Šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Uzzināt vairāk.
Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

4. grupa

PIENA PRODUKTI, PUTNU OLAS, DABĪGAIS MEDUS,

PĀRTIKĀ LIETOJAMIE DZĪVNIEKU VALSTS PRODUKTI,

KAS CITUR NAV MINĒTI

Piezīmes

1. Ar jēdzienu "piens" jāsaprot pilnpiens, daļēji vai pilnīgi nokrejots piens.

2. 0405 preču pozīcijā:

a) termins "sviests" nozīmē dabisku sviestu, sviestu no sūkalām vai kausētu sviestu (svaigu, sālītu, ieskaitot konservētu), kurš iegūts galvenokārt no piena un kurā piena tauku saturs ir 80% vai vairāk, bet ne vairāk kā 95%, maksimālais noteiktais piena beztauku sausnas saturs 2% un maksimālais ūdens saturs 16%. Sviests nedrīkst saturēt emulgatorus, bet var saturēt natrija hlorīdu, pārtikas krāsvielas un pienskābes baktēriju ieraugus;

b) jēdziens "sviesta pastas" nozīmē ūdens-eļļas tipa emulsiju, kura satur tikai piena taukus un kurā piena tauku saturs ir 39% vai vairāk, bet mazāk nekā 80%.

3. Produkti, kas iegūti, koncentrējot sūkalas ar piena piedevu vai piena taukvielām, ietilpst 0406. preču pozīcijā kā sieri ar nosacījumu, ka tiem ir trīs šādas īpašības:

a) piena tauku saturs sausnā 5% vai vairāk;

b) sausnas saturs vismaz 70%, bet ne vairāk kā 85%;

c) ir pelējums vai tāds var veidoties.

4. Šajā grupā nav ietverti:

a) produkti, kuri iegūti no sūkalām un kuros laktozes saturs pārsniedz 95%, kas izteikta kā sausā laktoze, pārrēķināta sausnā (1702. preču pozīcija);

b) albumīni (ieskaitot divu vai vairāku olbaltumvielu koncentrātus, kas satur vairāk nekā 80% sūkalu olbaltumvielas, pārrēķinot sausnā) (35.02 preču pozīcija), vai globulīni (35.04 preču pozīcija).

Piezīmes par subpozīcijām:

1. 0404 10. subpozīcijā jēdziens "modificētas sūkalas" nozīmē sūkalu sastāvdaļu saturošus produktus, t.i., sūkalas, no kurām pilnībā vai daļēji atdalītas laktoze, olbaltumvielas vai minerālvielas, vai sūkalas, kurām pievienotas pārējās sūkalu sastāvdaļas un produkti, kas iegūti, samaisot ar pārējām sūkalu sastāvdaļām.

2. 0405 10. subpozīcijā jēdziens "sviests" neietver kausēto sviestu (0405 90. subpozīcija).

Papildpiezīmes:

1. Tarifa likmes maisījumiem, kas ietilpst 0401.- 0406. preču pozīcijā, piemērojamas šādi:

a) maisījumiem, kuros viena no sastāvdaļām ir vismaz 90%, piemērojama šai sastāvdaļai noteiktā likme;

b) pārējiem maisījumiem piemērojama tās sastāvdaļas likme, kurai noteikta visaugstākā ievedmuita.

2. 0406 90 020. un 0406 90 030. subpozīcijā jēdziens "veseli sieri" nozīmē veselus sierus ar šādu neto masu:

- Emmentaler: ne mazāk kā 60 kg, bet ne vairāk kā 130 kg,

- Gruyere un Sbrinz: ne mazāk kā 20 kg, bet ne vairāk kā 45 kg,

- Bergkase: ne mazāk kā 20 kg, bet ne vairāk kā 60 kg,

- Appenzell: ne mazāk kā 6 kg, bet ne vairāk kā 8 kg.

Papild- Pamat- MFN BTL ar ES % . BTL ar pārējām valstīm %
Kods Apraksts mēr- likme likme 1997. 1998. 1999. 2000. EBTA CZ SI EE
vienība % % gads gads gads gads SK LT
0401 Piens un krējums, neiebiezināts,
bez cukura vai citām saldinātājvielām:
0401 10 -ar tauku saturu ne vairāk kā 1%:
0401 10 10 0 --iesaiņojumā ar neto tilpumu ne vairāk kā 2 l - 40 30 27.6 26.4 25.2 24 30 25 30 0
0401 10 90 0 --pārējie - 40 30 27.6 26.4 25.2 24 30 25 30 0
0401 20 -ar tauku saturu vairāk nekā 1%, bet ne vairāk kā 6%:
--ne vairāk kā 3%:
0401 20 11 0 ---iesaiņojumā ar neto tilpumu ne vairāk kā 2 l - 40 30 27.6 26.4 25.2 24 30 25 30 0
0401 20 19 0 ---pārējie - 40 30 27.6 26.4 25.2 24 30 25 30 0
--vairāk nekā 3%:
0401 20 91 0 ---iesaiņojumā ar neto tilpumu ne vairāk kā 2 l - 40 30 27.6 26.4 25.2 24 30 25 30 0
0401 20 99 0 ---pārējie - 40 30 27.6 26.4 25.2 24 30 25 30 0
0401 30 -ar tauku saturu vairāk nekā 6%:
--ne vairāk kā 21%:
0401 30 11 0 ---iesaiņojumā ar neto tilpumu ne vairāk kā 2 l - 40 30 27.6 26.4 25.2 24 30 25 30 0
0401 30 19 0 ---pārējie - 40 30 27.6 26.4 25.2 24 30 25 30 0
--vairāk nekā 21%, bet ne vairāk kā 45%:
0401 30 31 0 ---iesaiņojumā ar neto tilpumu ne vairāk kā 2 l - 40 30 27.6 26.4 25.2 24 30 25 30 0
0401 30 39 0 ---pārējie - 40 30 27.6 26.4 25.2 24 30 25 30 0
--vairāk nekā 45%:
0401 30 91 0 ---iesaiņojumā ar neto tilpumu vairāk nekā 2 l - 40 30 27.6 26.4 25.2 24 30 25 30 0
0401 30 99 0 ---pārējie - 40 30 27.6 26.4 25.2 24 30 25 30 0
0402 Piens un krējums, iebiezināts vai ar cukuru
vai citām saldinātājvielām:
0402 10 -pulverī, granulās vai citās cietās formās
ar tauku saturu ne vairāk kā 1,5%:
--bez cukura vai citām saldinātājvielām:
0402 10 11 0 ---iesaiņojumā ar neto masu ne vairāk kā 2,5 kg - 40 30 27.6 26.4 25.2 24 30 30 30 0
0402 10 19 0 ---pārējie - 40 30 27.6 26.4 25.2 24 30 30 30 0
--pārējie:
0402 10 91 0 ---iesaiņojumā ar neto masu ne vairāk kā 2,5 kg - 40 30 27.6 26.4 25.2 24 30 30 30 0
0402 10 99 0 ---pārējie - 40 30 27.6 26.4 25.2 24 30 30 30 0
-pulverī, granulās vai citās cietās formās
ar tauku saturu vairāk nekā 1,5%:
0402 21 --bez cukura vai citām saldinātājvielām:
---ar tauku saturu ne vairāk kā 27%:
0402 21 11 0 ----iesaiņojumā ar neto masu ne vairāk kā 2,5 kg - 40 30 27.6 26.4 25.2 24 30 30 30 0
----pārējie:
0402 21 17 0 -----ar tauku saturu ne vairāk kā 11% - 40 30 27.6 26.4 25.2 24 30 30 30 0
0402 21 19 0 -----ar tauku saturu vairāk nekā 11%,
bet ne vairāk kā 27% - 40 30 27.6 26.4 25.2 24 30 30 30 0
---ar tauku saturu vairāk nekā 27%:
0402 21 91 0 ----iesaiņojumā ar neto masu ne vairāk kā 2,5 kg - 40 30 27.6 26.4 25.2 24 30 30 30 0
0402 21 99 0 ----pārējie - 40 30 27.6 26.4 25.2 24 30 30 30 0
0402 29 --pārējie:
---ar tauku saturu ne vairāk kā 27%:
0402 29 11 0 ----speciālas nozīmes piens zīdaiņiem hermētiskā
iesaiņojumā ar neto masu ne vairāk kā 500 g,
ar tauku saturu vairāk nekā 10% - 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
----pārējie:
0402 29 15 0 -----iesaiņojumā ar neto masu ne vairāk kā 2,5 kg - 20 15 13.8 13.2 12.6 12 15 15 15 0
0402 29 19 0 -----pārējie - 20 15 13.8 13.2 12.6 12 15 15 15 0
---ar tauku saturu vairāk nekā 27%:
0402 29 91 0 ----iesaiņojumā ar neto masu ne vairāk kā 2,5 kg - 20 15 13.8 13.2 12.6 12 15 15 15 0
0402 29 99 0 ----pārējie - 20 15 13.8 13.2 12.6 12 15 15 15 0
-pārējie:
0402 91 --bez cukura vai citām saldinātājvielām:
---ar tauku saturu ne vairāk kā 8%:
0402 91 11 0 ----iesaiņojumā ar neto masu ne vairāk kā 2,5 kg - 40 30 27.6 26.4 25.2 24 30 30 30 0
0402 91 19 0 ----pārējie - 40 30 27.6 26.4 25.2 24 30 30 30 0
---ar tauku saturu vairāk nekā 8%,
bet ne vairāk kā 10%:
0402 91 31 0 ----iesaiņojumā ar neto masu ne vairāk kā 2,5 kg - 40 30 27.6 26.4 25.2 24 30 30 30 0
0402 91 39 0 ----pārējie - 40 30 27.6 26.4 25.2 24 30 30 30 0
---ar tauku saturu vairāk nekā 10%,
bet ne vairāk kā 45%:
0402 91 51 0 ----iesaiņojumā ar neto masu ne vairāk kā 2,5 kg - 40 30 27.6 26.4 25.2 24 30 30 30 0
0402 91 59 0 ----pārējie - 40 30 27.6 26.4 25.2 24 30 30 30 0
---ar tauku saturu vairāk nekā 45%:
0402 91 91 0 ----iesaiņojumā ar neto masu ne vairāk kā 2,5 kg - 40 30 27.6 26.4 25.2 24 30 30 30 0
0402 91 99 0 ----pārējie - 40 30 27.6 26.4 25.2 24 30 30 30 0
0402 99 --pārējie:
---ar tauku saturu ne vairāk kā 9,5%:
0402 99 11 0 ----iesaiņojumā ar neto masu ne vairāk kā 2,5 kg - 40 30 27.6 26.4 25.2 24 30 30 30 0
0402 99 19 0 ----pārējie - 40 30 27.6 26.4 25.2 24 30 30 30 0
---ar tauku saturu vairāk nekā 9,5%,
bet ne vairāk kā 45%:
0402 99 31 0 ----iesaiņojumā ar neto masu ne vairāk kā 2,5 kg - 40 30 27.6 26.4 25.2 24 30 30 30 0
0402 99 39 0 ----pārējie - 40 30 27.6 26.4 25.2 24 30 30 30 0
---ar tauku saturu vairāk nekā 45%:
0402 99 91 0 ----iesaiņojumā ar neto masu ne vairāk kā 2,5 kg - 40 30 27.6 26.4 25.2 24 30 30 30 0
0402 99 99 0 ----pārējie - 40 30 27.6 26.4 25.2 24 30 30 30 0
0403 Paniņas, ieraudzēts piens un krējums, jogurts,
kefīrs un pārējie fermentēti vai skābpiena
produkti, iebiezināti vai neiebiezināti,
ar vai bez cukura vai citām saldinātājvielām
un aromatizētājvielām, ar vai bez augļiem,
riekstiem vai kakao:
0403 10 -jogurts:
--nearomatizēts, bez augļiem, riekstiem vai kakao:
---bez cukura vai citām saldinātājvielām, ar tauku saturu:
0403 10 11 0 ----ne vairāk kā 3% - 20 15 8* 7* 6* 5* 15 15 15 0
0403 10 13 0 ----vairāk nekā 3%, bet ne vairāk kā 6% - 20 15 8* 7* 6* 5* 15 15 15 0
0403 10 19 0 ----vairāk nekā 6% - 20 15 8* 7* 6* 5* 15 15 15 0
---pārējais ar tauku saturu:
0403 10 31 0 ----ne vairāk kā 3% - 20 15 8* 7* 6* 5* 15 15 15 0
0403 10 33 0 ----vairāk nekā 3%, bet ne vairāk kā 6% - 20 15 8* 7* 6* 5* 15 15 15 0
0403 10 39 0 ----vairāk nekā 6% - 20 15 8* 7* 6* 5* 15 15 15 0
--aromatizēts vai ar augļiem, riekstiem vai kakao:
---pulverī, granulās vai citās cietās formās ar piena tauku saturu:
0403 10 51 0 ----ne vairāk kā 1,5% - 20 15 8* 7* 6* 5* 15 15 15 0
0403 10 53 0 ----vairāk nekā 1,5%, bet ne vairāk kā 27% - 20 15 8* 7* 6* 5* 15 15 15 0
0403 10 59 0 ----vairāk nekā 27% - 20 15 8* 7* 6* 5* 15 15 15 0
---pārējais ar piena tauku saturu:
0403 10 91 0 ----ne vairāk kā 3% - 20 15 8* 7* 6* 5* 15 15 15 0
0403 10 93 0 ----vairāk nekā 3%, bet ne vairāk kā 6% - 20 15 8* 7* 6* 5* 15 15 15 0
0403 10 99 0 ----vairāk nekā 6% - 20 15 8* 7* 6* 5* 15 15 15 0
0403 90 -pārējie:
--nearomatizēti, bez augļiem, riekstiem vai kakao:
---pulverī, granulās vai citās cietās formās:
----bez cukura vai citām saldinātājvielām, ar tauku saturu:
0403 90 11 0 -----ne vairāk kā 1,5% - 20 15 13 12 11 10 13 15 15 0
0403 90 13 0 -----vairāk nekā 1,5%, bet ne vairāk kā 27% - 20 15 13 12 11 10 13 15 15 0
0403 90 19 0 -----vairāk nekā 27% - 20 15 13 12 11 10 13 15 15 0
----pārējie ar tauku saturu:
0403 90 31 0 -----ne vairāk kā 1,5% - 20 15 13 12 11 10 13 15 15 0
0403 90 33 0 -----vairāk nekā 1,5%, bet ne vairāk kā 27% - 20 15 13 12 11 10 13 15 15 0
0403 90 39 0 -----vairāk nekā 27% - 20 15 13 12 11 10 13 15 15 0
---pārējie:
----bez cukura vai citām saldinātājvielām, ar tauku saturu:
0403 90 51 0 -----ne vairāk kā 3% - 20 15 13 12 11 10 13 15 15 0
0403 90 53 0 -----vairāk nekā 3%, bet ne vairāk kā 6% - 20 15 13 12 11 10 13 15 15 0
0403 90 59 0 -----vairāk nekā 6% - 20 15 13 12 11 10 13 15 15 0
----pārējie ar tauku saturu:
0403 90 61 0 -----ne vairāk kā 3% - 20 15 13 12 11 10 13 15 15 0
0403 90 63 0 -----vairāk nekā 3%, bet ne vairāk kā 6% - 20 15 13 12 11 10 13 15 15 0
0403 90 69 0 -----vairāk nekā 6% - 20 15 13 12 11 10 13 15 15 0
--aromatizēti vai ar augļiem, riekstiem vai kakao:
---pulverī, granulās vai citās cietās formās
ar piena tauku saturu:
0403 90 71 0 ----ne vairāk kā 1,5% - 20 15 13 12 11 10 15 15 15 0
0403 90 73 0 ----vairāk nekā 1,5%, bet ne vairāk kā 27% - 20 15 13 12 11 10 15 15 15 0
0403 90 79 0 ----vairāk nekā 27% - 20 15 13 12 11 10 15 15 15 0
---pārējie, ar piena tauku saturu:
0403 90 91 0 ----ne vairāk kā 3% - 20 15 13 12 11 10 15 15 15 0
0403 90 93 0 ----vairāk nekā 3%, bet ne vairāk kā 6% - 20 15 13 12 11 10 15 15 15 0
0403 90 99 0 ----vairāk nekā 6% - 20 15 13 12 11 10 15 15 15 0
0404 Iebiezinātas vai neiebiezinātas piena sūkalas
ar vai bez cukura vai citām saldinātājvielām;
produkti no dabiskiem piena komponentiem
ar vai bez cukura vai citām saldinātājvielām,
kas citur nav minēti:
0404 10 -iebiezinātas vai neiebiezinātas piena sūkalas
un modificētās sūkalas, ar vai bez cukura
vai citām saldinātājvielām:
--pulverī, granulās vai citās cietās formās:
---bez cukura vai citām saldinātājvielām,
ar olbaltumvielu saturu (slāpekļa saturu x 6,38):
----ne vairāk kā 15% un ar tauku saturu:
0404 10 02 0 -----ne vairāk kā 1,5% - 20 15 13 12 11 10 15 15 15 0
0404 10 04 0 -----vairāk nekā 1,5%, bet ne vairāk kā 27% - 20 15 13 12 11 10 15 15 15 0
0404 10 06 0 -----vairāk nekā 27% - 20 15 13 12 11 10 15 15 15 0
0404 10 10 0 ----vairāk nekā 15% un ar tauku saturu:
0404 10 12 0 -----ne vairāk kā 1,5% - 20 15 13 12 11 10 15 15 15 0
0404 10 14 0 -----vairāk nekā 1,5%, bet ne vairāk kā 27% - 20 15 13 12 11 10 15 15 15 0
0404 10 16 0 -----vairāk nekā 27% - 20 15 13 12 11 10 15 15 15 0
---pārējās, ar olbaltumvielu saturu
(slāpekļa saturu x 6,38):
----ne vairāk kā 15% un ar tauku saturu:
0404 10 26 0 -----ne vairāk kā 1,5% - 20 15 13 12 11 10 15 15 15 0
0404 10 28 0 -----vairāk nekā 1,5%, bet ne vairāk kā 27% - 20 15 13 12 11 10 15 15 15 0
0404 10 32 0 -----vairāk nekā 27% - 20 15 13 12 11 10 15 15 15 0
----vairāk nekā 15% un ar tauku saturu:
0404 10 34 0 -----ne vairāk kā 1,5% - 20 15 13 12 11 10 15 15 15 0
0404 10 36 0 -----vairāk nekā 1,5%, bet ne vairāk kā 27% - 20 15 13 12 11 10 15 15 15 0
0404 10 38 0 -----vairāk nekā 27% - 20 15 13 12 11 10 15 15 15 0
--pārējās:
---bez cukura vai citām saldinātājvielām,
ar olbaltumvielu saturu (slāpekļa saturu x 6,38): -
----ne vairāk kā 15% un ar tauku saturu:
0404 10 48 0 -----ne vairāk kā 1,5% - 20 15 13 12 11 10 15 15 15 0
0404 10 52 0 -----vairāk nekā 1,5%, bet ne vairāk kā 27% - 20 15 13 12 11 10 15 15 15 0
0404 10 54 0 -----vairāk nekā 27% - 20 15 13 12 11 10 15 15 15 0
----vairāk nekā 15% un ar tauku saturu:
0404 10 56 0 -----ne vairāk kā 1,5% - 20 15 13 12 11 10 15 15 15 0
0404 10 58 0 -----vairāk nekā 1,5%, bet ne vairāk kā 27% - 20 15 13 12 11 10 15 15 15 0
0404 10 62 0 -----vairāk nekā 27% - 20 15 13 12 11 10 15 15 15 0
---pārējās, ar olbaltumvielu saturu (slāpekļa saturu x 6,38):
----ne vairāk kā 15% un ar tauku saturu:
0404 10 72 0 -----ne vairāk kā 1,5% - 20 15 13 12 11 10 15 15 15 0
0404 10 74 0 -----vairāk nekā 1,5%, bet ne vairāk kā 27% - 20 15 13 12 11 10 15 15 15 0
0404 10 76 0 -----vairāk nekā 27% - 20 15 13 12 11 10 15 15 15 0
----vairāk nekā 15% un ar tauku saturu:
0404 10 78 0 -----ne vairāk kā 1,5% - 20 15 13 12 11 10 15 15 15 0
0404 10 82 0 -----vairāk nekā 1,5%, bet ne vairāk kā 27% - 20 15 13 12 11 10 15 15 15 0
0404 10 84 0 -----vairāk nekā 27% - 20 15 13 12 11 10 15 15 15 0
0404 90 -pārējās:
--bez cukura vai citām saldinātājvielām, ar tauku saturu:
0404 90 21 0 ---ne vairāk kā 1,5% - 20 15 13 12 11 10 15 15 15 0
0404 90 23 0 ---vairāk nekā 1,5%, bet ne vairāk kā 27% - 20 15 13 12 11 10 15 15 15 0
0404 90 29 0 ---vairāk nekā 27% - 20 15 13 12 11 10 15 15 15 0
--pārējās, ar tauku saturu:
0404 90 81 0 ---ne vairāk kā 1,5% - 20 15 13 12 11 10 15 15 15 0
0404 90 83 0 ---vairāk nekā 1,5%, bet ne vairāk kā 27% - 20 15 13 12 11 10 15 15 15 0
0404 90 89 0 ---vairāk nekā 27% - 20 15 13 12 11 10 15 15 15 0
0405 Sviests un pārējie piena tauki; sviesta pastas:
0405 10 -sviests:
--ar tauku saturu ne vairāk kā 85%:
---dabiskais sviests:
0405 10 11 0 ----iesaiņojumā ar neto masu ne vairāk kā 1 kg - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45 0
0405 10 19 0 ----pārējais - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45 0
0405 10 30 0 ---atjaunots sviests - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45 0
0405 10 50 0 ---sūkalu sviests - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45 0
0405 10 90 0 --pārējais - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45 0
0405 20 -sviesta pastas: -
0405 20 10 0 --ar tauku saturu 39% vai vairāk,
bet mazāk nekā 60% - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45 0
0405 20 30 0 --ar tauku saturu 60% vai vairāk,
bet ne vairāk kā 75% - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45 0
0405 20 90 0 --ar tauku saturu vairāk nekā 75%,
bet mazāk nekā 80% - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45 0
0405 90 -pārējais:
0405 90 10 0 --ar tauku saturu 99,3% vai vairāk un
ar ūdens saturu ne vairāk kā 0,5% - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45 0
0405 90 90 0 --pārējie - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45 0
0406 Sieri un biezpiens:
0406 10 -svaigi (nenogatavināti vai nesālīti) sieri,
ieskaitot sieru no sūkalām, un biezpiens:
0406 10 20 0 --ar tauku saturu ne vairāk kā 40% - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45 0
0406 10 80 0 --pārējie - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45 0
0406 20 -visu šķirņu rīvējamie sieri vai pulverveida sieri:
0406 20 10 0 --Glarus siers (Schabziger), kas pagatavots
no vājpiena ar sasmalcinātu aromātisko
zālīšu piedevu - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45 0
0406 20 90 0 --pārējie - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45 0
0406 30 -kausēti sieri, izņemot rīvējamos vai pulverveida sierus:
0406 30 10 0 --kuru ražošanā izmanto tikai Emmentaler,
Gruyere un Appenzell sierus un kuros kā
papildingredients var būt Glarus siers (Schabziger);
iesaiņoti pārdošanai mazumtirdzniecībā,
ar tauku saturu sausnā ne vairāk kā 56% - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45 0
--pārējie:
---ar tauku saturu ne vairāk kā 36% un
ar tauku saturu sausnā:
0406 30 31 0 ----ne vairāk kā 48% - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45 0
0406 30 39 0 ----vairāk nekā 48% - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45 0
0406 30 90 0 ---ar tauku saturu vairāk nekā 36% - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45 0
0406 40 -zilie sieri:
0406 40 10 0 --Roquefort - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45 0
0406 40 50 0 --Gorgonzola - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45 0
0406 40 90 0 --pārējie - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45 0
0406 90 -pārējie sieri:
0406 90 01 0 --ražošanai - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45* 0
--pārējie:
---Emmentaler, Gruyere, Sbrinz, Bergkase un Appenzell:
0406 90 02 0 ----veseli siera gabali ar "free-at-frontier"
vērtību, kas pārsniedz 401,85 ekijus,
bet nepārsniedz 430,62 ekijus par 100 kg tīras masas,
ar tauku saturu sausnā 45% vai vairāk,
nogatavināti trīs mēnešus vai vairāk - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45* 0
0406 90 03 0 ----veseli siera gabali ar "free-at-frontier" vērtību,
kas pārsniedz 430,62 ekijus par 100 kg tīras masas,
ar tauku saturu sausnā 45% vai vairāk,
nogatavināti trīs mēnešus vai vairāk - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45* 0
0406 90 04 0 ----gabali, iesaiņoti vakuumā vai inertās gāzes
atmosfērā, ar mizu uz vismaz vienas puses,
ar neto masu 1 kg vai vairāk, bet mazāk nekā 5 kg
un ar "free-at-frontier" vērtību, kas pārsniedz
430,62 ekijus, bet nepārsniedz 459,39 ekijus
par 100 kg tīras masas, ar tauku saturu
sausnā 45% vai vairāk, nogatavināti
trīs mēnešus vai vairāk - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45* 0
0406 90 05 0 -----gabali, iesaiņoti vakuumā vai inertās
gāzes atmosfērā, ar mizu vismaz uz vienas
puses, ar neto masu 1 kg vai vairāk un
ar "free-at-frontier" vērtību, kas pārsniedz
459,39 ekijus par 100 kg tīras masas, ar
tauku saturu sausnā 45% vai vairāk,
nogatavināti trīs mēnešus vai vairāk - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45* 0
0406 90 06 0 ----gabali bez mizas, ar neto masu mazāku
kā 450 g un ar "free-at-frontier" vērtību,
kas pārsniedz 499,67 ekijus par 100 kg
tīras masas, iesaiņoti vakuumā vai inertās
gāzes atmosfērā, iesaiņojumā, kur minēts
siera apraksts, tauku saturs, atbildīgais
iesaiņotājs, ražotājvalsts, ar tauku saturu
sausnā 45% vai vairāk, nogatavināti
trīs mēnešus vai vairāk - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45* 0
----pārējie:
0406 90 13 0 -----Emmentaler - 55 45 16.4* 15.6* 14.8* 14* 45 45 45* 0
0406 90 15 0 -----Gruyere, Sbrinz - 55 45 16.4* 15.6* 14.8* 14* 45 45 45* 0
0406 90 17 0 -----Bergkase, Appenzell - 55 45 16.4* 15.6* 14.8* 14* 45 45 45* 0
0406 90 18 0 -----Fromage fribourgeois, Vacherin
Mont d'Or un Tete de Moine - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45* 0
0406 90 19 0 ---Glarus siers (Schabziger), kas pagatavots
no vājpiena ar sasmalcinātu aromātisko
zālīšu piedevu - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45* 0
0406 90 21 0 ---Cheddar - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45* 0
0406 90 23 0 ---Edam - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45* 0
0406 90 25 0 ---Tilsit - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45* 0
0406 90 27 0 ---Butterkase - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45* 0
0406 90 29 0 ---Kashkaval - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45* 0
---Feta:
0406 90 31 0 ----no aitu piena vai bifeļmātītes piena,
konteineros ar sālījumu vai maisos
no aitu vai kazu ādas - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45* 0
0406 90 33 0 ----pārējie - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45* 0
0406 90 35 0 ---Kefalo-Tyri - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45* 0
0406 90 37 0 ---Finlandia - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45* 0
0406 90 39 0 ---Jarlsberg - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45* 0
---pārējie:
0406 90 50 0 ----sieri no aitu piena vai bifeļmātītes piena,
konteineros ar sālījumu vai maisos no aitu
vai kazu ādas - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45* 0
----pārējie:
-----ar tauku saturu ne vairāk kā 40% un
ar ūdens saturu beztauku sausnā:
------ne vairāk kā 47%:
0406 90 61 0 -------Grana Padano, Parmigiano Reggiano - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45* 0
0406 90 63 0 -------Fiore Sardo, Pecorino - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45* 0
0406 90 69 0 -------pārējie - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45* 0
------vairāk nekā 47%, bet ne vairāk kā 72%:
0406 90 73 0 -------Provolone - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45* 0
0406 90 75 0 -------Asiago, Caciocavallo, Montasio, Ragusano - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45* 0
0406 90 76 0 -------Danbo, Fontal, Fontina, Fynbo, Havarti,
Maribo, Samso - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45* 0
0406 90 78 0 -------Gouda - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45* 0
0406 90 79 0 -------Esrom, Italico, Kernhem, Saint-Nektaire,
Saint-Paulin, Taleggio - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45* 0
0406 90 81 0 -------Cantal, Cheshire, Wensleydale, Lankashire,
Double Gloucester, Blarney, Colby, Monterey - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45* 0
0406 90 82 0 -------Camembert - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45* 0
0406 90 84 0 -------Brie - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45* 0
0406 90 85 0 -------Kefalograviera, Kasseri - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45* 0
-------pārējie sieri ar ūdens saturu, pārrēķinot beztauku sausnā:
0406 90 86 0 --------vairāk nekā 47%, bet ne vairāk kā 52% - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45* 0
0406 90 87 0 --------vairāk nekā 52%, bet ne vairāk kā 62% - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45* 0
0406 90 88 0 --------vairāk nekā 62%, bet ne vairāk kā 72% - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45* 0
0406 90 93 0 ------vairāk nekā 72% - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45* 0
0406 90 99 0 -----pārējie - 55 45 41.4 39.6 37.8 36 45 45 45* 0
0407 00 Putnu olas ar čaumalu, svaigas, konservētas vai vārītas:
-mājputnu:
--inkubēšanai:
0407 00 11 0 ---tītaru vai zosu gab. 1 0.5 0.3 0.2 0.1 0 0.5 0.5 0.5 0
0407 00 19 0 ---pārējās gab. 1 0.5 0.3 0.2 0.1 0 0.5 0.5 0.5 0
0407 00 30 0 --pārējās 1000 gab. 40 30 30 30 30 30 30 30 30 0
0407 00 90 0 -pārējās 1000 gab. 40 30 30 30 30 30 30 30 30 0
0408 Putnu olas, svaigas, žāvētas, ūdenī
vārītas vai tvaicētas, saldētas vai
konservētas ar citu paņēmienu, olas kultenī,
ar vai bez cukura vai citām saldinātājvielām,
bez čaumalas un olu dzeltenumi:
-olu dzeltenumi:
0408 11 --žāvēti:
0408 11 20 0 ---nederīgi uzturam - 20 15 13 12 11 10 15 15 15 0
0408 11 80 0 ---pārējie - 20 15 13 12 11 10 15 15 15 0
0408 19 --pārējie:
0408 19 20 0 ---nederīgi uzturam 20 15 13 12 11 10 15 15 15 0
---pārējie:
0408 19 81 0 ----šķidrā veidā - 20 15 13 12 11 10 15 15 15 0
0408 19 89 0 ----pārējie, tai skaitā saldēti - 20 15 13 12 11 10 15 15 15 0
-pārējie: -
0408 91 --žāvēti:
0408 91 20 0 ---nederīgi uzturam - 20 15 13 12 11 10 15 15 15 0
0408 91 80 0 ---pārējie - 20 15 13 12 11 10 15 15 15 0
0408 99 --pārējie:
0408 99 20 0 ---nederīgi uzturam - 20 15 13 12 11 10 15 15 15 0
0408 99 80 0 ---pārējie - 20 15 13 12 11 10 15 15 15 0
0409 00 00 0 Dabiskais medus - 20 15 13 12 11 10 15 15 15 0
0410 00 00 0 Dzīvnieku izcelsmes pārtikas produkti,
kas citur nav minēti - 1 0.5 0.5 0.5 0.5 0.5 0.5 0.5 0.5 0
 
Tiesību akta pase
Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Saeima Veids: likums Pieņemts: 11.06.1997.Stājas spēkā: 01.07.1997.Zaudē spēku: 01.09.2003.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 155/166 (870/881), 27.06.1997.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Citi saistītie dokumenti
52041
01.07.1997
84
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Visam Likumi.lv saturam ir informatīvs raksturs.
Par Likumi.lv
Aktualitāšu arhīvs
Noderīgas saites
Kontakti
Atsauksmēm
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
RSS logo
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"
ISO 9001:2008 (kvalitātes vadība)
ISO 27001:2013 (informācijas drošība) Kvalitātes balva