Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Siguldas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 44

Siguldā 2024. gada 26. septembrī

Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2022. gada 17. novembra saistošajos noteikumos Nr. 57 "Par Siguldas novada pašvaldības attīstībai stratēģiski svarīgiem īpašumiem un pakalpojumiem"

Apstiprināti ar Siguldas novada pašvaldības domes
2024. gada 26. septembra lēmumu
(prot. Nr. 17, 10. §)

Izdoti saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma
88. panta ceturto daļu

1. Izdarīt Siguldas novada pašvaldības domes 2022. gada 17. novembra saistošajos noteikumos Nr. 57 "Par Siguldas novada pašvaldības attīstībai stratēģiski svarīgiem īpašumiem un pakalpojumiem" šādus grozījumus:

1.1. 6.2. apakšpunktu izteikt šādā redakcijā:

"6.2. sabiedrības ar ierobežotu atbildību "SALTAVOTS" sniegtie sabiedriskie ūdenssaimniecības pakalpojumi, kas ir stratēģiski svarīgā nozarē un kurus tirgus konkrētā administratīvā teritorijā nespēj nodrošināt, daļēji pastāvot dabiskajam monopolam, jo lielākā daļa komunikāciju pieder minētajām kapitālsabiedrībām. Tiek sniegti droši, nepārtraukti un kvalitatīvi pakalpojumi, kuru tarifi ir ekonomiski pamatoti, pieejami visiem iedzīvotājiem, neatkarīgi no viņu ienākuma līmeņa.";

1.2. 6.3. apakšpunktu izteikt šādā redakcijā:

"6.3. sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Siltums KIM", sniegtie sabiedriskie centralizētās siltumapgādes pakalpojumi, kas ir stratēģiski svarīgā nozarē un kurus tirgus konkrētā administratīvā teritorijā nespēj nodrošināt, daļēji pastāvot dabiskajam monopolam, jo lielākā daļa komunikāciju pieder minētajām kapitālsabiedrībām un Pašvaldībai. Tiek sniegti droši, nepārtraukti un kvalitatīvi pakalpojumi, kuru tarifi ir ekonomiski pamatoti, pieejami visiem iedzīvotājiem, neatkarīgi no viņu ienākuma līmeņa.".

1.3. Grozījumi stājas spēkā ar 2024. gada 1. oktobri.

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs L. Kumskis

 

Paskaidrojuma raksts
Siguldas novada pašvaldības domes 2024. gada 26. septembra saistošajiem noteikumiem Nr. 44 "Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2022. gada 17. novembra saistošajos noteikumos Nr. 57 "Par Siguldas novada pašvaldības attīstībai stratēģiski svarīgiem īpašumiem un pakalpojumiem""

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums 1.1. Ar Siguldas novada pašvaldības domes 2022. gada 17. novembra lēmumu apstiprināti Siguldas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 57 "Par Siguldas novada pašvaldības attīstībai stratēģiski svarīgiem īpašumiem un pakalpojumiem", turpmāk - Saistošie noteikumi.

1.2. Siguldas novada pašvaldība ir pabeigusi kapitālsabiedrību, kas sniedz Siguldas novada pašvaldības attīstībai stratēģiski svarīgus pakalpojumus, reorganizāciju, kā rezultātā mainās Saistošajos noteikumos noteiktie stratēģiski svarīgu pakalpojumu sniedzēji.

1.3. Ievērojot minēto, rodas nepieciešamība Saistošo noteikumu 6.2. un 6.3. apakšpunktus precizēt atbilstoši faktiskajai situācijai, tas ir, dzēšot kapitālsabiedrības, kuru darbība ir izbeigta.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Noteikumu īstenošanai nav tiešas fiskālās ietekmes uz pašvaldības budžetu.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci 3.1. sociālā ietekme - nav ietekmes;

3.2. ietekme uz vidi - nav ietekmes;

3.3. ietekme uz iedzīvotāju veselību - nav ietekmes;

3.4. ietekme uz uzņēmējdarbības vidi - ietekme ir pozitīva, iedzīvotāji un uzņēmēji ir informēti par uzņēmējdarbību novadā;

3.5. ietekme uz konkurenci - ietekme uz konkurenci ir pozitīva, tiek veicināta privāto komersantu iesaiste tirgus nepilnību novēršanā pašvaldības administratīvajā teritorijā.

Noteikumi attiecas uz komersantiem, kas var būt ieinteresēti veikt komercdarbību un iegūt informāciju par stratēģiski svarīgiem pakalpojumiem, kā arī par komercdarbības jomām, kurās pastāv tirgus nepilnība.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai nav nepieciešams veidot jaunas pašvaldības institūcijas, darba vietas vai paplašināt esošo pašvaldības institūciju kompetenci. Jautājumu un neskaidrību gadījumā iedzīvotāji un komersanti var vērsties Siguldas novada pašvaldībā.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Saistošo noteikumu izpilde neietekmēs pašvaldībai pieejamos cilvēkresursus.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai nav nepieciešams veidot jaunas pašvaldības institūcijas, darba vietas vai paplašināt esošo pašvaldības institūciju kompetenci.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saistošie noteikumi ir piemēroti Valsts pārvaldes iekārtas likuma 88. panta ceturtajā daļā uzliktā pienākuma izpildei - izdod saistošos noteikumus, kuros nosaka tirgus nepilnību vai tādus pašvaldības īpašumus, vai preces un pakalpojumus, kas ir stratēģiski svarīgi pašvaldības administratīvās teritorijas attīstībai.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Atbilstoši Pašvaldības likuma 46. panta trešajā daļā noteiktajam, saistošo noteikumu projekts un tam pievienotais paskaidrojuma raksts 2024. gada 4. septembrī tika publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.sigulda.lv sabiedrības viedokļa noskaidrošanai, paredzot termiņu, kas nav mazāks par divām nedēļām.

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs L. Kumskis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2022. gada 17. novembra saistošajos noteikumos Nr. 57 .. Statuss:
Vēl nav spēkā
vēl nav spēkā
Izdevējs: Siguldas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 44Pieņemts: 26.09.2024.Stājas spēkā: 03.10.2024.Piemērojams ar: 01.10.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 192, 02.10.2024. OP numurs: 2024/192.23
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
355293
03.10.2024
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"