Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Saeima ir pieņēmusi
un Valsts prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi likumā "Par cukuru"

Izdarīt likumā "Par cukuru" (Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1993, 20./21.nr.; Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1994, 22.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 1.pantu šādā redakcijā:

"1.pants. Ar šo likumu tiek aizsargāts Latvijā ražotā cukura iekšējais tirgus, garantēts valsts atbalsts cukura ražošanas ekonomikai un noteiktas valsts institūciju, kā arī uzņēmējdarbības un kooperācijas pārvaldes institūciju tiesības un pienākumi šajā jomā."

2. Izteikt 2.pantu šādā redakcijā:

"2.pants. Cukurbiešu audzētājiem un pārstrādātājiem ir tiesības brīvi izvēlēties institūciju, kurai deleģēt uzņēmējdarbības un kooperācijas pārvaldes funkcijas. Zemkopības ministrija ir tiesīga deleģēt šīs nozares pārvaldes funkcijas cukurbiešu audzētāju un pārstrādātāju izveidotajai institūcijai."

3. Izteikt 6.pantu šādā redakcijā:

"6.pants. Cukurfabrikas ne mazāk kā par pusi no piegādātās produkcijas norēķinās ar cukurbiešu audzētājiem 20 dienu laikā, bet par pārējo produkcijas daļu - ne vēlāk kā divu mēnešu laikā pēc pārstrādes darbu pabeigšanas.

Cukurbiešu audzētāji par piegādāto produkciju var saņemt cukuru vai ražošanas blakusprodukciju, kuras kvalitāte, daudzums un cena tiek noteikta, savstarpēji vienojoties.

Cukurfabrikas kompensē cukurbiešu audzētājiem cukurbiešu piegādes transporta izdevumus. To normatīvus un maksimālo lielumu nosaka nozares pārvaldes institūcija."

4. Izteikt 7.pantu šādā redakcijā:

"7.pants. Cukurbiešu audzētājiem un pārstrādātājiem ir tiesības saņemt kredītus par subsidētām kredīta procentu likmēm.

Valsts gada budžeta projektā Ministru kabinets nosaka prognozējamo kredītu apjomu un paredz budžeta finansējumu kredīta procentu likmju subsidēšanai."

5. Izteikt 9.pantu šādā redakcijā:

"9.pants. Ar muitas nodokli neapliek jēlcukuru, kuru ieved Latvijā uz līguma pamata tikai pārstrādei un valsts iekšējam patēriņam nozares pārvaldes institūcijas noteiktajā daudzumā katrai cukurfabrikai proporcionāli pārstrādāto cukurbiešu daudzumam.

Ja, pārkāpjot līgumu, no pārstrādei ievestā jēlcukura saražotais baltais cukurs netiek izvests, muitas nodokli par visu ievesto jēlcukuru iekasē pilnā apmērā.

Šāda līguma reģistrāciju un tā izpildes kontroli veic nozares pārvaldes institūcija."

6. Izteikt 10.pantu šādā redakcijā:

"10.pants. Latvijas muita iekasē visu veidu cukura muitas nodokli, ieskaita iekasētās summas speciālā Zemkopības ministrijas Cukura ražošanas veicināšanas fonda kontā cukurbiešu audzētāju un pārstrādātāju kredīta procentu likmju subsidēšanai un katru mēnesi sniedz nozares pārvaldes institūcijai informāciju par ievesto un izvesto cukura daudzumu."

7. Izteikt 11.pantu šādā redakcijā:

"11.pants. Nozares pārvaldes institūcija uz Valsts statistikas komitejas un Latvijas muitas uzskaites datu pamata katru mēnesi sastāda cukura apgrozījuma bilanci valstī, analizē situāciju un cenas cukura tirgū, izstrādā priekšlikumus cukura muitas tarifu un atvieglojumu noteikšanai un iesniedz tos Zemkopības ministrijai."

8. Izteikt 12.pantu šādā redakcijā:

"12.pants. Ministru kabinets valsts gada budžeta projektā paredz līdzekļus cukura ražošanas veicināšanai, šim nolūkam daļu no cukura apgrozījuma nodokļa ieņēmumiem ieskaitot speciālā Zemkopības ministrijas Cukura ražošanas veicināšanas fonda kontā."

9. Izteikt 13.pantu šādā redakcijā:

"13.pants. Cukura ražošanas veicināšanas fonda līdzekļus atbilstoši tāmei izmaksā cukurbiešu audzētājiem un pārstrādātājiem mērķprogrammu izpildei.

Mērķprogrammas izstrādā nozares pārvaldes institūcija un apstiprina Zemkopības ministrija. Par šo mērķprogrammu izpildi atbild nozares pārvaldes institūcija un Zemkopības ministrija."

Likums Saeimā pieņemts 1995.gada 24.augustā.

Valsts prezidents G.Ulmanis

Rīgā 1995. gada 8. septembrī 

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi likumā "Par cukuru" Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Saeima Veids: likums Pieņemts: 24.08.1995.Stājas spēkā: 22.09.1995.Zaudē spēku: 01.05.2004.Tēma: Lauksaimniecība, mežsaimniecība, zivsaimniecībaPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 137, 08.09.1995.; Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 20, 19.10.1995.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
36675
22.09.1995
84
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"