Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 425

Rīgā 1998.gada 31.oktobrī (prot. Nr. 59, 2.§)

Koģenerācijas stacijās saražotās elektroenerģijas pārpalikuma iepirkšanas kārtība

Izdoti saskaņā ar Enerģētikas likuma 41.pantu

1. Šie noteikumi nosaka:

1.1. ka licencētiem elektroenerģijas apgādes uzņēmumiem ir pienākums iepirkt saražotās elektroenerģijas pārpalikumu, kas atlicis pēc izlietošanas pašu vajadzībām un atbilst valstī noteiktajiem parametriem (turpmāk - elektroenerģijas pārpalikums), no savā licences darbības zonā izvietotām ekspluatāciju uzsākošām koģenerācijas stacijām (turpmāk - koģenerācijas stacijas) ar uzstādīto elektrisko jaudu (turpmāk - elektriskā jauda) līdz četriem megavatiem;

1.2. kārtību, kādā licencētie elektroenerģijas apgādes uzņēmumi iepērk elektroenerģijas pārpalikumu no koģenerācijas stacijām ar elektrisko jaudu vairāk par četriem megavatiem.

2. Ja elektroenerģijas pārpalikumu iepērk no koģenerācijas stacijām ar elektrisko jaudu līdz četriem megavatiem, tā iepirkšanas tarifu nosaka, ņemot vērā elektroenerģijas vidējā realizācijas tarifa (Tv) vērtību. Iepirkšanas tarifs mainās atkarībā no elektroenerģijas vidējā realizācijas tarifa (Tv) vērtības, kuru ir apstiprinājusi Energoapgādes regulēšanas padome un kurš ir publicēts laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

3. Ja elektroenerģijas pārpalikumu iepērk no koģenerācijas stacijām ar elektrisko jaudu līdz 0,5 megavatiem, tā iepirkšanas tarifu (Tie) nosaka atkarībā no stacijā ražošanas tehnoloģiskajā procesā izmantojamā kurināmā veida:

3.1. izmantojot vietējo kurināmo, Tie = 1,12 Tv;

3.2. izmantojot importēto kurināmo, Tie = 0,9 Tv.

4. Ja elektroenerģijas pārpalikumu iepērk no koģenerācijas stacijām ar elektrisko jaudu no 0,5 megavatiem līdz četriem megavatiem, tā iepirkšanas tarifu (Tie) nosaka atkarībā no stacijā ražošanas tehnoloģiskajā procesā izmantojamā kurināmā veida:

4.1. izmantojot vietējo kurināmo, Tie = 0,95 Tv;

4.2. izmantojot importēto kurināmo, Tie = 0,75 Tv.

5. No koģenerācijas stacijām ar elektrisko jaudu vairāk par četriem megavatiem elektroenerģijas pārpalikumu iepērk atbilstoši Enerģētikas likuma 33.pantā noteiktajam ekonomiskā pakāpeniskuma principam. Elektroenerģijas pārpalikuma iepirkšanas tarifu nosaka pēc pušu savstarpējas vienošanās.

6. Izmantojot elektroenerģijas ražošanas tehnoloģiskajā procesā gan vietējo, gan importēto kurināmo, elektroenerģijas pārpalikuma iepirkšanas tarifu, ja elektroenerģijas pārpalikumu iepērk no koģenerācijas stacijām, nosaka saskaņā ar šiem noteikumiem proporcionāli patērētā vietējā un importētā kurināmā daudzumam, kas izteikts nosacītās kurināmā vienībās. Vietējā kurināmā degšanas procesa nodrošināšanai izmantojamais importētais kurināmais līdz 25 % apjomā tiek uzskaitīts tāpat kā vietējais kurināmais.

Ministru prezidents G.Krasts

Ekonomikas ministrs L.Strujevičs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Koģenerācijas stacijās saražotās elektroenerģijas pārpalikuma iepirkšanas kārtība Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 425Pieņemts: 31.10.1998.Stājas spēkā: 04.11.1998.Zaudē spēku: 01.06.2001.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 326/330, 03.11.1998.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozījumi
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
50507
04.11.1998
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"