Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2003. gada 13. maija noteikumus Nr. 258 "Noteikumi par ekspluatācijas aizsargjoslu ap meliorācijas būvēm un ierīcēm noteikšanas metodiku lauksaimniecībā izmantojamās zemēs un meža zemēs".

Ministru kabineta noteikumi nr. 236

Rīgā 1998.gada 30.jūnijā (prot. nr.34 10.§)

Noteikumi par ekspluatācijas aizsargjoslu ap meliorācijas būvēm un ierīcēm noteikšanas metodiku lauksaimniecībā izmantojamās zemēs un meža zemēs

Izdoti saskaņā ar Aizsargjoslu likuma 59.panta pirmo daļu

 

1. Šie noteikumi no saka ekspluatācijas aizsargjoslu ap meliorācijas būvēm un ierīcēm (turpmāk - aizsargjosla) noteikšanas metodiku lauksaimniecībā izmantojamās zemēs un meža zemēs, lai nodrošinātu meliorācijas būvju un ierīču ekspluatāciju un saglabāšanu.

2. Aizsargjosla tie k noteikta ap valsts un koplietošanas meliorācijas būvēm un ierīcēm.

3. Ūdensnotekām (regulētām vai ierīkotām) lauksaimniecībā izmantojamās zemēs aizsargjoslas robeža tiek noteikta ūdensnotekas abās pusēs desmit metru attālumā no ūdensnotekas krotes. Regulētām ūdensnotekām (maģistrālajiem novadgrāvjiem) meža zemēs aizsargjoslas robeža tiek noteikta atbērtnes pusē astoņu līdz desmit metru attālumā (atkarībā no atbērtnes platuma) no ūdensnotekas krotes.

4. Ja ūdensnotekas un ūdenstilpes krastu veido aizsargdambis, aizsargjoslas robeža tiek noteikta piecu metru attālumā no aizsargdambja sausās nogāzes pakājes.

5. Liela diametra (lielāks vai vienāds ar 30 cm) kolektoriem aizsargjoslas robeža tiek noteikta astoņu metru attālumā uz katru pusi no kolektora ass līnijas.

6. Ap polderu sūkņu stacijām, krājbaseiniem un slūžām aizsargjoslas robeža tiek noteikta 20 metru attālumā, ap hidrometriskajiem posteņiem - piecu metru attālumā no būvju ārējās malas.

7. Aizsargjosla dabā netiek iezīmēta.

8. Lauksaimniecībā izmantojamās zemēs un meža zemēs Aizsargjoslu likumā noteikto aprobežojumu ievērošanu ap meliorācijas būvēm un ierīcēm savas kompetences ietvaros kontrolē Zemkopības ministrijai pakļauto rajonu lauksaimniecības departamentu meliorācijas daļas, Aiviekstes meliorācijas sistēmu valsts pārvalde un Valsts meža dienests.

9. Rajonu lauksaimniecības departamentu meliorācijas daļas un Aiviekstes meliorācijas sistēmu valsts pārvalde līdz 1999.gada 1.janvārim iesniedz Valsts zemes dienesta nodaļās meliorācijas būvju un ierīču izvietojuma plānu, kurā norādītas valsts un koplietošanas meliorācijas būves un ierīces un aizsargjoslas ap tām. 

Ministru prezidents G.Krasts

Zemkopības ministrs A.Rāviņš

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par ekspluatācijas aizsargjoslu ap meliorācijas būvēm un ierīcēm noteikšanas metodiku .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 236Pieņemts: 30.06.1998.Stājas spēkā: 04.07.1998.Zaudē spēku: 17.05.2003.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 196/197, 03.07.1998.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
48998
04.07.1998
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"