Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 12

Rīgā 1994. gada 11. janvārī (prot. Nr. 4 11. §)

Par grozījumiem un papildinājumiem 1993. gada 30. marta likumā «Par īpašuma tiesību atjaunošanu uz uzņēmumiem un citiem īpašuma objektiem»

Izdoti Satversmes 81. pantā noteiktajā kārtībā

Izdarīt 1993. gada 30. marta likumā «Par īpašuma tiesību atjaunošanu uz uzņēmumiem un citiem īpašuma objektiem» (Ziņotājs, 1993, 14) šādus grozījumus un papildinājumus:

1. Svītrot sadaļas «Likumā lietotie termini» otrajā daļā vārdus «un Augstākās Padomes lēmumos», sestajā daļā vārdus «un Augstākās Padomes vai Ministru Padomes lēmumos» un papildināt sadaļu ar jaunu daļu šādā redakcijā:

«Privatizācijai nodots īpašuma objekts - valsts (pašvaldību) īpašuma objekts, par kuru saskaņā ar likumu ir pieņemts lēmums par tā nodošanu privatizācijai.»

2. Papildināt 3. pantu ar otro daļu šādā redakcijā:

«(2) Ja pieteikums par īpašuma tiesību atjaunošanu uz uzņēmumu iesniegts valsts vai pašvaldību institūcijā pēc 1994. gada 31. marta, īpašuma tiesības uz uzņēmumu atjaunojamas, tikai piešķirot kompensāciju.»

3. Svītrot 4. panta otro, trešo un ceturto daļu.

4. Izteikt 5. panta pirmo daļu šādā redakcijā:

«(1) Visas darbības, kas saistītas ar bijušā īpašnieka vai viņa mantinieku īpašuma tiesību atjaunošanu, jāveic:

1) Latvijas privatizācijas aģentūrai vai attiecīgajai valsts īpašuma privatizācijas komisijai attiecībā uz uzņēmumu, kas atrodas privatizācijai nodoto īpašuma objektu sarakstā;

2) Valsts īpašuma fondam vai ministrijai, kuru pārziņā ir valsts uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) vai kuru pārziņā esošajā valsts uzņēmumā (uzņēmējsabiedrībā) atrodas manta, par kuru iesniegts pieteikums. Uzņēmuma mantas vērtību aprēķina un kompensācijai piešķiramo privatizācijas sertifikātu daudzumu nosaka Latvijas privatizācijas aģentūra;

3) attiecīgā rajona, pilsētas, pilsētas rajona vai pagasta valdei, kuras pārziņā ir pašvaldības uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) vai kuras pārziņā esošajā pašvaldības uzņēmumā (uzņēmējsabiedrībā) atrodas manta, par kuru iesniegts pieteikums.»

5. Izteikt 5. panta otro daļu šādā redakcija:

«(2) Lēmumu par bijušā īpašnieka vai viņa mantinieku īpašuma tiesību atjaunošanu uz valsts uzņēmumu, ko sagatavojusi Latvijas privatizācijas aģentūra, valsts īpašuma privatizācijas komisija, Valsts īpašuma fonds vai ministrija, pieņem Ekonomikas ministrija.»

6. Izteikt 5. panta trešo daļu šādā redakcijā:

«(3) Lēmumu par bijušā īpašnieka vai viņa mantinieku īpašuma tiesību atjaunošanu uz uzņēmumu, kā arī uz statūtsabiedrības vai uzņēmuma mantu, kas atrodas pašvaldības uzņēmuma (pašvaldības statūtsabiedrības) sastāvā, pieņem rajona, pilsētas, pilsētas rajona vai pagasta valde, kuras pārziņā ir attiecīgais pašvaldības uzņēmums (pašvaldības statūtsabiedrība).»

7. Svītrot 5. panta ceturto un piekto daļu.

8. Papildināt 5. panta sesto daļu ar jaunu teikumu šādā redakcijā:

«Ja uzņēmuma valdītāja - juridiskās personas - īpašumā ir valsts vai pašvaldību kapitāla daļas uzņēmuma valdītājam jārīkojas atbilstoši šā likuma 16. panta trešās daļas nosacījumiem.»;

uzskatīt 5. panta sesto daļu par ceturto daļu.

9. Aizstāt 6. panta otrās daļas otrajā punktā un trešajā daļā vārdus «Latvijas Republikas Ministru Padome» ar vārdiem «Ministru kabinets».

10. Aizstāt 7. panta otrajā daļā vārdus «Latvijas Republikas Ministru Padome» ar vārdiem «Ministru kabinets».

11. Aizstāt 8. panta pirmajā daļā vārdus «Latvijas Republikas Ekonomisko reformu ministrija» ar vārdiem «Ekonomikas ministrija».

12. Izteikt 9. panta pirmo punktu šādā redakcijā: «1) lēmums par uzņēmuma atdošanu vai statūtsabiedrības pamatkapitāla (statūtfonda) dalās piešķiršanu bijušajam īpašniekam vai viņa mantiniekiem, ko rīkojuma formā pieņēmusi Ekonomikas ministrija vai rajona, pilsētas, pilsētas rajona vai pagasta valdes lēmuma formā attiecīgā pašvaldība. Šo lēmumu par spēkā neesošu var atzīt vienīgi tiesa;».

13. Izteikt 12. pantu šādā redakcijā:

«Ja bijušais īpašnieks vai viņa mantinieki iesnieguši pieteikumu pēc tam, kad pieņemts Ministru kabineta lēmums par tā īpašuma objekta nodošanu privatizācijai, kura sastāvā atrodas uzņēmums, un ir apstiprināti īpašuma objekta privatizācijas noteikumi (privatizācijas projekts, bijušajam īpašniekam vai viņa mantiniekiem piešķirama kompensācija šā likuma 22. pantā noteiktajā termiņā.»

14. Svītrot 13. pantu.

15. Svītrot 16. panta trešajā daļā vārdus «pirms 1992. gada 20. jūlija» un «tajā laikā spēkā esošajiem» un vārdus «Latvijas Republikas Ministru Padomes» aizstāt ar vārdiem «Ministru kabineta».

16. Svītrot 17. pantu.

17. Izteikt 18. panta pirmo daļu šādā redakcijā:

«(1) Bijušā īpašnieka vai viņa mantinieku īpašuma tiesību atjaunošana, pārveidojot uzņēmumu statūtsabiedrībā, ja pieteikums iesniegts līdz 1992. gada 20. jūlijam, pabeidzama ne vēlāk kā gadu pēc tam, kad publicēts Ministru kabineta apstiprināts nolikums (metodika) bijušā īpašnieka mantas vērtības pārrēķināšanai un salīdzināšanai ar uzņēmuma pašreizējās mantas vērtību. Ja pieteikums iesniegts pēc 1992. gada 20. jūlija, uzņēmums jāpārveido statūtsabiedrībā ne vēlāk kā divus gadus pēc tam, kad publicēts Ministru kabineta apstiprināts nolikums (metodika) bijušā īpašnieka mantas vērtības pārrēķināšanai un salīdzināšanai ar uzņēmuma pašreizējās mantas vērtību.»

18. Aizstāt 20. panta otrajā daļā vārdus «līdz 1994. gada 30. jūnijam» ar vārdiem «līdz 1994. gada 31. martam».

19. Papildināt 21. panta pirmo daļu ar trešo apakšpunktu šādā redakcijā:

«3) ja pieteikums par īpašuma tiesību atjaunošanu uz uzņēmumu iesniegts valsts vai pašvaldību institūcijā pēc 1994. gada 31. marta».

20. Izteikt 21. panta ceturto daļu šādā redakcijā:

«(4) Ja uzņēmuma valdītājs ir šā likuma 6. panta otrajā daļā minētā fiziskā vai juridiskā persona, lēmumu par kompensācijas piešķiršanu privatizācijas sertifikātos pieņem Ekonomikas ministrija.»

21. Aizstāt 21. panta piektajā daļā vārdus: «Latvijas Republikas Ekonomisko reformu ministrija» ar vārdiem «Ekonomikas ministrija».

22. Papildināt 21. pantu ar septīto daļu šādā redakcijā: «(7) Šā panta ceturtajā un piektajā daļā minētajos gadījumos kompensācijai piešķiramo privatizācijas sertifikātu daudzumu nosaka Latvijas privatizācijas aģentūra.»

23. Izteikt 22. panta otro daļu šādā redakcijā:

«(2) Ja pieteikums par kompensācijas piešķiršanu iesniegts līdz 1992. gada 20. jūlijam, kompensācija jāpiešķir ne vēlāk kā sešus mēnešus pēc tam. kad publicēts Ministru kabineta apstiprināts nolikums (metodika) bijušā jpašnieka mantas vērtības pārrēķināšanai un salīdzināšanai ar uzņēmuma pašreizējās mantas vērtību. Ja pieteikums iesniegts pēc 1992. gada 20. jūlija, kompensācija jāpiešķir ne vēlāk kā gadu pēc tam, kad publicēts Ministru kabineta apstiprināts nolikums (metodika) bijušā īpašnieka mantas vērtības pārrēķināšanai un salīdzināšanai ar uzņēmuma pašreizējās mantas vērtību.»

24. Svītrot 22. panta trešo un ceturto daļu.

25. Aizstāt 23. panta vārdus «Latvijas Republikas Ekonomisko reformu ministrija» ar vārdiem «Ekonomikas ministrija» un papildināt aiz vārdiem «ministriju (komiteju), kuras pārziņā ir valsts uzņēmums» ar vārdiem «Valsts īpašuma fondu, Latvijas privatizācijas aģentūru».

Ministru prezidents V.Birkavs

Ekonomikas ministrs, Ministru prezidenta biedrs O. Kehris

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par grozījumiem un papildinājumiem 1993. gada 30. marta likumā "Par īpašuma tiesību atjaunošanu .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 12Pieņemts: 11.01.1994.Stājas spēkā: 16.01.1994.Zaudē spēku: 03.11.1994.Tēma: Nekustamais īpašums, būvniecībaPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 5, 15.01.1994.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
57869
16.01.1994
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"