Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 1999. gada 13. jūlija noteikumus Nr. 250 "Kārtība, kādā veicami pašvaldību savstarpējie norēķini par izglītības iestāžu vai sociālās aprūpes iestāžu sniegtajiem pakalpojumiem".

Ministru kabineta noteikumi Nr. 81

Rīgā 1997.gada 25.februārī (prot. nr.11 25.§)

Noteikumi par pašvaldību savstarpējiem norēķiniem par izglītības iestāžu un vispārēja profila sociālās aprūpes iestāžu sniegtajiem pakalpojumiem

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldību
finansu izlīdzināšanu 1997.gadā
" 5.pantu

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā pilsētu, pagastu un rajonu pašvaldības (turpmāk - pašvaldība) veic savstarpējos norēķinus par izglītības iestāžu un vispārēja profila sociālās aprūpes iestāžu sniegtajiem pakalpojumiem.

2. Pašvaldība, kuras administratīvajā teritorijā pierakstītie izglītības iestāžu skolēni un audzēkņi (turpmāk - audzēkņi) apmeklē citu pašvaldību administratīvajās teritorijās esošās izglītības iestādes, līdz 1997.gada 1.aprīlim ar attiecīgajām pašvaldībām noslēdz līgumus par pašvaldību savstarpējo norēķinu kārtību par izglītības iestāžu sniegtajiem pakalpojumiem (1.pielikums).

3. Pašvaldība, kuras administratīvajā teritorijā pierakstītie iedzīvotāji izmanto citu pašvaldību pakļautībā esošo vispārēja profila sociālās aprūpes iestāžu sniegtos pakalpojumus, līdz 1997.gada 1.aprīlim ar attiecīgajām pašvaldībām noslēdz līgumus par pašvaldību savstarpējo norēķinu kārtību par vispārēja profila sociālās aprūpes iestāžu sniegtajiem pakalpojumiem (2.pielikums).

4. Pašvaldība, kas ir pakalpojumu sniedzēja (turpmāk - pakalpojuma sniedzējs), aizpilda attiecīgo līguma daļu un kopā ar izdevumu tāmi par izglītības iestādes sniegtajiem pakalpojumiem nosūta tai pašvaldībai, kura ir pakalpojumu saņēmēja (turpmāk - pakalpojuma saņēmējs), lai vienotos par samaksu par sniegtajiem pakalpojumiem.

5. Par vispārēja profila sociālās aprūpes iestāžu sniegtajiem pakalpojumiem pakalpojuma saņēmējs aizpilda attiecīgo līguma daļu, nosūta līgumu pakalpojuma sniedzējam, lai vienotos par samaksu par saņemtajiem pakalpojumiem.

6. Pašvaldībai, kura nepiekrīt piedāvātajiem līguma nosacījumiem, rakstiski jāpamato atteikums slēgt līgumu.

7. Ja pakalpojuma sniedzējs uzskata, ka rakstiski sniegtais atteikums slēgt līgumu nav pamatots vai noslēgtais līgums netiek izpildīts, pakalpojuma sniedzējam ir tiesības griezties Pašvaldību finansu izlīdzināšanas fonda padomē (turpmāk - padome) ar lūgumu izskatīt jautājumu par attiecīgo pakalpojumu finansēšanu.

8. Padomei iesniedzami šādi dokumenti:

8.1. izglītības iestāžu sniegto pakalpojumu finansēšanas jomā:

8.1.1. audzēkņu saraksts, kurā norādīts katra audzēkņa vecums un pašvaldība, kuras administratīvajā teritorijā audzēknis ir pierakstīts, kā arī izglītības iestāde, kuru viņš apmeklē;

8.1.2. šo noteikumu 2.punktā minētā līguma kopija vai atteikuma vēstules kopija;

8.1.3. izdevumu tāme;

8.2. vispārēja profila sociālās aprūpes iestāžu sniegto pakalpojumu finansēšanas jomā:

8.2.1. šo noteikumu 3.punktā minētā līguma kopija vai atteikuma vēstules kopija;

8.2.2. izdevumu tāme.

9. Pēc pakalpojuma sniedzēja iesnieguma saņemšanas padome jautājumu izskata nākamajā padomes sēdē. Ja padome atzīst pakalpojuma sniedzēja prasību par pamatotu, tā pieņem lēmumu par nepieciešamo līdzekļu ieturēšanu par labu pakalpojuma sniedzējam. Padomes lēmums trīs darbadienu laikā tiek nosūtīts Valsts kasei izpildei. Par padomes lēmumu tiek informētas attiecīgās pašvaldības.

10. Savstarpējos norēķinos par pirmsskolas iestāžu un ārpusskolas izglītības iestāžu sniegtajiem pakalpojumiem tiek iekļautas tās pedagoģisko darbinieku darba algām un sociālā nodokļa maksājumiem nepieciešamās izmaksas, kuras netiek finansētas mērķdotāciju veidā no pašvaldību finansu izlīdzināšanas fonda.

11. Pakalpojuma saņēmējs norēķinās par saņemtajiem vispārēja profila sociālās aprūpes pakalpojumiem atbilstoši pakalpojuma sniedzēja pakļautībā esošās vispārēja profila sociālās aprūpes iestādes pamatbudžeta izdevumu tāmē apstiprinātajiem izdevumiem. Savstarpējos norēķinos netiek ņemti vērā pakalpojuma sniedzēja pakļautībā esošās vispārēja profila sociālās aprūpes iestādes nekustamā īpašuma iegādei nepieciešamie izdevumi un investīcijas.

12. Ja līgumā nav noteikts citādi, veicot pašvaldību savstarpējos norēķinus par izglītības iestāžu sniegtajiem pakalpojumiem ar padomes starpniecību, tiek noteiktas šādas maksimālās izmaksas gadā par vienu audzēkni:

12.1. par vispārējās vidējās izglītības iestādes audzēkni - 120 latu;

12.2. par sporta skolas audzēkni - 50 latu;

12.3. par mūzikas skolas audzēkni - 135 lati;

12.4. par mākslas skolas audzēkni - 85 lati;

12.5. par pirmsskolas izglītības iestādes audzēkni - 180 latu;

12.6. citās ārpusskolas izglītības iestādēs - 40 latu.

13. Par vispārēja profila sociālās aprūpes iestāžu sniegtajiem pakalpojumiem samaksa tiek noteikta atbilstoši noslēgtajam līgumam. Ja rodas domstarpības, padomei ir tiesības noteikt piemērojamo maksimālo samaksu par minētajiem pakalpojumiem.

14. Izglītības iestāžu un vispārēja profila sociālās aprūpes iestāžu sniegto pakalpojumu izmaksas aprēķināmas par katru ceturksni. Maksājumu summas attiecīgajai pašvaldībai pārskaitāmas ne vēlāk kā līdz kārtējā ceturkšņa pēdējā mēneša 15.datumam. Ja pakalpojuma sniedzējs un pakalpojuma saņēmējs savstarpēji vienojas, par pakalpojumiem ir pieļaujama samaksa avansā.

15. Valsts kase, pamatojoties uz padomes lēmumu, noraksta nepieciešamo summu no attiecīgās pašvaldības iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumiem un informē par to attiecīgo pašvaldību un padomi.

16. Pašvaldībām, kuras nav pilnībā norēķinājušās par izglītības iestāžu un vispārēja profila sociālās aprūpes iestāžu sniegtajiem pakalpojumiem 1997.gadā, parāda saistības pāriet uz nākamo budžeta gadu.

Ministru prezidents A.Šķēle

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs,

Ministru prezidenta biedrs A.Gorbunovs

1. pielikums (93K GIF)

2. pielikums (121K GIF)

 

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par pašvaldību savstarpējiem norēķiniem par izglītības iestāžu un vispārēja profila .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 81Pieņemts: 25.02.1997.Stājas spēkā: 05.03.1997.Zaudē spēku: 31.12.1997.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 63/64, 04.03.1997.
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
42427
05.03.1997
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"