Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Finansu un kapitāla tirgus komisija

Padomes lēmums Nr. 21/5 Rīgā 2001. gada 30. novembrī

Par "Apdrošināšanas līgumu (apdrošināšanas portfeļa) nodošanas citam apdrošinātājam noteikumu" apstiprināšanu

Pamatojoties uz Finansu un kapitāla tirgus komisijas likuma 6., 7., 8. un 17. pantu, Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likuma 65. un 66. pantu, Finansu un kapitāla tirgus komisijas padome nolemj:

1. Apstiprināt "Apdrošināšanas līgumu (apdrošināšanas portfeļa) nodošanas citam apdrošinātājam noteikumus" (pielikumā).

2. Noteikt, ka ar šī lēmuma 1. punktā minēto noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē ar Apdrošināšanas uzraudzības inspekcijas 2000. gada 6. jūlija rīkojumu Nr. 73 apstiprinātā "Kārtība, kādā apdrošinātājs saņem atļauju apdrošināšanas līgumu (apdrošināšanas portfeļa) nodošanai citam apdrošinātājam".

Finansu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājs U. Cērps

 

 

Apdrošināšanas līgumu (apdrošināšanas portfeļa) nodošanas citam apdrošinātājam noteikumi

1. Vispārīgie jautājumi

1.1. "Apdrošināšanas līgumu (apdrošināšanas portfeļa) nodošanas citam apdrošinātājam noteikumi" (tālāk tekstā - noteikumi) izstrādāti saskaņā ar Finansu un kapitāla tirgus komisijas likumu un Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likumu.

1.2. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā apdrošinātājs saņem Finansu un kapitāla tirgus komisijas (tālāk tekstā - Komisija) atļauju nodot visus apdrošināšanas līgumus vai daļu no tiem (tālāk tekstā - apdrošināšanas portfelis) pilnībā citam apdrošinātājam.

1.3. Latvijas Republikā izstrādātie un apstiprinātie dokumenti un to kopijas jānoformē saskaņā ar Latvijas Republikas Ministru kabineta apstiprināto dokumentu izstrādāšanas un noformēšanas noteikumu prasībām.

1.4. Ārvalstu fizisko un juridisko personu dokumentiem jābūt legalizētiem, ja vien Latvijas Republikas likumos vai Latvijas Republikas Saeimas apstiprinātajos starptautiskajos līgumos nav noteikta cita kārtība. Dokumentiem svešvalodās jābūt ar notariāli apliecinātu tulkojumu latviešu valodā.

2. Atļauju izsniegšanas kārtība

2.1. Lai saņemtu atļauju apdrošināšanas portfeļa nodošanai:

2.1.1. apdrošinātājam, kurš nodod apdrošināšanas portfeli, jāiesniedz Komisijai:

2.1.1.1. apdrošinātāja vadītāja parakstīts iesniegums par apdrošināšanas portfeļa nodošanu, kurā uzskaitīti tam pievienotie dokumenti,

2.1.1.2. apdrošinātāja vadītāja apliecināta statūtos pilnvarotās institūcijas sēdes, kurā pieņemts lēmums nodot apdrošināšanas portfeli, protokola kopija,

2.1.1.3. nododamā apdrošināšanas portfeļa apdrošināšanas līgumu saraksts, sagrupējot līgumus pa apdrošināšanas veidiem,

2.1.1.4. nododamā apdrošināšanas portfeļa atbilstošo tehnisko rezervju aprēķins (sadalot pa tehnisko rezervju veidiem),

2.1.1.5. izvērsts nododamo tehnisko rezervju ieguldījumu (aktīvu) saraksts atbilstoši tehnisko rezervju aprēķinam;

2.1.2. apdrošinātājam, kurš pieņem apdrošināšanas portfeli, jāiesniedz Komisijai:

2.1.2.1. apdrošinātāja vadītāja parakstīts iesniegums par apdrošināšanas portfeļa pieņemšanu, kurā uzskaitīti tam pievienotie dokumenti,

2.1.2.2. vadītāja apliecināta statūtos pilnvarotās institūcijas sēdes, kurā pieņemts lēmums par apdrošināšanas portfeļa pieņemšanu, protokola kopija,

2.1.2.3. darbības plāns pieņemtā apdrošināšanas portfeļa apkalpošanai,

2.1.2.4. maksātspējas normas aprēķins, ievērojot pieņemto apdrošināšanas portfeli,

2.1.2.5. ja apdrošināšanas portfelis tiek pieņemts bez atbilstošo tehnisko rezervju ieguldījumiem - tehnisko rezervju atjaunošanas plāns, norādot līdzekļu avotu,

2.1.2.6. līgums par apdrošināšanas portfeļa nodošanu.

2.3. Līgumā par apdrošināšanas portfeļa nodošanu nosaka apdrošināšanas saistību nodošanas kārtību, līguma pušu saistības un paredz nosacījumu, ka apdrošināšanas līgumu nodošana iespējama tikai pēc Komisijas atļaujas saņemšanas.

2.4. Iesniegumu un tam pievienotos dokumentus apdrošinātāja pilnvarota persona personiski iesniedz Komisijas Juridiskā un licencēšanas departamenta Licencēšanas daļai, un par to tiek sastādīts dokumentu pieņemšanas un nodošanas akts, ko paraksta dokumentu iesniedzējs un minētās daļas darbinieks.

2.5. Iesniegumu un tiem pievienotos dokumentus Komisijas Juridiskā un licencēšanas departamenta Licencēšanas daļa nepieņem, ja netiek iesniegti visi nepieciešamie dokumenti vai ja tie nav sagatavoti atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

2.6. Ja iesniegumu izskatīšanas laikā noteikumu 2.1. un 2.2. punktā minētajos dokumentos tiek izdarīti grozījumi, apdrošinātājs nekavējoties iesniedz Komisijai attiecīgos precizētos dokumentus.

2.7. Pēc visu dokumentu saņemšanas Komisija 30 dienu laikā pieņem lēmumu atļaut nodot apdrošināšanas portfeli vai par motivētu atteikumu izsniegt atļauju apdrošināšanas portfeļa nodošanai. Lēmumu par atteikumu izsniegt atļauju apdrošināšanas portfeļa nodošanai pieņem Komisijas padome.

2.8. Komisija trīs darba dienu laikā pēc attiecīgā lēmuma pieņemšanas izsniedz vai nosūta to pa pastu (kā ierakstītu vēstuli) apdrošinātājam.

2.9. Ja ir pieņemts lēmums par atteikumu izsniegt atļauju apdrošināšanas portfeļa nodošanai, tad jaunu iesniegumu var iesniegt pēc trūkumu novēršanas, kuru dēļ atļaujas izsniegšana tika atteikta.

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par "Apdrošināšanas līgumu (apdrošināšanas portfeļa) nodošanas citam apdrošinātājam noteikumu" .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Finanšu un kapitāla tirgus komisija Veids: lēmums Numurs: 21/5Pieņemts: 30.11.2001.Stājas spēkā: 30.11.2001.Zaudē spēku: 29.08.2003.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 181, 13.12.2001.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Citi saistītie dokumenti
56427
30.11.2001
136
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"