecākas par 35 gadiem un strādā šā departamenta ierindas un komandējošā sastāva kalpotāju amatos (bez speciālajām dienesta pakāpēm).

Iekšlietu ministrijas Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta departamenta profesionālā ugunsdzēsības dienesta ierindas un komandējošā sastāva kalpotāju amatos (bez speciālajām dienesta pakāpēm) nostrādātais laiks tiek ieskaitīts izdienā iekšlietu iestādēs, ja sakarā ar šā departamenta struktūrvienību izveidošanu republikas pilsētās un rajonu pilsētās minētās personas ieceltas šā departamenta ierindas un komandējošā sastāva amatos, piešķirot tām speciālās dienesta pakāpes.»

2. 22. pantā:

izteikt otro daļu šādā redakcijā:

«Ierindas un komandējošā sastāva darbinieki saņem darba samaksu, ko veido amatalga, piemaksa par speciālo dienesta pakāpi, izdienu un citas piemaksas, kuru veidus un apmērus atbilstoši dienesta apstākļiem nosaka Ministru kabinets.»;

izteikt trešo daļu šādā redakcijā:

«Ierindas un komandējošā sastāva darbinieki dienesta laikā ir daļējā valsts apgādībā. Apgādes nosacījumus un normas nosaka Ministru kabinets.»

 Pārejas noteikumi

1. Ar šā likuma spēkā stāšanos spēku zaudē Satversmes 81. panta kārtībā izdotie Ministru kabineta noteikumi Nr. 150 «Par grozījumiem likumā «Par ugunsdrošību»» (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1994, 16).

2. Noteikt, ka likuma «Par ugunsdrošību» 18. panta pirmajā daļā izdarītais grozījums nevar būt par pamatu, lai atbrīvotu no dienesta tās personas, kuras pieņemtas darbā Iekšlietu ministrijas Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta departamentā pirms šā likuma stāšanās spēkā.

Likums Saeimā pieņemts 1994. gada 15. decembrī.

Valsts prezidents G. ULMANIS

Rīgā 1994. gada 30. decembrī

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi likumā "Par ugunsdrošību" Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Saeima Veids: likums Pieņemts: 15.12.1994.Stājas spēkā: 13.01.1995.Zaudē spēku: 01.01.2003.Tēma: Valsts drošība un aizsardzībaPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 152, 30.12.1994.; Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 3, 09.02.1995.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
58957
13.01.1995
84
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"