Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Precizēts 10.01.1996., Latvijas Vēstnesis Nr.4 (489)

Ministru kabineta noteikumi Nr. 4

Rīgā 1996.gada 2.janvārī (prot.nr.1, 12.§)

Grozījumi Ministru kabineta 1994.gada 16.augusta noteikumos nr.158 "Par ierēdņu disciplinārsodiem"

Izdoti Satversmes 81.pantā noteiktajā kārtībā

Izdarīt Ministru kabineta 1994.gada 16.augusta noteikumos nr.158 "Par ierēdņu disciplinārsodiem" (Latvijas Vēstnesis, 1994, 101.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 5.panta pirmo daļu šādā redakcijā:

"(1) Būtisks materiāls kaitējums valsts civildienestam šo noteikumu izpratnē ir fizisko vai juridisko personu īpašuma tiesību aizskārums, kurš radījis materiālu zaudējumu, kas piecas reizes pārsniedz valsts noteikto minimālo mēnešalgu attiecīgajā laikposmā."

2. Izteikt 6.panta 3.apakšpunktu šādā redakcijā:

"3) mēnešalgas samazināšana uz laiku līdz vienam gadam, ieturot līdz 20 procentiem no mēnešalgas."

3. Izteikt 7.pantu šādā redakcijā:

"(1) Ja valsts civiliestādes vadītājam kļūst zināmi fakti par disciplinārpārkāpuma izdarīšanu, viņam disciplinārlieta jāierosina nekavējoties, bet ne vēlāk kā vienu mēnesi pēc tam, kad ir kļuvuši zināmi fakti par disciplinārpārkāpuma izdarīšanu. Disciplinārlietu ierosina ar rakstisku lēmumu.

(2) Disciplinārlieta nav ierosināma, ja kopš disciplinārpārkāpuma izdarīšanas vai tā pabeigšanas brīža ir pagājis viens gads, bet ja izdarīts disciplinārpārkāpums, par ko ir paredzēts sods -- atlaišana no amata vai atlaišana no valsts civildienesta, -- ja pagājuši divi gadi.

(3) Civiliestādes vadītājs var nodot ierosināto disciplinārlietu kopā ar nosūtīšanas pamatojumu izskatīšanai Valsts civildienesta pārvaldei. Valsts civildienesta pārvalde, ja nesaskata pamatu lietas pārņemšanai, var atdot disciplinārlietu atpakaļ izskatīšanai attiecīgajā civiliestādē. Augstāka valsts civiliestāde var pārņemt jebkuru disciplinārlietu, kas ierosināta tās pakļautībā vai pārraudzībā esošajā valsts civiliestādē. Valsts civildienesta pārvalde var pati ierosināt un izmeklēt jebkuru disciplinārlietu, uzdot to darīt valsts civiliestādes vadītājam vai pārņemt jebkuru disciplinārlietu. Disciplinārlietas pārņemšanas gadījumā Valsts civildienesta pārvalde izmeklē disciplinārlietu un uzliek sodu šajos noteikumos noteiktajā kārtībā. Šo noteikumu 6.panta 6.punktā paredzēto disciplinārsodu ierēdnim (ierēdņa kandidātam) uzliek tikai Valsts civildienesta pārvalde."

4. Papildināt 8. pantu ar jaunu piekto daļu šādā redakcijā:

"(5) Ierēdnim (ierēdņa kandidātam) ir tiesības iepazīties ar savas disciplinārlietas materiāliem disciplinārlietas izskatīšanas laikā, kā arī pēc disciplinārsoda uzlikšanas."

5. Izteikt 13.pantu šādā redakcijā:

"(1) Ierēdnis (ierēdņa kandidāts) var pārsūdzēt viņam uzlikto disciplinārsodu Valsts civildienesta pārvaldē mēneša laikā no dienas, kad viņš iepazinies ar attiecīgo ierakstu savā civildienesta gaitas aprakstā vai kad viņam bija jāiepazīstas ar minēto ierakstu. Pārsūdzība izskatāma mēneša laikā.

(2) Ja pārsūdzības lēmums ierēdni (ierēdņa kandidātu) neapmierina, viņš mēneša laikā no dienas, kad ir iepazīstināts ar pārsūdzības lēmumu, var pārsūdzēt to tiesā likumā noteiktajā kārtībā. Tādā pašā termiņā viņš var pārsūdzēt tiesā disciplinārsodu, ja to uzlikusi Valsts civildienesta pārvalde."

6. Aizstāt 17.pantā, 18.panta otrajā daļā, 19.pantā, 20.pantā, 21.pantā, 22.pantā, 24.pantā, 25.pantā, 26.pantā, 27.pantā, 31.panta pirmajā daļā, 32.panta otrajā daļā un 33.pantā vārdu "amatalgas" ar vārdu "mēnešalgas".

7. Izteikt 28.pantu šādā redakcijā:

"(1) Par tādu likumos un citos tiesību aktos noteikto aizliegumu pārkāpšanu, kas saistīti ar atalgojamu blakusdarbu, citu amatu, uzņēmējdarbību, citu nodarbošanos vai darījumiem, --

soda ar rājienu vai mēnešalgas samazināšanu uz laiku līdz sešiem mēnešiem, ieturot līdz 20 procentiem no mēnešalgas.

(2) Par tādu pašu disciplinārpārkāpumu, ja ierēdnis (ierēdņa kandidāts) pēc priekšniecības norādītā termiņa, kurš nedrīkst būt ilgāks par nedēļu, to nepārtrauc, --

soda ar atbrīvošanu no amata vai ar atlaišanu no civildienesta.

(3) Ja ierēdnis (ierēdņa kandidāts) pārkāpis ierobežojumus, kas noteikti likuma "Par valsts civildienestu" (Latvijas Vēstnesis, 1994, 52.nr.; 1995, 82.nr.) 23.pantā, --

soda ar rājienu vai mēnešalgas samazināšanu uz laiku līdz vienam gadam, ieturot līdz 20 procentiem no mēnešalgas, vai arī pazeminot amatā uz laiku līdz sešiem mēnešiem."

8. Izteikt 29.pantu šādā redakcijā:

"(1) Par dienesta stāvokļa izmantošanu, lai pildītu politiskas partijas vai vēlēšanu apvienības uzdevumus, par vēlēta amata ieņemšanu politiskā partijā vai vēlēšanu apvienībā --

soda ar rājienu vai mēnešalgas samazināšanu uz laiku līdz sešiem mēnešiem, ieturot līdz 20 procentiem no mēnešalgas.

(2) Par tādu pašu disciplinārpārkāpumu, ja ierēdnis (ierēdņa kandidāts) pēc priekšniecības norādītā termiņa, kurš nedrīkst būt ilgāks par nedēļu, to nepārtrauc, --

soda ar atbrīvošanu no amata vai ar atlaišanu no civildienesta."

9. Izteikt 30.pantu šādā redakcijā:

"(1) Par nepieklājīgu vai neiecietīgu izturēšanos pret apmeklētāju, priekšnieku, kolēģi, padoto darbinieku, pret aizsargājamo, apsargājamo vai uzraugāmo personu, izpildot dienesta pienākumus vai sakarā ar to pildīšanu, --

soda ar piezīmi vai rājienu.

(2) Par tādu pašu disciplinārpārkāpumu, ja ierēdnis (ierēdņa kandidāts) to viena gada laikā izdara atkārtoti, --

soda ar rājienu, mēnešalgas samazināšanu uz laiku līdz sešiem mēnešiem, ieturot līdz 20 procentiem no mēnešalgas, vai pazemināšanu amatā uz laiku līdz vienam gadam.

(3) Par tādu pašu disciplinārpārkāpumu, ja ierēdnis (ierēdņa kandidāts) to viena gada laikā izdara vismaz trīs reizes, --

soda ar rājienu, mēnešalgas samazināšanu uz laiku līdz vienam gadam, ieturot līdz 20 procentiem no mēnešalgas, vai pazemināšanu amatā uz laiku līdz trim gadiem, vai atbrīvošanu no amata.

(4) Ja ierēdnis (ierēdņa kandidāts) darba laikā vai arī, pildot dienesta pienākumus ārpus darba laika, atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo vai citu apreibinošu vielu izraisītā reibuma stāvoklī, --

soda ar rājienu vai mēnešalgas samazināšanu uz laiku līdz sešiem mēnešiem, ieturot 20 procentus no mēnešalgas.

(5) Par tādu pašu disciplinārpārkāpumu, ja ierēdnis (ierēdņa kandidāts) to viena gada laikā izdara atkārtoti, --

soda ar pazemināšanu amatā uz laiku līdz vienam gadam vai atlaišanu no valsts civildienesta."

Ministru prezidents A.Šķēle

Tieslietu ministrs Dz.Rasnačs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 1994.gada 16.augusta noteikumos nr.158 "Par ierēdņu disciplinārsodiem" Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 4Pieņemts: 02.01.1996.Stājas spēkā: 10.01.1996.Zaudē spēku: 01.01.2007.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 3, 09.01.1996.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
38400
10.01.1996
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"