Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr.19

Rīgā 2002.gada 15.janvārī (prot. Nr.3, 19.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 13.marta noteikumos Nr.115 "Kārtība, kādā tiek iepirkti, realizēti  un eksportēti melno un krāsaino metālu atgriezumi un lūžņi"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par uzņēmējdarbību"
32.panta pirmās daļas 1.punktu

1. Izdarīt Ministru kabineta 2001.gada 13.marta noteikumos Nr.115 "Kārtība, kādā tiek iepirkti, realizēti un eksportēti melno un krāsaino metālu atgriezumi un lūžņi" (Latvijas Vēstnesis, 2001, 43.nr.) šādus grozījumus:

1.1. izteikt norādi, uz kāda likuma pamata noteikumi izdoti, šādā redakcijā:

"Izdoti saskaņā ar likuma "Par uzņēmējdarbību" 32.panta pirmās daļas 1.punktu";

1.2. papildināt noteikumus ar 28.1, 28.2, 28.3, 28.4, 28.5, 28.6, 28.7 un 28.8 punktu šādā redakcijā:

"28.1 Uzņēmums (uzņēmējsabiedrība), kas nodarbojas ar melno un krāsaino metālu atgriezumu un lūžņu iepirkšanu, nodrošina iepērkamo melno un krāsaino metālu atgriezumu un lūžņu radioaktivitātes līmeņa pārbaudi:

28.1 1. izmantojot stacionārās radioaktivitātes līmeņa mēriekārtas un portatīvos radiometrus, ja kopējais melno un krāsaino metālu atgriezumu un lūžņu iepirkšanas daudzums gadā pārsniedz 100000 tonnu;

28.1 2. izmantojot portatīvos radiometrus, katrai melno un krāsaino metāla atgriezumu un lūžņu kravai, kas tiek nosūtīta tālākai realizācijai.

28.2 Uzņēmums (uzņēmējsabiedrība), kas veic melno un krāsaino metālu atgriezumu un lūžņu radioaktivitātes līmeņa pārbaudi, ir atbildīgs par:

28.2 1. radioaktivitātes līmeņa mēriekārtu ekspluatācijas noteikumu ievērošanu;

28.2 2. veikto radioaktivitātes līmeņa mērījumu kvalitāti un precizitāti;

28.2 3. aktā norādītās informācijas par radioaktivitātes līmeņa mērījumu pareizību. Akts apliecina, ka attiecīgie melno un krāsaino metālu atgriezumi un lūžņi nav piesārņoti ar radioaktīvajām vielām tādā apmērā, ka var tikt pārsniegti noteiktie dozu limiti, un nesatur radioaktīvos atkritumus.

28.3 Darbiniekam, kas veic melno un krāsaino metālu atgriezumu un lūžņu radioaktivitātes līmeņa pārbaudi, jābūt apmācītam un jāprot:

28.3 1. sagatavot radioaktivitātes līmeņa mēriekārtas darbam;

28.3 2. veikt kravu radioaktivitātes līmeņa pārbaudi un noformēt tās rezultātus, sastādot aktu.

28.4 Ja uzņēmums (uzņēmējsabiedrība), kas veic melno un krāsaino metālu atgriezumu un lūžņu radioaktivitātes līmeņa pārbaudi, atklāj, ka iepērkamie melno un krāsaino metālu atgriezumi un lūžņi ir piesārņoti ar radioaktīvajām vielām tādā apmērā, ka var tikt pārsniegti noteiktie dozu limiti, vai satur radioaktīvos atkritumus, uzņēmums (uzņēmējsabiedrība), kas nodarbojas ar melno un krāsaino metālu atgriezumu un lūžņu iepirkšanu, un uzņēmums (uzņēmējsabiedrība), kas veic melno un krāsaino metālu atgriezumu un lūžņu radioaktivitātes līmeņa pārbaudi:

28.4 1. paziņo par to attiecīgo melno un krāsaino metālu atgriezumu vai lūžņu piegādātājam un attiecīgās ārvalsts kompetentajai institūcijai, kas ir atbildīga par radiācijas drošību, vai Radiācijas drošības centram, ja melno un krāsaino metālu atgriezumi un lūžņi iepirkti Latvijas teritorijā;

28.4 2. radioaktīvi piesārņotos melno un krāsaino metālu atgriezumus un lūžņus vai radioaktīvos atkritumus nodod radioaktīvo atkritumu apglabāšanas vai pārvaldības uzņēmumam.

28.5 Uzņēmums (uzņēmējsabiedrība), kas nodarbojas ar melno un krāsaino metālu atgriezumu un lūžņu iepirkšanu, sagatavojot kravu tālākai realizācijai, stingrās uzskaites preču pavadzīmei-rēķinam pievieno aktu, kas apliecina, ka attiecīgie melno un krāsaino metālu atgriezumi un lūžņi nav piesārņoti ar radioaktīvajām vielām tādā apmērā, ka var tikt pārsniegti noteiktie dozu limiti, un nesatur radioaktīvos atkritumus.

28.6 Uzņēmējs (uzņēmējsabiedrība), kas nodarbojas ar melno un krāsaino metālu atgriezumu un lūžņu iepirkšanu reeksporta vajadzībām, pārbauda iepērkamo atgriezumu un lūžņu radioaktivitātes līmeni, lai nepieļautu radioaktīvi piesārņoto melno un krāsaino metālu atgriezumu un lūžņu, kā arī radioaktīvo atkritumu ievešanu Latvijā.

28.7 Eksportējot melno un krāsaino metālu atgriezumus un lūžņus, uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) kravas pavaddokumentiem pievieno aktu, kas apliecina, ka eksportējamie melno un krāsaino metālu atgriezumi un lūžņi nav piesārņoti ar radioaktīvajām vielām tādā apmērā, ka var tikt pārsniegti noteiktie dozu limiti, un nesatur radioaktīvos atkritumus.

28.8 Lai nodrošinātu radiācijas drošības un kodoldrošības uzraudzību un kontroli Latvijā, Radiācijas drošības centrs kontrolē šo noteikumu 28.1, 28.2, 28.3, 28.4, 28.5, 28.6 un 28.7 punkta izpildi."

2. Noteikumi stājas spēkā ar 2002.gada 1.jūliju.

Ministru prezidents A.Bērziņš

Ekonomikas ministrs A.Kalvītis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 13.marta noteikumos Nr.115 "Kārtība, kādā tiek iepirkti, realizēti .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 19Pieņemts: 15.01.2002.Stājas spēkā: 01.07.2002.Zaudē spēku: 01.01.2004.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 10, 18.01.2002.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
57790
01.07.2002
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"