Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 450

Rīgā 1998.gada 8.decembrī (prot. Nr. 66, 17.§)

Enerģijas patērētāju komitejas nolikums

Izdoti saskaņā ar Enerģētikas likuma 88.panta trešo daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Enerģijas patērētāju komiteja (turpmāk - komiteja) ir konsultatīva institūcija, kas veic Enerģētikas likumā noteiktos uzdevumus.

2. Komitejas darbību finansē Ekonomikas ministrija tai iedalīto valsts budžeta līdzekļu ietvaros.

3. Komitejas lēmumiem ir ieteikuma raksturs.

II. Komitejas funkcijas un tiesības

4. Komitejai ir šādas funkcijas:

4.1. apzināt visu enerģijas patērētāju grupu intereses un nodrošināt to aizsardzību energoapgādē un energoapgādes regulēšanā;

4.2. normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā pārstāvēt un aizstāvēt visu enerģijas patērētāju grupu intereses energoapgādē un energoapgādes regulēšanā;

4.3. ja radušās domstarpības starp enerģijas patērētājiem un ražotājiem vai piegādātājiem, izvērtēt, analizēt un apkopot enerģijas patērētāju iesniegtās sūdzības un sniegt attiecīgus skaidrojumus vai atzinumus Energoapgādes regulēšanas padomei (turpmāk - padome), kā arī sniegt attiecīgu informāciju patērētājiem;

4.4. veikt energoapgādes pakalpojumu tirgus izpēti un sniegt patērētājiem salīdzināmu informāciju par energoapgādes pakalpojumiem, to izmantošanas iespējām un nosacījumiem;

4.5. sniegt padomei ziņojumus par situāciju energoapgādes uzņēmumos, ja tiek skartas enerģijas patērētāju intereses;

4.6. enerģijas patērētāju aizsardzības pasākumu organizēšanā, informācijas apmaiņā un, ja nepieciešams, tehniskās palīdzības sniegšanā sadarboties ar enerģijas patērētāju interešu aizsardzības sabiedriskajām organizācijām un to apvienībām, kas izveidotas un darbojas saskaņā ar normatīvajiem aktiem;

4.7. citas normatīvajos aktos noteiktās funkcijas.

5. Komitejai ir šādas tiesības:

5.1. apkopot un analizēt informāciju par enerģijas patērētāju tiesību ievērošanu energoapgādē, iesniegt Ekonomikas ministrijā priekšlikumus par nepieciešamajiem grozījumiem enerģijas patērētāju tiesību aizsardzības normatīvajos aktos, kā arī normatīvajos aktos, kas reglamentē enerģētikas nozari;

5.2. savas kompetences ietvaros pieprasīt un saņemt no energoapgādes uzņēmumiem vai citām juridiskajām un fiziskajām personām informāciju, kas saistīta ar enerģijas patērētāju interešu aizsardzību un ir nepieciešama likumā noteikto komitejas uzdevumu veikšanai.

III. Komitejas darbība

6. Komitejas sastāvā ir septiņi locekļi. Komitejas locekļi no komitejas locekļu vidus ievēlē komitejas priekšsēdētāju.

7. Komitejas priekšsēdētājs ir padomes loceklis un ir tiesīgs pieaicināt divus komitejas locekļus darbam padomē bez balsstiesībām.

8. Komitejas priekšsēdētājs bez īpaša pilnvarojuma pārstāv komiteju, kā arī enerģijas patērētāju intereses padomē, valsts un pašvaldību institūcijās un energoapgādes uzņēmumos.

9. Komitejas locekļi no komitejas locekļu vidus ievēlē komitejas priekšsēdētāja vietnieku uz priekšsēdētāja prombūtnes laiku.

10. Komitejas sēdes notiek ne retāk kā reizi divos mēnešos. Tās sasauc un vada komitejas priekšsēdētājs. Komitejas priekšsēdētājs sēdes laiku un darba kārtību paziņo komitejas locekļiem ne vēlāk kā trīs darbdienas pirms attiecīgās sēdes.

11. Ja nepieciešama jautājuma steidzama izskatīšana, komitejas ārkārtas sēdi sasauc pēc komitejas priekšsēdētāja vai vismaz triju komitejas locekļu pieprasījuma.

12. Komiteja ir lemttiesīga, ja tās sēdē piedalās vismaz četri komitejas locekļi.

13. Komiteja lēmumus pieņem ar klātesošo komitejas locekļu vienkāršu balsu vairākumu, atklāti balsojot. Ja balsis sadalās līdzīgi, izšķirošā ir komitejas priekšsēdētāja balss. Balsošanas rezultātus ieraksta sēdes protokolā.

14. Komitejas sēdes tiek protokolētas. Sēdes protokolu paraksta komitejas priekšsēdētājs un tas komitejas loceklis, kurš sēdi protokolē.

15. Katrs komitejas loceklis ir tiesīgs iesniegt priekšlikumus izskatīšanai komitejas sēdē.

Ministru prezidents V.Krištopans

Ekonomikas ministrs A.Šlesers

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Enerģijas patērētāju komitejas nolikums Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 450Pieņemts: 08.12.1998.Stājas spēkā: 12.12.1998.Zaudē spēku: 29.06.2005.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 367/368, 11.12.1998.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozījumi
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
50852
12.12.1998
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"