Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr.358

Rīgā 1996.gada 24.septembrī (prot. nr.47 1.§)

Grozījumi Ministru kabineta 1995.gada 31.oktobra noteikumos nr.322 "Noteikumi par kārtību, kādā pašvaldības var uzlikt pašvaldību nodevas"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par nodokļiem un nodevām"
12.pantu,  likuma "Par pašvaldībām" 12.pantu un
likuma "Par uzņēmējdarbību" 32.pantu

 

1. Izdarīt Ministru kabineta 1995.gada 31.oktobra noteikumos nr.322 "Noteikumi par kārtību, kādā pašvaldības var uzlikt pašvaldību nodevas" (Latvijas Vēstnesis, 1995, 174.nr.; 1996, 103.nr.) šādus grozījumus:

1.1. izteikt 3.punktu šādā redakcijā:

"3. Nodevas uzliekamas saskaņā ar domes (padomes) izdotiem saistošiem noteikumiem tikai likuma "Par nodokļiem un nodevām" (Latvijas Vēstnesis, 1995, 26.nr.; 1996, 15.nr.) 12.panta pirmajā un otrajā daļā norādītajiem nodevu objektiem. Ar pašvaldību nodevām nav apliekami tie pakalpojumu veidi, kuri saskaņā ar likuma "Par nodokļiem un nodevām" 11 .pantu ir valsts nodevu objekti.";

l .2. izteikt 5.punktu šādā redakcijā:

"5. Ja pašvaldības dome (padome) vai tās izveidotās iestādes sniedz maksas pakalpojumus, kuri saskaņā ar likumu "Par nodokļiem un nodevām" nav pašvaldības nodevu objekti, bet par šiem pakalpojumiem var ņemt samaksu saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" (Latvijas Vēstnesis, 1994,61.nr.; 1995,96.nr.; 1996,62., 94., 135.nr.)21.panta 14.punktu, tad ir jāievieš atsevišķa grāmatvedības uzskaite, kā ari jāveic nodokļu maksājumi un citi obligātie maksājumi saskaņā ar likumu "Par nodokļiem un nodevām" un attiecīgiem nodokļu likumiem "

1.3. izteikt II nodaļas 1.apakšnodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

"1. Pašvaldības domes (padomes) izsniegtie dokumenti";

l .4. izteikt 6.punktu šādā redakcijā:

"6. Nodevu maksā tikai par pašvaldības domes (padomes) izsniegtajiem oficiālajiem dokumentiem un apliecinātām to kopijām.";

1.5. svītrot 7. un 13.punktu;

1.6. izteikt 14.punktu šādā redakcijā:

"14. Nodevas maksātāji ir personas, kuras attiecīgās pašvaldības teritorijā tur suņus, kaķus vai citus dzīvniekus.";

1.7. papildināt 15.punktu aiz vārdiem "redzes invalīdi" ar vārdiem "I grupas invalīdi";

1.8. izteikt 17.punktu šādā redakcijā:

"17. No nodevas par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonās atbrīvojami:

17.1. fiziskās personas, ja tām attiecīgajā teritorijā ir pastāvīga dzīvesvieta vai atrodas īpašumā (valdījumā, lietošanā) nekustamais īpašums, kā ari visu grupu invalīdi, kuri vada automobiļus ar rokas vadību, un tie automobiļu vadītāji, kuri pārvadā I grupas invalīdus;

17.2. avāriju dienesta, specializēto un operatīvo dienestu, valsts (municipālās) policijas transports, ja tas pilda dienesta pienākumus, sabiedriskais transports, kā ari Saeimas, Ministru kabineta, ārvalstu diplomātiskā korpusa un prokuratūras autotransports."; 1.9. izteikt 20.punktu šādā redakcijā:

"20. Nodevas par laivu, motorlaivu un jahtu turēšanu maksātāji ir fiziskas vai juridiskas personas, kuras attiecīgās pašvaldības teritorijā esošo ūdenstilpju (izņemot privātīpašniekiem piederošo) krastos tur laivas, motorlaivas vai jahtas."; 1.10. izteikt 24. un 25.punktu šādā redakcijā:

"24. Saistošie noteikumi par nodevu uzlikšanu piecu darbadienu laikā pēc to parakstīšanas divos eksemplāros iesniedzami izskatīšanai pašvaldību darbību pārraugošai valsts institūcijai, kura 30 dienu laikā tos reģistrē vai sniedz motivētu atteikumu. Ja šos noteikumus sūta pa pastu, tiek ņemts vērā to saņemšanas datums.

25. Pašvaldību darbību pārraugošā valsts institūcija iesniegtos saistošos noteikumus reģistrē un nosūta attiecīgajai pašvaldībai, ja tie atbilst normatīvo aktu prasībām."; 1.11 svītrot 26.punktu; 1.12. izteikt 28. un 29.punktu šādā redakcijā:

"28. Pašvaldību iesniegtie saistošie noteikumi netiek reģistrēti, ja tajos pašvaldību darbību pārraugošā valsts institūcija konstatē pretrunas ar normatīvajiem aktiem. Šādos gadījumos tos nosūta atpakaļ attiecīgajai pašvaldības domei (padomei) pārskatīšanai un pavadvēstulē norāda reģistrācijas atteikuma iemeslus.

29. Ja pašvaldību darbību pārraugošā valsts institūcija konstatē, ka pašvaldības piemēro nereģistrētus saistošos noteikumus, atbildīgais ministrs nekavējoši izdod motivētu rīkojumu par šo noteikumu darbības apturēšanu likuma "Par pašvaldībām" 49.pantā noteiktajā kārtībā.";

1.13. izteikt 31.punktu šāda redakcija:

"31. Valsts nodevas, kuras iekasē pilsētu un pagastu pašvaldības vai to izveidotas iestādes, iemaksājamas pašvaldību budžetos. To apmērs nedrīkst pārsniegt Ministru kabineta noteikumos paredzētās attiecīgās valsts nodevu likmes. Pašvaldībām nav tiesību noteikt papildu samaksu par darbībām, kas saistītas ar šo nodevu iekasēšanu.";

1.14. aizstāt 33.punktā vārdus "Finansu ministrijā" ar vārdiem "pašvaldību darbību pārraugošajā valsts institūcijā";

1.15. izteikt 34.punkta pirmo teikumu šādā redakcijā:

"Nodevas, kas iekasētas atbilstoši saistošajiem noteikumiem, kuri nav reģistrēti pašvaldību darbību pārraugošajā valsts institūcijā, atlīdzināmas attiecīgajiem nodevas maksātājiem.";

1.16. svītrot VI nodaļu "Pārejas jautājumi";

1.17. svītrot noteikumu pielikumu "Pašvaldības domes (padomes) un tās izveidoto iestāžu sniegtie pakalpojumi, kas apliekami ar pašvaldības nodevu".

2. Finansu ministrija pašvaldību izdotos saistošos noteikumus, kuri iesniegti Finansu ministrijā līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai, reģistrē vai sniedz motivētu atteikumu.

3. Finansu ministrija līdz 1996.gada l.oktobrim nodod Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai pašvaldību pieņemto saistošo noteikumu izskatīšanas un reģistrācijas funkcijas un attiecīgo finansējumu, kā arī vienojas par kārtību, kādā nododami ar to saistītie dokumenti un datu bāze.

Ministru prezidenta vietā-
Ministru prezidenta biedrs Z.Čevers

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs,
Ministru prezidenta biedrs A.Gorbunovs

 

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 1995.gada 31.oktobra noteikumos nr.322 "Noteikumi par kārtību, kādā .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 358Pieņemts: 24.09.1996.Stājas spēkā: 02.10.1996.Zaudē spēku: 01.07.2005.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 164, 01.10.1996.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
40649
02.10.1996
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"