Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2005. gada 28. jūnija noteikumus Nr. 484 "Administratīvā pārkāpuma protokola veidlapu un naudas soda kvīts veidlapu izgatavošanas un izmantošanas kārtība".

Ministru kabineta noteikumi Nr. 95

Rīgā 1997.gada 11.martā (prot. nr.13 18.§)

Noteikumi par naudas soda kvītīm

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta
iekārtas likuma
14.panta 3.punktu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā tiek izgatavotas, reģistrētas un izmantotas naudas soda kvītis.

2. Naudas soda kvītis šo noteikumu izpratnē ir dokuments, ar kuru apliecina saskaņā ar Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksu un pašvaldību saistošajiem noteikumiem uzlikto naudas sodu iekasēšanu.

3. Šo noteikumu mērķis ir nodrošināt par normatīvo aktu pārkāpumiem iekasētās skaidrās naudas precīzu un pilnīgu uzskaiti.

4. Šie noteikumi jāievēro visām valsts un pašvaldību institūcijām, kurām normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā ir tiesības uzlikt naudas sodus gadījumos, kad saskaņā ar Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksu un pašvaldību saistošajiem noteikumiem naudas sods tiek iekasēts skaidrā naudā pārkāpuma vietā.

5. Institūcijas un to amatpersonas, kuras ir tiesīgas uzlikt un iekasēt naudas sodu, nosakāmas saskaņā ar Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksu un pašvaldību saistošajiem noteikumiem atbilstoši likumam "Par pašvaldībām".

6. Uzliekot naudas sodu, iekasētie līdzekļi tiek ieskaitīti valsts budžetā, ja normatīvajos aktos nav noteikts citādi.

II. Naudas soda kvīšu saturs

7. Naudas soda kvītis ir tipogrāfiski iespiestas, numurētas un brošētas grāmatiņās. Sērijas apzīmējumā ietverti divi latviešu alfabēta burti, kam seko sešzīmju numurs. Sērijas un numura krāsa ir atšķirīga no pārējā teksta.

8. Naudas soda kvīšu grāmatiņas komplekts sastāv no divām daļām: pirmā - kvīts, ko izsniedz, iekasējot naudas sodu, un otrā - pasaknis, kas paliek grāmatiņā. Vārdi "kvīts" un "pasaknis" ir tipogrāfiski iespiesti, un abu daļu saturs ir identisks.

9. Kvītī un pasaknī ir tipogrāfiski iespiests tās institūcijas nosaukums, juridiskā adrese un nodokļu maksātāja kods, kura iekasē naudas sodu.

10. Naudas soda kvītīs jāparedz atsevišķas tipogrāfiski iespiestas rindas, kurās ar roku ierakstāmi šādi rekvizīti:

10.1. pārkāpēja vārds, uzvārds, personas kods, adrese;

10.2. tā normatīvā akta (Latvijas administratīvo pārkāpumu kodekss, pašvaldību saistošie noteikumi) nosaukums, pants, daļa vai punkts, saskaņā ar kuru iekasēts naudas sods, kā arī pārkāpuma veids un tā raksturojums;

10.3. iekasētā naudas soda summa (ar cipariem un vārdiem) latos;

10.4. amatpersona, kura iekasē naudas sodu (vārds, uzvārds, amats, paraksts);

10.5. naudas soda iekasēšanas datums un laiks.

11. Naudas soda kvīšu grāmatiņas ar pasakņiem uzglabā piecus gadus.

12. Ievērojot atsevišķu institūciju darbības specifiku, šo noteikumu 10.punktā minētos naudas soda kvīšu rekvizītus var papildināt un palielināt kvīts sastāvdaļu skaitu, kā arī atsevišķos gadījumos tipogrāfiski iespiest noteikto naudas soda nominālu.

13. Ja naudas soda kvītī ir tipogrāfiski iespiests naudas soda nomināls, bet šo noteikumu 10.1., 10.4. un 10.5.apakšpunktā minētā informācija nav nepieciešama, tipogrāfiski iespiež tikai šo noteikumu 10.2.apakšpunktā minēto informāciju.

III. Naudas soda kvīšu izgatavošana un reģistrācija

14. Valsts ieņēmumu dienests konkursa kārtībā izvēlas tipogrāfiju, ar kuru noslēdz līgumu par naudas soda kvīšu iespiešanu (turpmāk - tipogrāfija). Tipogrāfijas, kuras nav noslēgušas līgumu ar Valsts ieņēmumu dienestu, nav tiesīgas pieņemt pasūtījumus naudas soda kvīšu izgatavošanai.

15. Naudas soda kvīšu paraugu, kā arī izmaiņas tajā (ja tiek papildināti rekvizīti un palielināts kvīts sastāvdaļu skaits) pēc saskaņošanas ar Valsts ieņēmumu dienestu apstiprina tā ministrija, kuras padotībā esošo institūciju amatpersonas ir tiesīgas uzlikt naudas sodu.

16. Ja attiecīgo naudas sodu ir tiesīgas uzlikt pašvaldību institūciju amatpersonas, naudas soda kvīšu paraugu, kā arī šo noteikumu 15.punktā minētās izmaiņas tajā pēc saskaņošanas ar Valsts ieņēmumu dienestu apstiprina Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

17. Naudas soda kvīšu grāmatiņas tipogrāfijā pasūta attiecīgā institūcija, kura ir tiesīga uzlikt naudas sodu.

18. Ja naudas soda kvīšu paraugs nav saskaņots ar Valsts ieņēmumu dienestu, tipogrāfija nav tiesīga pieņemt pasūtījumus naudas soda kvīšu izgatavošanai.

19. Valsts ieņēmumu dienests naudas soda kvīšu sērijas apzīmējumam katrai institūcijai piešķir atšķirīgus alfabēta burtus.

20. Tipogrāfija, izsniedzot pasūtītājam naudas soda kvīšu grāmatiņas, preču pavadzīmē-rēķinā norāda naudas soda kvīšu sēriju un numurus.

21. Katru mēnesi tipogrāfija iesniedz Valsts ieņēmumu dienestam informāciju par attiecīgajām institūcijām izsniegto naudas soda kvīšu grāmatiņu daudzumu, norādot to sērijas un numurus (1.pielikums).

22. Naudas soda kvīšu grāmatiņas pirms to izmantošanas reģistrē Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālajā iestādē pēc attiecīgās institūcijas juridiskās adreses.

23. Nereģistrētas naudas soda kvīšu grāmatiņas nedrīkst izmantot.

24. Reģistrējot naudas soda kvīšu grāmatiņas, Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālās iestādes darbinieks:

24.1. uzraksta uz naudas soda kvīšu grāmatiņas vāka tās kvīšu sēriju un numurus (no - līdz);

24.2. parakstās uz naudas soda kvīšu grāmatiņas vāka un parakstu apliecina ar zīmogu;

24.3. ieraksta elektroniskajā datu bāzē attiecīgās institūcijas nosaukumu, naudas soda kvīšu grāmatiņas reģistrācijas datumu, sēriju un numurus.

25. Par nelikumīgu naudas soda kvīšu izgatavošanu un lietošanu vainīgā persona likumā noteiktajā kārtībā tiek saukta pie atbildības.

IV. Kontrole

26. Valsts un pašvaldību institūcijas, kurām normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā ir tiesības uzlikt naudas sodus, ir atbildīgas par naudas soda kvīšu pareizu uzskaiti un izmantošanu.

27. Pārskatu par izlietotajām naudas soda kvītīm (2.pielikums) valsts un pašvaldību institūcijas katru ceturksni līdz nākamā mēneša 20.datumam iesniedz tai Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālajai iestādei, kurā naudas soda kvīšu grāmatiņas ir reģistrētas.

V. Noslēguma jautājumi

28. Līdz 1997.gada 1.septembrim valsts un pašvaldību institūcijas ir tiesīgas izmantot vecā parauga naudas soda kvītis, ja tās ir reģistrētas attiecīgajā Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālajā iestādē.

29. Noteikumi stājas spēkā ar 1997.gada 1.jūliju.

Ministru prezidents A.Šķēle

Finansu ministrs R.Zīle

 

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par naudas soda kvītīm Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 95Pieņemts: 11.03.1997.Stājas spēkā: 01.07.1997.Zaudē spēku: 09.07.2005.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 73/74, 15.03.1997.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
42599
01.07.1997
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"