Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 84

Rīgā 1996.gada 2.aprīlī (prot. nr.18, 9.§)

Grozījumi Ministru kabineta 1995.gada 18.jūlija noteikumos Nr.220 "Noteikumi par kompensācijas sertifikātu, kuri piešķirti par bijušo zemes īpašumu lauku apvidos, dzēšanas kārtību, kompensācijas izmaksas termiņiem un apmēriem"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par zemes privatizāciju
lauku apvidos" 12. un 14.pantu

Izdarīt Ministru kabineta 1995.gada 18.jūlija noteikumos nr.220 "Noteikumi par kompensācijas sertifikātu, kuri piešķirti par bijušo zemes īpašumu lauku apvidos, dzēšanas kārtību, kompensācijas izmaksas termiņiem un apmēriem" (Latvijas Vēstnesis, 1995, 111.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 2.punktu šādā redakcijā:

"2. Šie noteikumi attiecas uz šādām personām:

2.1. bijušie zemes īpašnieki, kuri kompensāciju par bijušo zemes īpašumu lauku apvidos (turpmāk tekstā - "kompensācija") ir pieprasījuši līdz 1992.gada 31.decembrim;

2.2. bijušie zemes īpašnieki, kuri zemi lauku apvidos ir pieprasījuši līdz 1992.gada 31.decembrim, vai viņu pirmās šķiras mantinieki, kuri zemi lauku apvidos ir pieprasījuši līdz 1991.gada 20.jūnijam un nav varējuši to saņemt likumā noteikto ierobežojumu dēļ (ierakstīti neapmierināto zemes pieprasītāju reģistrā);

2.3. bijušo zemes īpašnieku - politiski represēto personu - pirmās šķiras mantinieki, ja viņi ir politiski represētie un kompensāciju ir pieprasījuši līdz 1992.gada 31.decembrim."

2. Izteikt 5.punktu šādā redakcijā:

"5. Kompensāciju izmaksā valsts īpašuma privatizācijas fonda līdzekļu izlietošanas programmā kārtējam gadam šim mērķim apstiprinātās naudas summas ietvaros."

3. Svītrot 6.punktā vārdus "un Finansu ministrija".

4. Izteikt 8.punktu šādā redakcijā:

"8. Pagasta padome trīs mēnešu laikā pēc visu nepieciešamo dokumentu - kompensācijas pieprasītāja īpašuma tiesības, mantošanas tiesības un/vai politiskās represijas faktu apliecinošo dokumentu - saņemšanas izskata šo noteikumu 2.2. un 2.3.apakšpunktā minēto personu pieteikumus (3.pielikums), pieņem lēmumu par piešķiramās kompensācijas apmēru un attiecīgo personu izslēgšanu no neapmierināto zemes pieprasītāju reģistra un piecu dienu laikā pēc attiecīgā lēmuma pieņemšanas to izsniedz vai nosūta pa pastu kompensācijas pieprasītājam."

5. Izteikt 12.punktu šādā redakcijā:

"12. Pieteikumu iesniegšanas vai nosūtīšanas pa pastu pēdējais termiņš ir 1996.gada 30.jūnijs. Pēc šī termiņa iesniegtie vai nosūtītie pieteikumi netiek izskatīti."

6. Izteikt 16.punkta otro rindkopu šādā redakcijā:

"Centrs ir atbildīgs par šo noteikumu 15. un 16.punktā minēto sarakstu pareizību."

7. Izteikt 17. un 18.punktu šādā redakcijā:

"17. Samaksa naudā par sertifikātiem pirmām kārtām veicama šo noteikumu 2.1. un 2.2.apakšpunktā minētajiem bijušajiem zemes īpašniekiem un šo noteikumu 2.3.apakšpunktā minētajiem bijušo zemes īpašnieku - politiski represēto personu - pirmās šķiras mantiniekiem.

18. Šo noteikumu 2.2.apakšpunktā minētajiem bijušo zemes īpašnieku pirmās šķiras mantiniekiem samaksa naudā par sertifikātiem tiek uzsākta pēc tam, kad to ir saņēmušas visas šo noteikumu 17.punktā minētās personas."

8. Papildināt noteikumus ar 18.1 punktu šādā redakcijā:

"18.1 Nauda par sertifikātiem kompensācijas pieprasītājiem tiek izmaksāta, ņemot vērā attiecīgajā privatizācijas sertifikātu kontā esošo kompensācijas sertifikātu daudzumu, bet nepārsniedzot par bijušo zemes īpašumu lauku apvidos piešķirto kompensācijas sertifikātu daudzumu."

9. Izteikt 19. un 20.punktu šādā redakcijā:

"19. Sertifikātu dzēšanai nepieciešamie naudas līdzekļi tiek noteiktā kārtībā piešķirti no valsts īpašuma privatizācijas fonda līdzekļiem, kas iegūti valsts nekustamās mantas (arī zemes) pārdošanas rezultātā.

20. Valsts īpašuma privatizācijas fonda līdzekļu izlietošanas programmā kārtējam gadam sertifikātu dzēšanai paredzētos naudas līdzekļus Ekonomikas ministrija noteiktā kārtībā pārskaita šim nolūkam atvērtajā Latvijas Hipotēku un zemes bankas kontā."

10. Aizstāt 21.punktā vārdus "Finansu ministrijas" ar vārdiem "valsts īpašuma privatizācijas fonda".

11. Aizstāt 24.punktā vārdus "Valsts kases departamentam" ar vārdiem "Ekonomikas ministrijai".

12. Svītrot 30.punktā vārdus "un Finansu ministrijai".

Ministru prezidents A.Šķēle

Ekonomikas ministrs G.Krasts

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 1995.gada 18.jūlija noteikumos nr.220 "Noteikumi par kompensācijas sertifikātu, .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 84Pieņemts: 02.04.1996.Stājas spēkā: 10.04.1996.Zaudē spēku: 24.05.1997.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 61, 09.04.1996.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
39592
10.04.1996
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"