Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Zemkopības ministrijas rīkojums nr. 16

Rīgā 1998. gada 14. aprīlī

Par zvejniecības un akvakultūras uzņēmējdarbības licencēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Ministru kabineta 1997.gada 7.oktobra noteikumu Nr.348 "Atsevišķu uzņēmējdarbības veidu licencēšanas noteikumi" 13.4.punktu un 19.punktu:

1. Apstiprināt "Kārtību par zvejniecības un akvakultūras uzņēmējdarbības licencēšanu" (I pielikums).

2. Apstiprināt speciālas atļaujas (licences) (turpmāk tekstā - licences) paraugu zvejniecības un akvakultūras uzņēmējdarbības veikšanai (II pielikums).

3. Noteikt, ka visām juridiskajām personām (turpmāk tekstā - uzņēmējsabiedrībām), kuru Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra izsniegtās reģistrācijas apliecībās vai uzņēmuma statūtos paredzēta zvejniecības uzņēmējdarbība un kuri veic rūpniecisko zveju Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastē vai iekšējos ūdeņos turpmākai uzņēmējdarbības veikšanai ir jāsaņem licence līdz 1999.gada 1.janvārim.

4. Noteikt, ka visām uzņēmējsabiedrībām, uzsākot uzņēmējdarbību zvejniecības un akvakultūras (zivju un citu ūdens organismu pavairošana un audzēšana) jomā ir jāsaņem licence saskaņā ar šī rīkojuma 1.punktā apstiprināto kārtību.

5. Valsts zivsaimniecības pārvaldei sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju līdz 1998.gada 1.maijam izstrādāt noteikumus par zvejnieku reģistrāciju.

6. Izveidot komisiju licenču izsniegšanai zvejniecības un akvakultūras uzņēmējdarbībai Latvijas Republikā:

Komisijas priekšsēdētāja: Valsts zivsaimniecības pārvaldes priekšnieka vietniece - Aina Afanasjeva,

Komisijas priekšsēdētājas vietnieks: Valsts zivsaimniecības pārvaldes Zvejniecības un zivju resursu nodaļas vadītājs - Pāvels Ivanovs,

Komisijas atbildīgais sekretārs: Valsts zivsaimniecības pārvaldes Nomas līgumu un licencēšanas nodaļas vadītājs - Juris Jugbārdis,

Komisijas locekļi: Valsts zivsaimniecības pārvaldes Zvejniecības un zivju resursu nodaļas vecākais referents - Uldis Riņķis, Valsts zivsaimniecības pārvaldes Starptautisko līgumu un juridiskās nodaļas vecākā referente - Maija Medinska, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Dabsaimniecības un valsts kadastru nodaļas vadītāja - Dzidra Hadoņina, Latvijas Zivsaimnieku asociācijas padomes loceklis - Miķelis Pesse, Latvijas Zivsaimnieku asociācijas atbildīgais sekretārs - Inārijs Voits.

7. Izveidot apakškomisijas pieteikumu izskatīšanai licenču izsniegšanai zvejniecības un akvakultūras uzņēmējdarbībai:

7.1. rūpnieciskās zvejas uzņēmējdarbības licencēšanas apakškomisiju:

Apakškomisijas priekšsēdētājs: Uldis Riņķis, Valsts zivsaimniecības pārvalde,

Apakškomisijas priekšsēdētāja vietnieks: Inārijs Voits, Latvijas Zivsaimnieku asociācija,

Apakškomisijas sekretāre: Gunta Ozoliņa, Valsts zivsaimniecības pārvalde,

Apakškomisijas locekļi: Arvīds Brokāns, Valsts zivsaimniecības pārvalde, Maija Medinska, Valsts zivsaimniecības pārvalde, Dzidra Hadoņina, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, J.Balodis, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, M.Stuļģis, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Jānis Lejiņš, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Māris Balodis, Valsts veterinārais dienests, Elmārs Picalcelms, Satiksmes ministrijas Jūrniecības departaments, Ēvalds Urtāns, Latvijas Zivsaimniecības pētniecības institūts, Rudīte Stalbe, Iekšējo ūdeņu problēmu laboratorija.

7.2. akvakultūras uzņēmējdarbības licencēšanas apakškomisiju:

Apakškomisijas priekšsēdētājs: Pāvels Ivanovs, Valsts zivsaimniecības pārvalde,

Apakškomisijas priekšsēdētāja vietnieks: Miķelis Pesse, Latvijas zivsaimnieku asociācija,

Apakškomisijas sekretāre: Elga Treigute, Valsts zivsaimniecības pārvalde,

Apakškomisijas locekļi: Renata Māliņa, Valsts zivsaimniecības pārvalde, Daina Riekstiņa, Valsts zivsaimniecības pārvalde, Vilnis Bernards, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Vinets Veldre, Valsts veterinārais dienests, Elga Nilsone, Nacionālais vides veselības centrs, Andis Mitāns, Latvijas Zivsaimniecības pētniecības institūts, Ēriks Aleksejevs, Iekšējo ūdeņu problēmu laboratorija.

8. Licencēšanas komisijas un apakškomisiju sastāvs var tikt mainīts ar Zemkopības ministrijas rīkojumu pēc Valsts zivsaimniecības pārvaldes un deleģējošo institūciju priekšlikumiem, kā arī "Kārtība par zvejniecības un akvakultūras uzņēmējdarbības licencēšanu" 2.4.punktā minētos gadījumos.

9. Ievērot, ka saņemtā zvejniecības uzņēmējdarbības licence negarantē rūpnieciskās zvejas tiesību nomas līguma slēgšanas iespēju un zvejas limita iedalīšanu, un, ka šos jautājumus regulē Ministru kabineta 1996.gada 16.janvāra noteikumi Nr.21 "Noteikumi par ūdenstilpju un rūpnieciskās zvejas tiesību nomu un zvejas tiesību izmantošanas kārtību".

10. Noteikt, ka Valsts zivsaimniecības pārvalde, pašvaldības un reģionālās vides pārvaldes, kurām noslēgti vienošanās protokoli ar Valsts zivsaimniecības pārvaldi par zivju resursu pārzināšanu, drīkst slēgt rūpnieciskās zvejas tiesību nomas līgumus un parakstīt ikgadējos protokolus tikai ar uzņēmējsabiedrībām, kuras ir saņēmušas licenci, kā arī ar zvejniekiem - individuālā darba veicējiem, kuri ir reģistrējušies saskaņā ar kārtību par zvejnieku reģistrāciju.

11. Licences saņēmējam valsts nodeva jāsamaksā pirms licences saņemšanas, par ko licences izsniedzējs izdara atzīmi uz licences.

12. Noteikt, ka nepieciešamības gadījumā Licencēšanas komisija var pieaicināt ekspertus no jebkuras iestādes (institūcijas). Līgumus par ekspertu darba apmaksu slēdz Valsts zivsaimniecības pārvalde.

13. Fiziskajām personām, kuras saņēmušas licences saskaņā ar Zemkopības ministrijas 1997.gada 30.jūlija rīkojumu Nr.242 "Par zvejniecības un akvakultūras uzņēmējdarbības licencēšanu", izsniegtās licences ir spēkā līdz tajās norādītajam darbības termiņam.

14. Kontroli par rīkojuma izpildi uzdot Valsts zivsaimniecības pārvaldes priekšnieka vietniecei A.Afanasjevai.

15. Šis rīkojums stājas spēkā pēc tā publicēsanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

16. Atzīt par spēku zaudējušu Zemkopības ministrijas 1997.gada 30.jūlija rīkojumu Nr.242 "Par zvejniecības un akvakultūras uzņēmējdarbības licencēšanu".

Zemkopības ministrijas valsts sekretārs J.Lapše

Valsts sekretāra vietnieks zivsaimniecības jautājumos N.Riekstiņš

 

 

I pielikums

Kārtība par zvejniecības

un akvakultūras uzņēmējdarbības licencēšanu

Kārtībā lietotie termini

Zvejniecības uzņēmējdarbība - zivju ieguve un pirmapstrāde uz zvejas kuģa vai peldoša līdzekļa, kā arī nozvejoto zivju piedāvājums tālākai tirdzniecībai vai apstrādei.

Akvakultūras uzņēmējdarbība - zivju, citu ūdens organismu specializēta audzēšana zivju audzētavās, dabiskās ūdenstilpēs vai to daļās, kas pielāgotas zivju audzēšanai, vai speciāli šim nolūkam izveidotās ūdenstilpēs, izaudzēto zivju piedāvājums pārdošanai, pārvietošana un ielaišana ūdenstilpēs zivju resursu atražošanai vai audzēšanas turpināšanai.

1. Vispārīgie noteikumi

1.1. Speciālo atļauju (licenci) (turpmāk tekstā - licenci) zvejniecības un akvakultūras uzņēmējdarbības veikšanai izsniedz Zemkopības ministrijas Valsts zivsaimniecības pārvaldes Licencēšanas komisija (turpmāk tekstā - komisija), kas savu darbību veic saskaņā ar Ministru kabineta 1997.gada 7.oktobra noteikumiem Nr.348 "Atsevišķu uzņēmējdarbības veidu licencēšanas noteikumi", Ministru kabineta 1995.gada 31.marta noteikumiem Nr.77 "Noteikumi par valsts nodevu speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu atsevišķiem uzņēmējdarbības veidiem" un šo kārtību.

1.2. Katras licencējamās uzņēmējdarbības uzsākšanai un veikšanai ir jāsaņem licence. Par zvejniecības un akvakultūras uzņēmējdarbības veikšanu bez licences, kā arī par šādas uzņēmējdarbības turpināšanu pēc licences apturēšanas, anulēšanas vai tās termiņa izbeigšanās iestājas atbildība saskaņā ar Latvijas Republikas Administratīvo pārkāpumu kodeksu un citiem zivsaimniecības nozarei saistošiem Latvijas Republikas tiesību aktiem.

1.3. Zvejniecības uzņēmējdarbības licencēšanas vietā zvejniekiem - individuālā darba veicējiem tiek piemērota reģistrācija, kuru veic saskaņā ar Zemkopības ministrijas un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas apstiprinātiem noteikumiem par zvejnieku reģistrāciju.

1.4. Komisijai un apakškomisijām ir tiesības nepieciešamības gadījumā iepazīties ar uzņēmējsabiedrības saimnieciskās darbības pārskatiem, auditoru vai zvērināto revidentu slēdzieniem.

1.5. Komisija piešķir, aptur, anulē un atjauno licences darbību, pamatojoties uz apakškomisiju dotajiem slēdzieniem.

1.6. Ja pieteikuma iesniedzējs nav apmierināts ar apakškomisijas slēdzienu, un uz tā pamata pieņemto komisijas lēmumu, jautājums var tikt atkārtoti izskatīts komisijas sēdē.

1.7. Licence tiek izdota vienam uzņēmējdarbības veidam un vienam pieprasītājam, kuram nav tiesību to jebkādā veidā nodot citai personai.

1.8. Komisijas darbības pārraudzību veic Zemkopības ministrija.

2. Licencēšanas komisijas un apakškomisiju izveidošanas pamatprincipi

2.1. Komisijas locekļi komisijā un apakškomisijās tiek iekļauti un nepieciešamības gadījumā nomainīti ar tās organizācijas vai institūcijas saskaņojumu un pilnvarojumu, kuru tie pārstāv.

2.2. Komisijas un apakškomisiju sastāvs un izmaiņas tiek apstiprinātas ar Zemkopības ministrijas rīkojumu.

2.3. Komisiju un apakškomisijas vada to priekšsēdētāji.

2.4. Ja komisijas vai apakškomisijas loceklis ir pārkāpis savas noteiktās pilnvaras vai rīkojies pretlikumīgi, Zemkopības ministrija ar attiecīgu rīkojumu atbrīvo to no komisijas vai apakškomisijas locekļa pienākumu pildīšanas.

3. Kārtība, kādā iesniedzami pieteikumi licences saņemšanai zvejniecības un akvakultūras uzņēmējdarbības veikšanai

3.1. Licences saņemšanai jāiesniedz šādi dokumenti:

3.1.1. Valsts zivsaimniecības pārvaldei adresēts pieteikums licences saņemšanai zvejniecības uzņēmējdarbībai (1.pielikums) un akvakultūras uzņēmējdarbībai (2.pielikums). Pieteikumā jānorāda visu pievienoto dokumentu saraksts.

3.1.2. Uzņēmuma reģistrācijas apliecības kopija.

3.1.3. Uzņēmuma statūtu izraksts, kurā norādīts attiecīgais uzņēmējdarbības veids.

3.1.4. Valsts ieņēmuma dienesta nodokļu maksātāja reģistrācijas apliecības kopija un izziņa par norēķināšanos ar budžetu. (Dokumentu iesniegšanas dienā VID izziņa nedrīkst būt izsniegta agrāk kā pirms mēneša.).

3.1.5. Uzņēmuma pēdējā darbības gada pārskata noraksts.

3.2. Licences saņemšanai zvejniecības uzņēmējdarbības veikšanai papildus jāiesniedz šādi dokumenti:

3.2.1. Latvijas Kuģu reģistra izdota zvejas kuģa īpašuma un karoga apliecības kopija vai Kuģu reģistra izziņa par uzņēmējsabiedrībai piederošiem zvejas kuģiem, vai mazizmēra peldošo līdzekļu reģistrācijas apliecības kopija.

3.2.2. Zvejas kuģa nomas līguma kopija, ja kuģis tiek nomāts.

3.2.3. Kuģošanas spēju apliecības kopija, kas apliecina kuģa un mazizmēra peldošā līdzekļa tehnisko stāvokli.

3.2.4. Informācija par plānoto zvejas veidu apjomiem, zvejas rajoniem vai vietām un zvejas rīkiem.

3.2.5. Iepriekšējā periodā noslēgtā rūpnieciskās zvejas tiesību nomas līguma un ikgadējā protokola kopija zvejai piekrastē un iekšējos ūdeņos.

3.3. Licences saņemšanai akvakultūras uzņēmējdarbības veikšanai papildus jāiesniedz šādi dokumenti:

3.3.1. Paredzētās akvakultūras darbības veikšanas saskaņojuma dokumentu kopijas no šādām institūcijām:

* Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (attiecīgās reģionālās vides pārvaldes);

* Valsts veterinārā dienesta;

* Vietējās pašvaldības.

3.3.2. Projekta apraksts un uzņēmuma tehnoloģiskā shēma.

4. Licencēšanas komisijas un apakškomisiju darbība

4.1. Pieteikumi jāiesniedz Valsts zivsaimniecības pārvaldē Licencēšanas komisijas sekretāram, kurš tos reģistrē šim nolūkam paredzētā žurnālā.

4.2. Uz pieteikuma tiek izdarīta atzīme par dokumentu pieņemšanu.

4.3. Kā dokumentu iesniegšanas datums tiek reģistrēts pēdējā dokumenta iesniegšanas datums.

4.4. Iesniedzot dokumentu kopijas, jāuzrāda to oriģināli.

4.5. Pieteikums par licences izsniegšanu izskatāms ne ilgāk kā 30 dienu laikā no dokumentu reģistrēšanas dienas. Šo termiņu var pagarināt vēl par 30 dienām, ja ir nepieciešama iesniegto dokumentu pārbaude.

4.6. Ja iesniegtajos dokumentos nav pietiekamu ziņu jautājuma objektīvai izlemšanai, apakškomisija nedēļas laikā nosūta pieteicējam attiecīgu paziņojumu, pieprasot vajadzīgās ziņas un dokumentus.

4.7. Ja 15 dienu laikā pēc 4.6. apakšpunktā minētā paziņojuma izsūtīšanas pieteicējs nav iesniedzis pieprasītās ziņas vai dokumentus, tad pieteikums netiek izskatīts un iesniegtā dokumentu pakete tiek atdota atpakaļ pieteicējam.

4.8. Pirms sēdes komisijas vai apakškomisijas sekretārs iepazīstina komisijas vai apakškomisijas locekļus ar materiāliem, kas iesniegti sakarā ar licences pieprasījumu, tās apturēšanu, anulēšanu vai atjaunošanu.

4.9. Komisijas un apakškomisijas sēdes tiek sasauktas nepieciešamības gadījumos.

4.10. Komisijas un apakškomisijas sēdes sasauc komisijas un apakškomisijas priekšsēdētājs vai viņu vietnieki.

4.11. Komisijas un apakškomisijas sēdes tiek protokolētas. Protokolu paraksta komisijas vai apakškomisijas priekšsēdētājs un attiecīgs sekretārs. Materiāli par komisijas un apakškomisiju darbu glabājas Valsts zivsaimniecības pārvaldē.

4.12. Komisija un apakškomisija ir tiesīga pieņemt lēmumus, ja sēdē piedalās ne mazāk kā puse no komisijas vai apakškomisijas locekļiem. Lēmumus komisija vai apakškomisija pieņem ar vienkāršu balsu vairākumu. Ja balsis dalās līdzīgi, tad noteicošā ir priekšsēdētāja balss.

4.13. Komisijas priekšsēdētājai vai viņas vietniekam ir tiesības parakstīt licences par zvejniecības un akvakultūras uzņēmējdarbību.

4.14. Komisija ir tiesīga pieņemt lēmumus:

4.14.1. Par licences izsniegšanu vai atjaunošanu.

4.14.2. Par atteikumu izsniegt licenci.

4.14.3. Par izsniegtās licences apturēšanu vai anulēšanu.

4.14.4. Par izsniegtās licences derīguma termiņa pagarināšanu.

4.14.5. Par atteikumu pagarināt izsniegtās licences derīguma termiņu.

4.15. Uz komisijas vai apakškomisijas sēdi, kurā tiek izskatīts jautājums par attiecīgās licences piešķiršanu komisijas vai apakškomisijas priekšsēdētājs nepieciešamības gadījumos var uzaicināt šīs licences pieprasītāju.

4.16. Pēc komisijas pozitīva lēmuma pieņemšanas, ja pieteicēji ir iesnieguši čeku par valsts nodevas samaksu, komisija izsniedz licenci 5 darba dienu laikā un izdara atzīmi uz licences par valsts nodevas samaksu.

4.17. Licencēšanas apakškomisija var organizēt izbraukuma sēdes, ja tiek izskatīts jautājums par vairāku uzņēmējdarbības veicēju licencēšanu noteiktā vietā.

4.18. Izsniegtās licences komisija reģistrē cauršūtos, numurētos un apzīmogotos reģistrācijas žurnālos.

4.19. Licences tiek numurētas, pirms licences numura ar burtiem apzīmējot uzņēmējdarbības veidu:

4.19.1. zvejniecība - ZZ,

4.19.2. akvakultūra - ZA.

4.20. Saskaņā ar Ministru kabineta 1997.gada 8.jūlija noteikumu Nr.240 "Grozījums Ministru kabineta 1995.gada 31.marta noteikumos Nr.77 "Noteikumi par valsts nodevu par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu atsevišķiem uzņēmējdarbības veidiem"" 1.24.punktu valsts nodeva par licences saņemšanu ir:

4.20.1. zvejniecībai Baltijas jūrā un Rīgas jūras līcī - 50 Ls;

4.20.2. zvejniecībai Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastes joslā un akvakultūrai - 20 Ls;

4.20.3. zvejniecībai iekšējos ūdeņos - 10 Ls.

5. Licences izsniegšana, pagarināšana, apturēšana un anulēšana

5.1. Licence tiek anulēta vai apturēta gadījumos, kad uzņēmējsabiedrība ir pārkāpusi šo kārtību vai citus Latvijas Republikas tiesību aktus.

5.2. Licence tiek izsniegta uz laika periodu no 1 gada līdz 5 gadiem un pagarināta, ja uzņēmējsabiedrības darbība atbilst tiesību aktiem, pārreģistrējot to uz laiku ne ilgāku par pieciem gadiem. Pieteikums komisijai jāiesniedz vismaz 2 mēnešus pirms iepriekšējās licences derīguma termiņa beigām.

5.3. Lai varētu pieņemt lēmumu par izsniegtās licences derīguma termiņa pagarināšanu, apakškomisija ir tiesīga pieprasīt atkārtoti iesniegt atsevišķus šīs kārtības 3.punktā minētos dokumentus un veikt faktiskās darbības pārbaudi.

5.4. Ja licence tiek anulēta, tās atjaunošana notiek šajā kārtībā paredzētā kārtībā.

5.5. Ja licence tiek nozaudēta, komisija pēc rakstiska pieprasījuma saņemšanas izsniedz licences dublikātu, uz kura tiek izdarīta atzīme "Dublikāts".

6. Licences izsniegšanas atteikums

6.1. Licencēšanas komisija un apakškomisijas ir tiesīgas atteikt izsniegt licenci šādos gadījumos:

6.1.1. Ja netiek iesniegts pilns nepieciešamo dokumentu apjoms.

6.1.2. Ja dokumenti juridiski nav noformēti un pieprasītājs licencēšanas komisijas sēdē nevar sniegt paskaidrojumu par to saturu.

6.1.3. Ja nav pieejami brīvi zvejas limiti, lai varētu uzsākt zvejniecības uzņēmējdarbību, un zvejniecības uzņēmējsabiedrībai nav prioritāte zvejas tiesību nomā saskaņā ar Zvejniecības likumu.

6.1.4. Ja zvejas kuģu iegāde nav saskaņota ar Valsts zivsaimniecības pārvaldi, kā to paredz Latvijas Republikas Ministru kabineta 1998.gada 17.februāra noteikumu Nr.55 "Noteikumi par rūpniecisko zveju Latvijas Republikas teritoriālajos ūdeņos, ekonomiskās zonas ūdeņos un Rīgas jūras līcī" 26.punkts.

6.1.5. Ja veikti nopietni zvejas pārkāpumi iepriekšējās licences darbības periodā vai zvejniecības uzņēmējsabiedrībai ir atņemta, vai anulēta zvejas licence, kas neļauj turpināt zveju.

6.1.6. Ja ar zvejniecības uzņēmējsabiedrību pārtraukts rūpnieciskās zvejas tiesību nomas līgums.

6.2. No jauna veidojamām zvejniecības uzņēmējsabiedrībām, kuru pamatdarbība nav saistīta ar zvejniecību, var tikt atteikta licences izsniegšana zvejniecības uzņēmējdarbībai, ja:

6.2.1. pamatojoties uz Zvejniecības likumā paredzēto vietējo zvejnieku un specializēto zvejniecības uzņēmējsabiedrību prioritāti zvejas tiesību nomā, nav papildus iespēju jauna zvejas tiesību nomas līguma slēgšanai;

6.2.2. saskaņā ar Ministru kabineta 1996.gada 16.janvāra noteikumiem Nr.21 "Noteikumi par ūdenstilpju un rūpnieciskās zvejas tiesību nomu un zvejas tiesību izmantošanas kārtību", noslēgtie rūpnieciskās zvejas tiesību nomas līgumi un iedalītie zvejas limiti nedod iespēju jaunu brīvu zvejas limitu iedalīšanai;

6.2.3. zvejas kuģu iegāde nav saskaņota ar Valsts zivsaimniecības pārvaldi, kā to paredz Latvijas Republikas Ministru kabineta 1998.gada 17.februāra noteikumu Nr.55 "Noteikumi par rūpniecisko zveju Latvijas Republikas teritoriālajos ūdeņos, ekonomiskās zonas ūdeņos un Rīgas jūras līcī" 26.punkts.

6.3. Nosacījumi par atteikumu izsniegt licenci nav jāpiemēro, ja zvejniecības uzņēmējdarbības licenci pieprasa zvejniecības uzņēmējsabiedrība, kura paredz veikt zveju, neizmantojot Latvijas Republikas jurisdikcijas ūdeņos esošos vai starptautiskajās konvencijās Latvijai noteiktos un starpvalstu līgumos paredzētos zivju resursus.

 

7. Pārbaudes, kas saistītas ar zvejniecības

un akvakultūras uzņēmējdarbības licencēšanu

7.1. Nepieciešamības gadījumos zvejniecības un akvakultūras uzņēmējdarbības pārbaudes, kas saistītas ar licencēšanu, var veikt komisijas vai apakškomisijas locekļi un komisijas pieaicināti citu institūciju pārstāvji. Lēmumu par pārbaudes veikšanu pieņem komisijas priekšsēdētājs vai viņa vietnieks.

7.2. Katra pārbaude jāveic vismaz diviem cilvēkiem, no kuriem vismaz vienam ir jābūt komisijas vai apakškomisijas loceklim, piedaloties pārbaudāmā uzņēmuma pārstāvim.

7.3. Pārbaudes ir obligātas, uzsākot akvakultūras uzņēmējdarbību.

7.4. Pārbaudes rezultāti tiek fiksēti ar aktu, kuru paraksta pārbaudītāji un pārbaudāmās uzņēmējsabiedrības pārstāvis. Pārbaudes rezultātus izskata komisijas sēdē. Pārbaudes akti un komisijas lēmumi tiek reģistrēti šim nolūkam paredzētā žurnālā.

Zemkopības ministrijas valsts zivsaimniecības pārvaldes

priekšnieks N.Riekstiņš

1.pielikums

ZIVS1.JPG (57923 BYTES)

2.pielikums

ZIVS2.JPG (56705 BYTES)

II pielikums

ZIVS3.JPG (31730 BYTES)

 

 

 

 

 

 

 

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par zvejniecības un akvakultūras uzņēmējdarbības licencēšanu Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Zemkopības ministrija Veids: rīkojums Numurs: 86Pieņemts: 14.04.1998.Stājas spēkā: 14.04.1998.Zaudē spēku: 18.01.2002.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 100/101, 16.04.1998.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozījumi
47763
14.04.1998
85
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"