Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Atbilstoši Teritorijas attīstības plānošanas likuma 25. panta ceturtajai daļai saistošie noteikumi pēc spēkā stāšanās nav īstenojami tikmēr, kamēr nav pabeigtas likuma 27. panta trešajā daļā minētās darbības. Termiņš, kurā par teritorijas attīstības plānošanu atbildīgajai ministrijai par lokālplānojumu var iesniegt iesniegumu, ir līdz 04.11.2024.

Limbažu novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 23

2024. gada 22. augustā

Lokālplānojums teritorijas plānojuma grozījumiem nekustamajā īpašumā "Dzintarpriedes", Vārzas ciems, Skultes pagasts, Limbažu novads

APSTIPRINĀTI
ar Limbažu novada domes 22.08.2024.
sēdes lēmumu Nr. 640 (prot. Nr. 16, 62.)

Izdoti saskaņā ar Teritorijas attīstības plānošanas likuma
25. panta pirmo daļu un Ministru kabineta noteikumu Nr. 628
"Noteikumi par pašvaldību teritorijas attīstības
plānošanas dokumentiem
" 91. punktu

1. Saistošo noteikumu "Lokālplānojums teritorijas plānojuma grozījumiem nekustamajā īpašumā nekustamajā īpašumā "Dzintarpriedes", Vārzas ciems, Skultes pagasts, Limbažu novads" teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi un grafiskā daļa ir Limbažu novada domes 24.05.2012. saistošo noteikumu Nr. 13 "Limbažu novada teritorijas plānojuma 2012.-2024. gadam grafiskā daļa un teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi" grozījumi nekustamā īpašuma "Dzintarpriedes", Vārzas ciems, Skultes pagasts, Limbažu novads zemes vienībā ar kadastra apzīmējumu 66760070025:

Interaktīvā apstiprinātā lokālplānojuma grafiskā daļa pieejama valsts vienotajā ģeotelpiskās informācijas portāla hipersaitē ar unikālo identifikatoru: https://geolatvija.lv/geo/tapis#document_30127.

2. Ar šo saistošo noteikumu īstenošanas uzsākšanu lokālplānojuma teritorijā nekustamā īpašuma "Dzintarpriedes", Vārzas ciems, Skultes pagasts, Limbažu novads zemes vienībā ar kadastra apzīmējumu 66760070025, spēku zaudē Limbažu novada domes 24.05.2012. saistošie noteikumi Nr. 13 "Limbažu novada teritorijas plānojuma 2012.-2024. gadam grafiskā daļa un teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi".

3. Nekustamā īpašuma "Dzintarpriedes", Vārzas ciems, Skultes pagasts, Limbažu novads zemes vienībā ar kadastra apzīmējumu 66760070025, teritorijas izmantošanā un apbūvē piemēro spēkā esošā Teritorijas plānojuma prasības tiktāl, ciktāl šie saistošie noteikumi nenosaka citādi.

Limbažu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs D. Straubergs

 

1. pielikums
Limbažu novada domes 2024. gada 22. augusta
saistošajiem noteikumiem Nr. 23

Limbažu novada pašvaldība
Reģistrācijas Nr. 90009114631
Rīgas iela 16, Limbaži, Limbažu nov., LV-4001
pasts@limbazunovads.lv www.limbazunovads.lv

Lokālplānojums teritorijas plānojuma grozījumiem nekustamajā īpašumā "Dzintarpriedes", Vārzas ciems, Skultes pagasts, Limbažu novads

Redakcija 2.0.

Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi

Saturs

1. Noteikumu lietošana un definīcijas

1.1. Noteikumu lietošana

1.2. Definīcijas

2. Prasības visas teritorijas izmantošanai

2.1. Visā teritorijā atļautā izmantošana

2.2. Visā teritorijā aizliegtā izmantošana

3. Vispārīgas prasības teritorijas izmantošanai un apbūvei

3.1. Prasības transporta infrastruktūrai

3.2. Prasības inženiertehniskās apgādes tīkliem un objektiem

3.3. Prasības apbūvei

3.4. Prasības teritorijas labiekārtojumam

3.5. Prasības vides risku samazināšanai

4. Prasības teritorijas izmantošanai un apbūves parametriem katrā funkcionālajā zonā

4.1. Savrupmāju apbūves teritorija

4.2. Mazstāvu dzīvojamās apbūves teritorija

4.3. Daudzstāvu dzīvojamās apbūves teritorija

4.4. Publiskās apbūves teritorija

4.5. Jauktas centra apbūves teritorija

4.6. Rūpnieciskās apbūves teritorija

4.7. Transporta infrastruktūras teritorija

4.8. Tehniskās apbūves teritorija

4.9. Dabas un apstādījumu teritorija

4.10. Mežu teritorija

4.11. Lauksaimniecības teritorija

4.12. Ūdeņu teritorija

5. Teritorijas ar īpašiem noteikumiem

5.1. Cita teritorija ar īpašiem noteikumiem

5.2. Teritorija, kurai izstrādājams lokālplānojums

5.3. Teritorija, kurai izstrādājams detālplānojums

5.4. Vietējas nozīmes kultūrvēsturiskā un dabas teritorija

5.5. Ainaviski vērtīga teritorija

5.6. Vietējas nozīmes lauksaimniecības teritorija

5.7. Nacionālas un vietējas nozīmes infrastruktūras attīstības teritorija

5.8. Degradēta teritorija

6. Teritorijas plānojuma īstenošanas kārtība

7. Citi nosacījumi/prasības

1. Noteikumu lietošana un definīcijas

1.1. Noteikumu lietošana

1. Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi (turpmāk - Apbūves noteikumi) nosaka teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumus Grafiskās daļas kartē "Funkcionālais zonējums un apgrūtinājumi" norādītajā lokālplānojuma teritorijā (turpmāk - Lokālplānojuma teritorija).

2. Lokālplānojuma teritorijas izmantošanā un apbūvē piemēro Limbažu novada teritorijas plānojuma 2012.-2024. gadam prasības tiktāl, ciktāl šie Apbūves noteikumi nenosaka citādi.

1.2. Definīcijas

Nenosaka

2. Prasības visas teritorijas izmantošanai

2.1. Visā teritorijā atļautā izmantošana

Nenosaka

2.2. Visā teritorijā aizliegtā izmantošana

Nenosaka

3. Vispārīgas prasības teritorijas izmantošanai un apbūvei

3.1. Prasības transporta infrastruktūrai

3. Piekļuvi Lokālplānojuma teritorijai organizē no pašvaldības ielas - Centrālās ielas.

4. Nobrauktuves uz Lokālplānojuma teritoriju ierīko saskaņā ar Grafiskās daļas karti "Funkcionālais zonējums un apgrūtinājumi" un "Teritorijas transporta kustība un attīstības priekšlikums".

5. Lokālplānojuma teritorijas iekšējo ielu plānojumu ierīko atbilstoši Grafiskās daļas kartei "Funkcionālais zonējums un apgrūtinājumi" un "Teritorijas transporta kustība un attīstības priekšlikums".

6. Lokālplānojuma teritorijas plānotā iela ir vietējas nozīmes iela (E kategorija). Sarkano līniju minimālais platums atbilstoši Grafiskās daļas kartei "Teritorijas transporta kustība un attīstības priekšlikums".

7. Ielu šķērsprofilus sarkanajās līnijās precizē būvprojektā, ņemot vērā inženiertīklu izvietojumu un normatīvo aktu prasības.

8. Lokālplānojuma teritorijā plānoto ielu paredzēt ar cieto segumu, tai jābūt nodrošinātai ar lietus savākšanas sistēmu (ja nepieciešams), jābūt izveidotai ietvei, jāparedz ielu apgaismojums.

3.2. Prasības inženiertehniskās apgādes tīkliem un objektiem

9. Ielu sarkanajās līnijās ierīko nepieciešamos inženiertīklus un to objektus, atbilstoši ielas šķērsprofila risinājumam, precizējot to būvprojektā. Ielu sarkanajās līnijās ierīkojot teritorijas labiekārtojumu ņemt vērā esošo inženiertīklu aizsargjoslas un tajās noteiktos aprobežojumus.

10. Savrupmāju apbūves inženiertehniskajai apgādei nepieciešamo inženiertīklu izbūvi nosaka būvprojektā, izstrādājot detalizētus risinājumus un piesaistot attiecīgā jomā sertificētu būvspeciālistu, saskaņā ar attiecīgā inženiertīkla turētāja nosacījumiem.

11. Ūdensapgāde Lokālplānojuma teritorijā līdz centralizēto ūdensapgādes tīklu izbūvei, katrā apbūvei paredzētā zemes vienībā, risināma lokāli, ievērojot normatīvo aktu prasības dzeramā ūdens ieguves vietas ierīkošanai. Pēc Vārzas ciema vai Lokālplānojuma teritorijā ierīkotas centralizēto ūdensapgādes tīklu izbūves zemes vienību apbūve pieslēdzama centrazētajiem ūdensapgādes tīkliem.

12. Līdz pieslēgumam ūdensapgādes centralizētiem tīkliem ūdensapgādei ierīko urbumu līdz 20m plānoto dzīvojamo māju ūdensapgādei ar cilvēka veselībai nekaitīgu un kvalitatīvu dzeramo ūdeni.

13. Plānotai apbūvei kā pagaidu risinājumu līdz centralizētas kanalizācijas tīklu izbūvei ierīko decentralizētu kanalizācijas sistēmu - hermētiskus slēgtus notekūdeņu krājrezervuārus ar to tālāku izvešanu uz attīrīšanas ietaisēm, kas nodrošina vides aizsardzības normatīvu prasībām atbilstošu vides aizsardzības līmeni un piesārņojuma nenonākšanu vidē. Pēc centralizēto kanalizācijas tīklu izbūves lokālplānojuma teritorijā, pieslēgums tiem ir obligāts.

14. Lokālplānojuma teritorijā nav pieļaujama notekūdeņu attīrīšanas iekārtu ierīkošana un izmantošana.

15. Decentralizētai kanalizāciju ierīko atbilstoši normatīviem aktiem par decentralizēto kanalizācijas sistēmu apsaimniekošanu un reģistrēšanu un pašvaldības saistošajiem noteikumiem "Par decentralizēto kanalizācijas pakalpojumu sniegšanas un Uzskaites kārtību Limbažu novadā".

16. Aizliegta neattīrītu notekūdeņu un notekūdeņu dūņu emisija virszemes ūdeņos vai vidē.

17. Decentralizētas kanalizācijas sistēmas īpašnieks ir atbildīgs par decentralizētās kanalizācijas sistēmas ekspluatāciju atbilstoši vides aizsardzības prasībām un spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem par decentralizēto kanalizācijas sistēmu apsaimniekošanu un reģistrēšanu, ievērojot pašvaldības saistošos noteikumus par decentralizēto kanalizācijas pakalpojumu sniegšanas un uzskaites kārtību.

18. Plānoto ielu sarkanajās līnijās izbūvē nepieciešamās elektroapgādes inženiertīklus un to objektus līdz patērētājiem un ielu apgaismojumu.

19. Dzīvojamo ēku siltumapgādi nodrošina individuāli, paredz konkrētus risinājumus būvprojektā.

20. Plānoto ielu sarkanajās līnijās izbūvē lietus ūdens drenāžu vai grāvjus lietus ūdens savākšanai.

21. Ārējai ugunsdzēsībai ierīko virszemes ūdens ņemšanas vietu - dīķi Lokālplānojuma teritorijas Tehniskās apbūves teritorijā (TA1), tehniskos risinājumus un precīzu tā novietojumu paredzot būvniecības iecerē.

3.3. Prasības apbūvei

22. Starp plānoto ielu un pašvaldības ielu sarkano līniju un būvlaidi ievēro šādus minimālos attālumus:

22.1. no D kategorijas ielas - 6 m;

22.2. no E kategorijas ielas - 6 m;

22.3. Žogu gar grāvi, kas nav iekļauts ielu nodalījumu joslā, izvietot 3 m attālumā no grāvja augšējās krants.

23. Zemes vienību atļauts iežogot:

23.1. ielas pusē - pa sarkanās līnijas robežu;

23.2. pa zemes vienības robežu.

24. Zemes vienības ielu pusē nožogo ar koka vai metāla kaltiem žogiem.

25. Ēku orientācija zemes vienībā ir brīvi plānojama, ievēro vispārīgās prasības apbūves izvietojumam (piemēram, apbūves atbilstība zemes vienības robežām, attālumi starp ēkām), kā arī, lai maksimāli saglabātu esošos kokus.

26. Savrupmāju apbūves teritorijā DzS2 meža zemes transformācija pieļaujama saskaņā ar valsts normatīvo aktu nosacījumiem tikai zem ēkām, būvēm (t.sk. inženierbūvēm), priekšpagalmiem un ceļiem un veicot apbūvi, maksimāli iespēju robežās jāsaglabā mežs un zemsedze.

3.4. Prasības teritorijas labiekārtojumam

27. Lokālplānojuma risinājumā plānotie publiskās ārtelpas elementi jāuztur labā tehniskā stāvoklī, nodrošinot to ekspluatācijas vai lietošanas drošumu un higiēniskumu, nekaitīgumu cilvēku veselībai un videi.

28. Lokālplānojuma teritorijā aizliegts ierīkot apstādījumus, izmantojot invazīvas vai ekspansīvas augu sugas, kas var nekontrolēti izplatīties piegulošajās meža zemēs.

29. Norobežojošo apstādījumu grupas ainavu telpas radīšanai starp dzīvojamajām ēkām un citus apzaļumošanas risinājumus, var paredzēt katra atsevišķā būvprojekta teritorijas labiekārtojuma sadaļā.

3.5. Prasības vides risku samazināšanai

30. Apbūvei paredzētās teritorijas uzbēršanai aizliegts izmantot nereģenerētus ražošanas atkritumus un būvgružus.

31. Apstādījumos neizmantot invazīvās sugas, saskaņā ar Dabas aizsardzības pārvaldes vietni: https://ozols.gov.lv/kartes/apps/sites/#/invazivo sugu pārvaldnieks.

4. Prasības teritorijas izmantošanai un apbūves parametriem katrā funkcionālajā zonā

4.1. Savrupmāju apbūves teritorija

4.1.1. Savrupmāju apbūves teritorija (DzS2)

4.1.1.1. Pamatinformācija

32. Savrupmāju apbūves teritorija (DzS2) ir funkcionālā zona, ko nosaka, lai nodrošinātu mājokļa funkciju savrupam dzīvesveidam, paredzot atbilstošu infrastruktūru, un kuras galvenais izmantošanas veids ir savrupmāju un vasarnīcu apbūve.

4.1.1.2. Teritorijas galvenie izmantošanas veidi

33. Savrupmāju apbūve (11001).

34. Vasarnīcu apbūve (11002).

4.1.1.3. Teritorijas papildizmantošanas veidi

35. Dārza māju apbūve (11003).

36. Tirdzniecības vai pakalpojumu objektu apbūve (12002): Apbūve, ko veido veikali, aptiekas (tai skaitā veterinārās aptiekas), tirgi, tirgus paviljoni, kioski, segtie stendi, sezonas rakstura tirdzniecības vai pakalpojumu objekti, sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumi, restorāni, bāri, kafejnīcas, kā arī sadzīves un citu pakalpojumu objekti, tai skaitā minimāla transporta apkopes servisa objekti (riepu maiņa, pašapkalpošanās automazgātavas, elektromobiļu uzlādes stacijas)

37. Tūrisma un atpūtas iestāžu apbūve (12003).

38. Labiekārtota ārtelpa (24001): Labiekārtoti parki (piemēram, atrakciju un atpūtas parki), apstādījumi, labiekārtojums un funkcionāli nepieciešamā infrastruktūra (tai skaitā nedzīvojamās ēkas, būves, dīķi, kanāli un citi objekti) iedzīvotāju atpūtas, fizisko aktivitāšu un citu publiskās ārtelpas funkciju nodrošināšanai.

39. Ārtelpa bez labiekārtojuma (24002).

4.1.1.4. Apbūves parametri

Nr.

Minimālā jaunizv. zemes gabala platība

Maksimālais apbūves blīvums (%)

Apbūves intensitāte (%)

Apbūves augstums (m)

Apbūves augstums (stāvu skaits)

Minimālais brīvās zaļās teritorijas rādītājs (%)

40.

1200 m2

30

 

līdz 12

līdz 2 1

 

1 tajā skaitā mansarda stāva izbūve

4.1.1.5. Citi noteikumi

41. Papildizmantošanas veidi: Tirdzniecības vai pakalpojumu objektu apbūve (kods 12002) un Tūrisma un atpūtas iestāžu apbūve (kods 12003) pieļaujami, ja plānotai apbūvei tiek nodrošināts pieslēgums centralizētajiem ūdensapgādes un kanalizācijas tīkliem un teritorijas izmantošanas veids nepārsniedz 30 % no galvenās izmantošanas veida.

4.2. Mazstāvu dzīvojamās apbūves teritorija

Nenosaka

4.3. Daudzstāvu dzīvojamās apbūves teritorija

Nenosaka

4.4. Publiskās apbūves teritorija

Nenosaka

4.5. Jauktas centra apbūves teritorija

Nenosaka

4.6. Rūpnieciskās apbūves teritorija

Nenosaka

4.7. Transporta infrastruktūras teritorija

4.7.1. Transporta infrastruktūras teritorija (TR3)

4.7.1.1. Pamatinformācija

42. Transporta infrastruktūras teritorija (TR3) ir funkcionālā zona, ko nosaka, lai nodrošinātu visu veidu transportlīdzekļu un gājēju satiksmei nepieciešamo infrastruktūru, kā arī lai nodrošinātu attīstībai nepieciešamo teritorijas organizāciju un inženiertehnisko apgādi.

4.7.1.2. Teritorijas galvenie izmantošanas veidi

43. Inženiertehniskā infrastruktūra (14001): Virszemes, pazemes un zemūdens inženierkomunik­ācijas un inženiertīkli, hidrobūves, siltumenerģijas­, elektroenerģija­s, gāzes, elektronisko sakaru, ūdens, naftas produktu un citu resursu pārvadei, uzglabāšanai, sadalei un pievadei, ietverot aprīkojumu, iekārtas, ierīces un citas darbībai nepieciešamās būves (piemēram, cauruļvadi un kabeļi)

44. Transporta lineārā infrastruk­tūra (14002): Autoceļi, ielas un citas kompleksas transporta inženierbūves, tai skaitā tilti, estakādes, tuneļi un citas līdzīgas būves, kas veido lineāru transporta infrastruktūru

4.7.1.3. Teritorijas papildizmantošanas veidi

Nenosaka

4.7.1.4. Apbūves parametri

Nenosaka

4.7.1.5. Citi noteikumi

Nenosaka

4.8. Tehniskās apbūves teritorija

4.8.1. Tehniskās apbūves teritorija (TA1)

4.8.1.1. Pamatinformācija

45. Tehniskās apbūves teritorija (TA1) ir funkcionālā zona, ko nosaka, lai nodrošinātu inženiertehniskās apgādes tīklu un objektu izbūvei, uzturēšanai, funkcionēšanai un attīstībai nepieciešamo teritorijas organizāciju un transporta infrastruktūru.

4.8.1.2. Teritorijas galvenie izmantošanas veidi

46. Inženiertehniskā infrastruktūra (14001): Virszemes, pazemes un zemūdens inženierkomunik­ācijas un inženiertīkli, hidrobūves, siltumenerģijas­, elektroenerģija­s, gāzes, elektronisko sakaru, ūdens, naftas produktu un citu resursu pārvadei, uzglabāšanai, sadalei un pievadei, ietverot aprīkojumu, iekārtas, ierīces un citas darbībai nepieciešamās būves (piemēram, cauruļvadi un kabeļi)

47. Transporta lineārā infrastruk­tūra (14002): Autoceļi, ielas un citas kompleksas transporta inženierbūves, tai skaitā tilti, estakādes, tuneļi un citas līdzīgas būves, kas veido lineāru transporta infrastruktūru

48. Transporta apkalpojošā infrastruktūra (14003): Būves sauszemes satiksmes pakalpojumu nodrošināšanai, tai skaitā garāžas, atsevišķi iekārtotas atklātās autostāvvietas, autotransporta apkopes objekti - autoservisi, speciālās mazgātavas u. tml.

4.8.1.3. Teritorijas papildizmantošanas veidi

Nenosaka

4.8.1.4. Apbūves parametri

Nenosaka

4.8.1.5. Citi noteikumi

Nenosaka

4.9. Dabas un apstādījumu teritorija

Nenosaka

4.10. Mežu teritorija

Nenosaka

4.11. Lauksaimniecības teritorija

Nenosaka

4.12. Ūdeņu teritorija

Nenosaka

5. Teritorijas ar īpašiem noteikumiem

5.1. Cita teritorija ar īpašiem noteikumiem

Nenosaka

5.2. Teritorija, kurai izstrādājams lokālplānojums

Nenosaka

5.3. Teritorija, kurai izstrādājams detālplānojums

Nenosaka

5.4. Vietējas nozīmes kultūrvēsturiskā un dabas teritorija

Nenosaka

5.5. Ainaviski vērtīga teritorija

Nenosaka

5.6. Vietējas nozīmes lauksaimniecības teritorija

Nenosaka

5.7. Nacionālas un vietējas nozīmes infrastruktūras attīstības teritorija

Nenosaka

5.8. Degradēta teritorija

Nenosaka

6. Teritorijas plānojuma īstenošanas kārtība

49. Zemes ierīcības projekta izstrādi un veidot jaunus nekustamos īpašumus visā lokālplānojuma teritorijā var veikt pirms ielas, inženiertīklu un meliorācijas sistēmas projektēšanas un izbūves.

50. Lokālplānojuma teritorijas Apbūves noteikumi nenosaka Lokālplānojuma īstenošanas kārtas.

51. Lokālplānojuma teritorijas īstenošanu var iedalīt kārtās:

51.1. lokālplānojuma teritorijas īstenošanu var veikt pa kārtām, kuras norāda būvprojektā;

51.2. lokālplānojuma īstenošanas kārtas iespējams dalīt apakškārtās, kā arī mainīt kārtu secību, ņemot vērā teritorijas nodrošinājumu ar inženiertīklu apgādi un transporta lineāro infrastruktūru un meliorācijas sistēmas pārbūvi.

52. Ielu izbūvi veikt vienlaikus izbūvējot inženiertīklus (elektroapgādes tīklus) un meliorācijas sistēmu (drenāžu, notekgrāvjus) atbilstoši plānotās ielas būvprojektam visā lokālplānojuma teritorijā vai teritorijas attīstības kārtā.

53. Vienlaicīgi ar ielu, inženiertīklu un meliorācijas sistēmas projektēšanu var izdot būvatļaujas ēku būvniecībai. Ēku būvdarbi var tikt uzsākti vienlaicīgi ar ielu, inženiertīklu un meliorācijas sistēmas būvdarbiem. Ēku nodošana ekspluatācijā var tikt veikta pēc ielas līdz šķembu vai grants seguma, inženiertīklu (elektroapgādes, ārējās ugunsdzēsības dīķa) un meliorācijas sistēmas izbūves nodošanas ekspluatācijā.

54. Ja nepieciešams, tad par lokālplānojuma īstenošanas kārtību lokālplānojuma teritorijas īstenotājs un pašvaldība var slēgt administratīvo līgumu.

7. Citi nosacījumi/prasības

Nenosaka

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Lokālplānojums teritorijas plānojuma grozījumiem nekustamajā īpašumā "Dzintarpriedes", Vārzas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Limbažu novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 23Pieņemts: 22.08.2024.Stājas spēkā: 04.09.2024.Tēma: Teritorijas attīstības plānošanaPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 171, 03.09.2024. OP numurs: 2024/171.20
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
354640
04.09.2024
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"