Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta rīkojums Nr. 515

 Rīgā 1996.gada 18.decembrī (prot. nr.60, 12.§)

Par valsts īpašuma objektu nodošanu privatizācijai

1. Saskaņā ar likumu "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju" nodot privatizācijai šādus valsts īpašuma objektus:

1.1. valsts uzņēmumu "Latvijas Jaunatnes tūrisma centrs";

1.2. valsts akciju sabiedrību "Masts";

1.3. Latvijas Republikas Valsts medicīnas preparātu pētniecības un ražošanas firmas "Grindex" Vecpilsētas aptieku;

1.4. likvidētās bērnu sanatorijas "Spārīte" ēkas Jūrmalā, Vidus prospektā 16;

1.5. valsts uzņēmumu "Ventas aptieka".

2. Valsts institūcijām, kuru pārziņā ir šī rīkojuma 1.punktā minētie valsts īpašuma objekti, likumā noteiktajā kārtībā nodot un Privatizācijas aģentūrai pārņemt tos savā valdījumā, sastādīt attiecīgus pieņemšanas-nodošanas aktus un pievienot tiem valsts institūciju rīcībā esošās attiecīgo valsts īpašuma objektu denacionalizācijas lietas.

3. Noteikt, ka privatizācijai tiek nodoti arī šī rīkojuma 1.punktā minēto valsts uzņēmumu un valsts uzņēmējsabiedrību ieguldījumi (kapitāla daļas) uzņēmējsabiedrībās.

4. Privatizācijas aģentūrai šī rīkojuma 1.3. un 1.5.apakšpunktā minēto valsts īpašuma objektu privatizācijas noteikumos paredzēt, ka:

4.1. tiek saglabāts to darbības profils;

4.2. privatizācijas subjektam jāiesniedz Privatizācijas aģentūrā Labklājības ministrijas Farmācijas departamenta atsauksme par attiecīgā privatizācijas subjekta līdzšinējo farmaceitisko darbību un, ja nepieciešams, arī Narkotiku kontroles komitejas atzinums;

4.3. pilnas īpašuma tiesības uz objektu pircējs iegūst 60 dienas pēc pirkuma līguma noslēgšanas, ja viņš šajā laikā ir saņēmis licenci aptiekas darbībai un iesniedzis Privatizācijas aģentūrā notariāli apliecinātu licences kopiju. Ja minētās darbības netiek veiktas, pirkuma līgums tiek atcelts un pircējs maksā pārdevējam pirkuma līgumā noteikto atlīdzību (latos) par objekta lietošanu, kā arī kompensē radušos zaudējumus.

5. Privatizācijas aģentūrai:

5.1. uzaicināt Labklājības ministrijas Farmācijas departamenta, Narkotiku kontroles komitejas, kā arī Monopoldarbības uzraudzības komitejas pārstāvjus piedalīties šī rīkojuma 1.3. un 1.5.apakšpunktā minēto valsts īpašuma objektu privatizācijas pretendentu izvēlē;

5.2. veicot šī rīkojuma 1.3. un 1.5.apakšpunktā minēto valsts īpašuma objektu privatizāciju, noteikt, ka:

5.2.1. par privatizējamā valsts īpašuma objekta īpašnieku var kļūt fiziska vai juridiska persona, kura saskaņā ar Ministru kabineta 1996.gada 4.aprīļa noteikumiem nr.101 "Farmācijas noteikumi" ir saņēmusi licenci farmaceitiskajai darbībai, bet, ja par privatizējamā valsts īpašuma objekta īpašnieku kļūst privatizācijas subjekts, kuram ir likumā "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju" noteiktās pirmpirkuma tiesības, tam divu mēnešu laikā jānodrošina privatizētā valsts īpašuma objekta darbība saskaņā ar Ministru kabineta 1996.gada 4.aprīļa noteikumiem nr.101 "Farmācijas noteikumi";

5.2.2. viens privatizācijas subjekts var privatizēt ne vairāk kā vienu aptieku katrā Latvijas rajonā un republikas pilsētā, bet Rīgā ņ ne vairāk kā trīs aptiekas, turklāt ne vairāk kā vienu aptieku vienā Rīgas rajonā (priekšpilsētā), ieskaitot aptiekas, kas privatizējamas saskaņā ar Ministru kabineta 1994.gada 29.novembra rīkojumu nr.513-r "Par valsts īpašuma objektu nodošanu privatizācijai", Ministru kabineta 1995.gada 29.jūnija rīkojumu nr.359 "Par valsts īpašuma objektu nodošanu privatizācijai", Ministru kabineta 1995.gada 29.novembra rīkojumu nr.729 "Par valsts īpašuma objektu nodošanu privatizācijai" un Ministru kabineta 1996.gada 21.februāra rīkojumu nr.58 "Par valsts īpašuma objektu nodošanu privatizācijai"; saskaņā ar likuma "Par uzņēmumu ienākuma nodokli" 1.pantu juridiska persona un ar to saistītie uzņēmumi uzskatāmi par vienu privatizācijas subjektu.

Ministru prezidents A.Šķēle

Ekonomikas ministrs G.Krasts

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par valsts īpašuma objektu nodošanu privatizācijai Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: rīkojums Numurs: 515Pieņemts: 18.12.1996.Stājas spēkā: 18.12.1996.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 226/227, 24.12.1996.
41706
18.12.1996
85
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"