Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi likumā "Par narkotisko un psihotropo vielu likumīgās aprites kārtību"

Izdarīt likumā "Par narkotisko un psihotropo vielu likumīgās aprites kārtību" (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1996, 12.nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt likuma nosaukumu, 1.panta 1., 2., 3., 4., 8., 11.punktu un 2. un 3. pantu pēc vārda "vielas" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "un zāles" (attiecīgā locījumā).

2. Aizstāt 1.panta 5., 7., 9., 10.punktā un 3.panta pirmajā daļā vārdus "Labklājības ministrijas Narkotiku kontroles komitejas uzraudzībā esošo narkotiku, psihotropo vielu un prekursoru sarakstos" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "Labklājības ministrijas uzraudzībā esošo narkotisko vielu, psihotropo vielu un prekursoru sarakstos" (attiecīgā locījumā).

3. Izteikt 3.panta otro daļu šādā redakcijā:

"(2) Labklājības ministrijas uzraudzībā esošo narkotisko vielu, psihotropo vielu un prekursoru sarakstus apstiprina Ministru kabinets. I sarakstā ir iekļautas aizliegtās sevišķi bīstamās narkotiskās vielas un tām pielīdzinātās psihotropās vielas un augi. II sarakstā ir iekļautas ļoti bīstamās narkotiskās vielas un tām pielīdzinātās psihotropās vielas un zāles, kuras atļauts izmantot medicīniskiem un zinātniskiem mērķiem. III sarakstā ir iekļautas bīstamās psihotropās vielas un zāles, kuras var tikt izmantotas ļaunprātīgos nolūkos. IV sarakstā ir iekļauti prekursori, kurus var izmantot nelegālai narkotisko vai psihotropo vielu izgatavošanai un kuru apriti regulē likums "Par prekursoriem"."

4. Aizstāt 4., 38. un 42.pantā vārdus "Labklājības ministrija" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "labklājības ministrs" (attiecīgā locījumā).

5. Aizstāt 7. un 40.pantā vārdus "Labklājības ministrijas Narkotiku kontroles komiteja" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "Labklājības ministrija" (attiecīgā locījumā).

6. Izteikt 11.pantu šādā redakcijā:

"11.pants. Šā likuma 9.pantā minēto licenci izsniedz tikai tādai juridiskajai personai, kura saņēmusi licenci farmaceitiskajai darbībai un kura iecēlusi par narkotisko un psihotropo vielu un zāļu apriti atbildīgo amatpersonu (ar atbilstošu izglītību)."

7. Izteikt 16.pantu šādā redakcijā:

"16.pants. (1) Valsts zāļu aģentūra veic narkotisko un psihotropo vielu un zāļu patēriņa aprēķinu analīzi un, pamatojoties uz to, sagatavo un iesniedz ANO Starptautiskajai narkotiku kontroles padomei apstiprināšanai narkotisko un psihotropo vielu gada patēriņa kvotu.

(2) Valsts zāļu aģentūra apkopo un iesniedz ANO Starptautiskajai narkotiku kontroles padomei ceturkšņa un gada statistikas pārskatus par narkotisko un psihotropo vielu apriti.

(3) Valsts zāļu aģentūra sniedz ziņojumus ANO Starptautiskajai narkotiku kontroles padomei par tādiem pasūtījumiem vai operācijām, kas narkotiskās un psihotropās vielas un zāles varētu novirzīt nelegālajā apritē."

8. Aizstāt 18., 21., 22., 29. un 31.pantā vārdus "Labklājības ministrijas Narkotiku kontroles komiteja" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "Valsts zāļu aģentūra" (attiecīgā locījumā).

9. Izteikt 23.pantu šādā redakcijā:

"23.pants. Ja faktiski eksportēto narkotisko un psihotropo vielu vai zāļu daudzums ir mazāks nekā eksporta atļaujā minētais, Valsts zāļu aģentūra to fiksē eksporta atļaujas eksemplārā, kuru nosūta importētājas valsts kompetentajai institūcijai."

10. Aizstāt 27.pantā vārdus "importa vai eksporta" ar vārdiem "importa, eksporta vai tranzīta".

11. 30.pantā:

papildināt pirmo daļu pēc vārda "galapunktā" ar vārdiem "bruņotas apsardzes pavadībā";

izslēgt otrajā daļā vārdus "un konvojēšanas kārtību".

12. Papildināt 36.pantu pēc vārdiem "recepšu izrakstīšanas" ar vārdiem "un uzglabāšanas".

13.Izslēgt 43.pantu.

14. Izteikt 44.pantu šādā redakcijā:

"44.pants. Valsts farmācijas inspekcija uzrauga un kontrolē narkotisko un psihotropo vielu un zāļu legālo apriti uzņēmumos (uzņēmējsabiedrībās), kas veic farmaceitisko darbību. Medicīniskās aprūpes un darbspējas ekspertīzes kvalitātes kontroles inspekcija uzrauga un kontrolē narkotisko un psihotropo zāļu legālo apriti ārstniecības iestādēs."

Likums Saeimā pieņemts 1998.gada 11.jūnijā.  

Valsts prezidents G.Ulmanis

Rīgā 1998.gada 1.jūlijā

 

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi likumā "Par narkotisko un psihotropo vielu likumīgās aprites kārtību" Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Saeima Veids: likums Pieņemts: 11.06.1998.Stājas spēkā: 15.07.1998.Tēma: Veselības aprūpe, farmācija; Administratīvās atbildības ceļvedisPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 192/193, 01.07.1998.; Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 15, 04.08.1998.
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
48935
15.07.1998
84
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"