Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU KABINETS

Par Sociālās apdrošināšanas padomi

Lēmums Nr. 45 (prot. Nr. 27 3. §)

1. Apstiprināt pievienoto Sociālās apdrošināšanas padomes nolikumu.

2. Apstiprināt Sociālās apdrošināšanas padomē šādus Valdības deleģētos pārstāvjus:

I. Bite - Labklājības ministrijas Valsts sociālās apdrošināšanas departamenta direktore

I. Krupenkovs - Ekonomikas ministrijas Tautsaimniecības struktūrpolitikas departamenta Ekonomiskās reformas metodoloģijas nodaļas vadītāja vietnieks

Z. Strautmane - Finansu ministrijas Budžeta departamenta Sociālās sfēras finansēšanas nodaļas vadītāja

3. Lūgt Latvijas Brīvo arodbiedrību savienību un Latvijas Darba devēju konfederāciju līdz 1994. gada 1. jūnijam deleģēt savus pārstāvjus darbam Sociālās apdrošināšanas padomē.

4. Pirmo Sociālās apdrošināšanas padomes sēdi sasauc un tās darbu līdz priekšsēdētāja ievēlēšanai vada labklājības ministrs.

5. Labklājības ministrijai nodrošināt Sociālās apdrošināšanas padomes darbam nepieciešamo informatīvo un tehnisko palīdzību. Paredzēt Labklājības ministrijas Valsts sociālās apdrošināšanas fondā Sociālās apdrošināšanas padomes sekretāra referenta štata vietu.

Ministru prezidents V. BIRKAVS

Labklājības ministrs J. RITENIS

Rīgā 1994. gada 17. maijā

APSTIPRINĀTS
ar Ministru kabineta
1994. gada 17. maija lēmumu Nr. 45

SOCIĀLĀS APDROŠINĀŠANAS PADOMES
NOLIKUMS

Sociālās apdrošināšanas padomi izveido, lai nodrošinātu darba devēju, darba ņēmēju un Valdības līdzdalību valsts sociālās apdrošināšanas sistēmas attīstīšanā atbilstoši solidaritātes un pašpārvaldes principiem.

I. Sociālas apdrošināšanas padomes sastāvs un organizatoriskie principi

1. Sociālās apdrošināšanas padomes (tālāk tekstā - «padome») sastāvā ir 9 pilnvarotas personas, kuras attiecīgi pārstāv Valdības, darba devēju un darba ņēmēju intereses.

2. Padomes locekļus izvirza šādā kārtībā: trīs Valdības pārstāvjus deleģē Ministru kabinets; trīs darba ņēmēju pārstāvjus deleģē Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības valde; trīs darba devēju pārstāvjus deleģē Latvijas Darba devēju konfederācijas valde.

3. Padomes locekļus deleģē uz trīs gadiem.

Organizācijai, kura deleģējusi savu pārstāvi, ir tiesības viņu atsaukt pirms termiņa. Lai nodrošinātu padomes darbības stabilitāti, organizācija var izmantot tiesības atsaukt savu pārstāvi ne biežāk kā vienu reizi pusgadā.

Ja kāds no padomes locekļiem svarīgu apstākļu dēļ nevar turpināt darbu padomes sastāvā, attiecīgā puse deleģē viņa vietā citu pārstāvi.

4. Padomes locekļi no padomes locekļu vidus ievēlē padomes priekšsēdētāju un viņa vietnieku. Priekšsēdētājs (priekšsēdētāja prombūtnes laikā - vietnieks) sasauc padomes sēdes un vada to darbu.

5. Visiem padomes locekļiem ir vienādas tiesības un pienākumi attiecībā uz savu darbību padomē. Padomes lēmumi tiek pieņemti ar visu padomes locekļu vienkāršu balsu vairākumu, t. i., ar ne mazāk kā 5 balsīm.

6. Padomes darbam nepieciešamo informatīvo un tehnisko palīdzību nodrošina Labklājības ministrija.

7. Padomes izdevumi, kas saistīti ar ekspertīžu un analīžu veikšanu, padomes locekļu ceļa izdevumi, ja tie saistīti ar piedalīšanos padomes sēdēs, un komandējuma izdevumi, ja komandējums noticis saskaņā ar padomes lēmumu, tiek segti no valsts sociālās apdrošināšanas līdzekļiem saskaņā ar noteiktā kārtībā apstiprināto izdevumu tāmi.

Izdevumus sedz Valsts sociālās apdrošināšanas fonds, pamatojoties uz padomes priekšsēdētāja vai viņa vietnieka parakstītu padomes sēdes protokolu un citiem attaisnojošiem dokumentiem.

8. Padomes locekļi par savu darbu padomē nesaņem papildu atlīdzību no valsts un sociālās apdrošināšanas līdzekļiem.

II. Sociālās apdrošināšanas padomes funkcijas

9. Padome:

9.1. izstrādā ieteikumus par perspektīvajiem un kārtējiem uzdevumiem valsts sociālās apdrošināšanas jomā;

9.2. izstrādā un katru gadu līdz 1. maijam iesniedz Labklājības ministrijai priekšlikumus par sociālās apdrošināšanas tarifu apmēru nākamajam gadam un to sadalījumu starp darba devējiem un darba ņēmējiem;

9.3. analizē Valsts sociālās apdrošināšanas fonda ieņēmumus un izdevumus un iesniedz priekšlikumus par sociālās apdrošināšanas līdzekļu efektīvāku izlietošanu;

9.4. analizē Valsts sociālās apdrošināšanas fonda darbību un sagatavo priekšlikumus par nepieciešamajām izmaiņām sociālās apdrošināšanas administrēšanā;

9.5. sagatavo priekšlikumus par brīvo valsts sociālās apdrošināšanas līdzekļu investēšanas kārtību;

9.6. sagatavo priekšlikumus par nepieciešamajiem grozījumiem likumdošanas aktos un citos normatīvajos aktos.

III. Sociālās apdrošināšanas padomes tiesības

10. Padome ir tiesīga:

10.1. pieprasīt un saņemt no Valsts sociālās apdrošināšanas fonda Labklājības ministrijas un citām valsts pārvaldes institūcijām tās darbībai nepieciešamo informāciju;

10.2. noklausīties Valsts sociālās apdrošināšanas fonda un tā filiāļu vadītāju pārskatus par darbu, kā arī par atsevišķu darba uzdevumu izpildi;

10.3. izveidot komisiju atsevišķu Valsts sociālās apdrošināšanas fonda darbības jautājumu pārbaudei un to sagatavošanai izskatīšanai padomes sēdēs, kā arī ierosināt jautājumu par fonda darbinieku atbilstību ieņemamajam amatam;

10.4. piedalīties sociālās apdrošināšanas jautājumu apspriešanā Labklājības ministrijā un Ministru kabineta Valsts un sociālo lietu komitejas sēdēs.

Labklājības ministrs J. RITENIS

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Sociālās apdrošināšanas padomi Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: lēmums Numurs: 45Pieņemts: 17.05.1994.Stājas spēkā: 17.05.1994.Zaudē spēku: 01.12.2003.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 66, 04.06.1994.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozījumi
57285
17.05.1994
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"