Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2002. gada 21. maija noteikumus Nr. 187 "Kārtība, kādā no valsts budžeta līdzekļiem sedz advokāta darba samaksas izdevumus".

Latvijas Republikas Ministru kabinets

1997.gada 17.jūnijā Noteikumi nr. 216

Rīgā (prot. nr.35 16.¤)

Kārtība, kādā no valsts budžeta līdzekļiem izmaksājama atlīdzība par aizstāvības nodrošināšanai krimināllietās norīkoto advokātu sniegto juridisko palīdzību

Izdoti saskaņā ar

Latvijas kriminālprocesa kodeksa 96.pantu

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā no valsts budžeta līdzekļiem izmaksājama atlīdzība par aizstāvības nodrošināšanai krimināllietās norīkoto advokātu sniegto juridisko palīdzību, pamatojoties uz izziņas iestādes vai prokurora norīkojumu vai lēmumu vai tiesas lēmumu.

2. Šo noteikumu 1.punktā minētā atlīdzība tiek izmaksāta no kārtējā gada valsts budžeta līdzekļiem, nepārsniedzot šiem mērķiem Tieslietu ministrijai iedalīto līdzekļu ietvarus.

3. Tieslietu ministrija katru ceturksni līdz nākamā ceturkšņa pirmā mēneša divpadsmitajam datumam pārskaita Latvijas Zvērinātu advokātu padomei šo noteikumu 1.punktā minētajai atlīdzībai paredzētos līdzekļus atbilstoši attiecīgo budžeta programmu finansēšanas plāniem.

4. Latvijas Zvērinātu advokātu padome saskaņā ar Latvijas Republikas advokatūras likuma 61.pantu advokātam atlīdzību par sniegto juridisko palīdzību izmaksā, pamatojoties uz:

4.1. izziņas iestādes vai prokurora izsniegtu uzziņu vai tiesas lēmumu, ja advokāts piedalījies izziņā, pirmstiesas izmeklēšanā vai tiesā pēc norīkojuma;

4.2. izziņas iestādes, prokurora vai tiesas lēmumu, ja izziņas izdarītājs, prokurors vai tiesa atbrīvojusi aizdomās turēto, apsūdzēto vai tiesājamo no maksas par juridisko palīdzību.

5. Latvijas Zvērinātu advokātu padome ne retāk kā reizi ceturksnī līdz nākamā ceturkšņa pirmā mēneša septītajam datumam iesniedz Tieslietu ministrijā pārskatu par advokātu darba samaksai faktiski izlietotajiem līdzekļiem.

6. Ja Latvijas Zvērinātu advokātu padome nav iesniegusi šo noteikumu 5.punktā minēto pārskatu noteiktajā termiņā, Tieslietu ministrija atliek līdzekļu pārskaitījumu līdz pārskata saņemšanai.

7. Atzīt par spēku zaudējušu Ministru Padomes 1991.gada 15.oktobra lēmumu nr.274 "Par aizstāvības nodrošināšanai krimināllietās iesaistīto advokātu darba samaksu no valsts budžeta līdzekļiem" (oficiāls izdevums AP MP, 1991, 7.nr.).

Ministru prezidents A.Šķēle

Tieslietu ministrs Dz.Rasnačs


 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā no valsts budžeta līdzekļiem izmaksājama atlīdzība par aizstāvības nodrošināšanai .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 216Pieņemts: 17.06.1997.Stājas spēkā: 21.06.1997.Zaudē spēku: 01.01.2003.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 150/151, 20.06.1997.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
44010
21.06.1997
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"