Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Detālplānojums ir pārsūdzams līdz 23.09.2024.

Cēsu novada domes lēmums Nr. 360

Cēsīs 2024. gada 18. jūlijā

Par nekustamā īpašuma "Kauliņi 1", kadastra Nr. 4246 001 0030, Meijermuiža, Drabešu pagasta, Cēsu novadā, detālplānojuma apstiprināšanu

Cēsu novada domes sēde 18.07.2024. (prot. Nr. 8, 38. p.)

Ziņo J. Rozenbergs, domes priekšsēdētājs

Cēsu novada pašvaldības dome, izskatot nekustamā īpašuma "Kauliņi 1" (kadastra Nr. 4246 001 0030), Meijermuižā, Drabešu pagastā, Cēsu novadā, detālplānojuma izstrādātājs arhitekts Jānis Zlaugotnis, kurš iesniedzis detālplānojuma redakciju lēmuma pieņemšanai par detālplānojuma apstiprināšanu, konstatē:

1. Nekustamais īpašums "Kauliņi 1", kadastra Nr. 4246 001 0030, Meijermuiža, Drabešu pag., Cēsu nov., reģistrēts zemes grāmatā uz Alda Urtiņa vārda. Īpašums sastāv no neapbūvētas zemes vienības ar kadastra apzīmējumu 4246 001 0030, ar kopējo platību 1,6 ha (turpmāk - Nekustamais īpašums).

2. Saskaņā ar spēkā esošo Amatas novada teritorijas plānojumu 2014.-2025. gadam (ar 2018. gada grozījumiem), Nekustamais īpašums atrodas funkcionālā zonā Savrupmāju apbūves teritorija (DzS).

3. Detālplānojuma izstrāde Nekustamā īpašuma teritorijai uzsākta atbilstoši Cēsu novada domes 2023. gada 22. jūnija sēdes Nr. 320 (protokols Nr. 7, 29. punktam) "Par detālplānojuma zemes vienībai ar kadastra apzīmējumu 4246 001 0030, "Kauliņi 1", Meijermuiža, Cēsu novads", izstrādes uzsākšanu un darba uzdevuma apstiprināšanu".

4. 2023. gada 22. septembrī Cēsu novada pašvaldība ar nekustamā īpašuma īpašnieku ir noslēgusi līgumu par detālplānojuma izstrādi un finansēšanu. Detālplānojuma izstrādātājs ir arhitekts Jānis Zlaugotnis.

5. Publiskai apspriešanai detālplānojuma projekts nodots ar Cēsu novada pašvaldības domes 2024. gada 18. aprīļa lēmumu Nr. 209 (protokols Nr. 5, 45. punkts). Publiskā apspriešana norisinājās laikā no 2024. gada 3. maija līdz 27. maijam. Informācija par publiskās apspriešanas norisi un informēšanas pasākumiem ietverta Ziņojumā par detālplānojuma publiskās apspriešanas norisi un saņemto priekšlikumu vērā ņemšanu vai noraidīšanu (turpmāk - Ziņojums par apspriešanu), kas publicēts https://geolatvija.lv.

6. Paziņojumi par publisko apspriešanu publicēti Ģeoportālā un pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē, kā arī informācija nosūtīta to nekustamo īpašumu īpašniekiem, kuru īpašumā esošās zemes vienības robežojas ar detālplānojuma teritoriju. Informācija par publiskās apspriešanas norisi un informēšanas pasākumiem ietverta Ziņojumā par apspriešanu.

7. Publiskās apspriešanas sanāksme notika 2024. gada 13. maijā, plkst. 17:00 Cēsu novada domes 2. stāva zālē Raunas ielā 4, Cēsīs, kur piedalījās pašvaldības pārstāvji, detālplānojuma izstrādātājs, īpašnieks un divi iedzīvotāji - privātpersonas. Sanāksmes dalībnieki tika iepazīstināti ar detālplānojuma risinājumiem. Sanāksmes protokols pievienots Ziņojumā par apspriešanu.

8. Detālplānojuma projekts tika iesniegts institūcijām, kas sniedza nosacījumus detālplānojuma izstrādei. No detālplānojuma izstrādes Darba uzdevumā minētajām institūcijām tika pieprasīti nosacījumi un par detālplānojuma redakciju saņemti deviņi atzinumi. Apkopojums par atzinumiem iekļauts Ziņojumā par apspriešanu.

9. Publiskās apspriešanas ietvaros saņemti divu institūciju iebildumi par izstrādāto detālplānojuma redakciju. Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi iebilst detālplānojuma projektā noteiktajai ekspluatācijas aizsargjoslai ap ūdensnoteku un Cēsu pilsētas SIA "Vinda" decentralizētas ūdensapgādes un kanalizācijas izmantošanas risinājumam detālplānojuma teritorijā. Iebildumi pieņemti zināšanai, bet netiek ņemti vērā detālplānojuma izstrādē. Pamatojums iebildumu noraidīšanai ir iekļauts Ziņojumā par apspriešanu.

10. Nekustamā īpašuma īpašnieks - Aldis Urtiņš, 2024. gada 21. jūnijā ir saskaņojis Administratīvā līguma par detālplānojuma īstenošanu projektu, kas pievienots šī lēmuma pielikumā.

11. Detālplānojuma redakcija atbilst Amatas novada teritorijas plānojuma 2014.-2025. gadam Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu un Ministru kabineta 2014. gada 14. oktobra noteikumu Nr. 628 "Noteikumi par pašvaldību teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem" prasībām, un ir izpildītas Darba uzdevuma Nr. 1/3-6/17-2022 prasības.

Saskaņā ar Teritorijas attīstības plānošanas likuma 29. pantu vietējā pašvaldība detālplānojumu apstiprina ar vispārīgo administratīvo aktu, attiecinot to uz zemes vienību, un tas stājas spēkā pēc paziņošanas. Saskaņā ar šo pantu, attiecīgā administratīvā akta neatņemama sastāvdaļa ir ģeoportālā pieejamā apstiprinātā detālplānojuma interaktīvā grafiskā daļa, uz kuru hipersaite ar unikālo identifikatoru ir iekļaujama administratīvajā aktā.

Atbilstoši Teritorijas attīstības plānošanas likuma 31. panta pirmajai, otrajai un trešajai daļai detālplānojumu īsteno saskaņā ar administratīvo līgumu, kas noslēgts starp vietējo pašvaldību un detālplānojuma īstenotāju, kurā iekļauj dažādus nosacījumus, termiņus un atcelšanas atrunas, kā arī prasības attiecībā uz objektu būvdarbu uzsākšanas termiņu, detālplānojuma teritorijas un publiskās infrastruktūras apsaimniekošanu, izbūves kārtām un to secību.

Ministru kabineta 2014. gada 14. oktobra noteikumu Nr. 628 "Noteikumi par pašvaldību teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem" 119. punkts noteic, ka pašvaldība četru nedēļu laikā pēc minēto noteikumu 118. punktā minēto dokumentu saņemšanas pieņem vienu no šādiem lēmumiem: par detālplānojuma projekta apstiprināšanu un vispārīgā administratīvā akta izdošanu, kuram pievienots administratīvais līgums par detālplānojuma īstenošanu (119.1. apakšpunkts), vai par detālplānojuma projekta pilnveidošanu vai jaunas redakcijas izstrādi, norādot lēmuma pamatojumu (119.2. apakšpunkts), vai par atteikumu apstiprināt detālplānojumu, norādot lēmuma pamatojumu (119.3. apakšpunkts).

Ņemot vērā iepriekš minēto un ņemot vērā, ka administratīvā līguma noteikumi par detālplānojuma īstenošanu ir saskaņoti, pamatojoties uz Teritorijas attīstības plānošanas likuma 29. pantu, 31. panta pirmo, otro un trešo daļu un Ministru kabineta 2014. gada 14. oktobra noteikumu Nr. 628 "Noteikumi par pašvaldību teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem" 119.1. apakšpunktu, kā arī ņemot vērā Uzņēmējdarbības un attīstības komitejas 2024. gada 27. jūnija atzinumu pieņemt iesniegto lēmuma projektu "Par nekustamā īpašuma "Kauliņi 1", kadastra Nr. 42460010030, Meijermuiža, Drabešu pag., Cēsu nov., detālplānojuma apstiprināšanu" un pamatojoties uz Pašvaldību likuma 10. panta pirmās daļas 21. punktu un Cēsu novada domes Uzņēmējdarbības un attīstības komitejas 27.06.2024. atzinumu (protokols Nr. 7), Cēsu novada dome, ar 15 balsīm - par (Andris Melbārdis , Andris Mihaļovs, Atis Egliņš-Eglītis, Erlends Geruļskis, Ēriks Bauers, Guntis Grosbergs, Indriķis Putniņš, Inese Suija-Markova, Inga Cipe, Ivo Rode, Jānis Kārkliņš, Jānis Ķipurs, Jānis Rozenbergs, Juris Žagars, Laimis Šāvējs), pret nav, atturas nav, nolemj:

1. Apstiprināt nekustamā īpašuma "Kauliņi 1", kadastra Nr. 4246 001 0030 Meijermuižā, Drabešu pag., Cēsu novadā, detālplānojuma 1.1. redakciju kā galīgo, hipersaite uz apstiprinātā detālplānojuma redakciju Ģeoportālā: https://geolatvija.lv/geo/tapis?documents=open#document_30315

2. Noteikt, ka detālplānojums īstenojams saskaņā ar noslēgto Administratīvo līgumu (pielikumā saskaņotais līguma projekts) par detālplānojuma īstenošanas kārtību, ne ātrāk kā pēc detālplānojuma spēkā stāšanās.

3. Uzdot Cēsu novada pašvaldības izpilddirektora vietniecei pēc detālplānojuma pārsūdzēšanas termiņa beigām slēgt ar nekustamā īpašuma "Kauliņi 1", Meijermuižā, Drabešu pag., Cēsu novadā, īpašnieku Administratīvo līgumu (pielikumā saskaņotais līguma projekts) par detālplānojuma īstenošanu.

4. Uzdot Attīstības pārvaldes Teritorijas plānošanas un stratēģiskās attīstības nodaļai:

4.1. Pieņemto lēmumu piecu darba dienu laikā pēc tā spēkā stāšanās ievietot Teritorijas attīstības plānošanas informācijas sistēmā (TAPIS), tai skaitā nosūtīt izsludināšanai oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", izmantojot teritorijas attīstības plānošanas informācijas sistēmu, ievietot pašvaldības tīmekļa vietnē www.cesis.lv un nodrošināt informācijas pieejamību Cēsu novada pašvaldības informatīvajā izdevumā "Cēsu Novada Vēstis".

4.2. Nodrošināt Cēsu novada pašvaldības tīmekļa vietnē saiti uz apstiprināto detālplānojumu Ģeoportālā un saiti uz oficiālo publikāciju oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

5. Cēsu novada pašvaldības Centrālās pārvaldes Administrācijas birojam pieņemto lēmumu nosūtīt teritorijas īpašniekam uz iesniegumā norādīto elektroniskā pasta adresi.

Cēsu novada domes priekšsēdētājs J. Rozenbergs

 

Administratīvais līgums par
detālplānojuma īstenošanu Nr. 1

Cēsis, Cēsu nov., Līguma parakstīšanas datums
ir pēdējā pievienotā droša elektroniskā paraksta datums

Cēsu novada pašvaldība, tās priekšsēdētāja Jāņa Rozenberga personā, kurš rīkojas saskaņā ar Cēsu novada pašvaldības nolikumu, turpmāk saukts - Pašvaldība, no vienas puses un A. U., personas kods _____ turpmāk saukts - Detālplānojuma izstrādes īstenotājs, no otras puses, abi kopā saukti - Puses, pamatojoties uz Teritorijas attīstības plānošanas likuma 31. panta pirmo un otro daļu, noslēdz šādu līgumu, turpmāk saukts - Līgums:

1. Apzīmējumi:

1.1. "Puses" - nozīmē Pašvaldību un Detālplānojuma izstrādes īstenotāju.

1.2. "Līgums" - nozīmē šo Pušu parakstīto Līgumu, ieskaitot visus tā pielikumus, kā arī jebkuru dokumentu, kas papildina vai groza šo Līgumu vai tā pielikumus.

1.3. "Detālplānojums" - detālplānojums nekustamajam īpašumam "Kauliņi 1", Meijermuiža, Drabešu pagasts, Cēsu novads (kadastra Nr. 4246 001 0030), kas apstiprināts ar Cēsu novada domes 2024. gada 18. jūlija sēdes lēmumu Nr. 360 "Par detālplānojuma "Kauliņi 1", Meijermuiža, Drabešu pagastā, Cēsu novadā apstiprināšanu".

1.4. "Apbūves nosacījumi" - Detālplānojuma teritorijas izmantošanas un apbūves nosacījumi.

1.5. "Inženierkomunikācijas" - elektroapgādes sistēma, kanalizācijas sistēma, ūdensapgādes sistēma, apkures sistēma.

2. Līguma priekšmets

2.1. Detālplānojuma izstrādes īstenotājs apņemas īstenot Detālplānojumu saskaņā ar šī Līguma noteikumiem.

2.2. Detālplānojuma izstrādes īstenotājs īsteno Detālplānojumu Apbūves nosacījumos noteiktajā kārtībā, un, ievērojot normatīvos aktus, kas regulē būvniecību, vides aizsardzību, zemes ierīcību, kā arī Amatas novada teritorijas plānojumu 2014.-2025. gadam (ar 2018. gada grozījumiem) redakcija 3.0 un Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumiem.

3. Detālplānojuma izstrādes īstenotāja tiesības un pienākumi

3.1. Apbūves un piebraucamo ceļu izbūve

3.1.1. Detālplānojuma izstrādes īstenotājs apņemas uzsākt trīs savrupmāju un piebraucamā ceļa - Sprīdīšu iela un labiekārtojuma projektēšanu un izbūvi Detālplānojuma teritorijā pirmajā kārtā, viena gada laikā no šī Līguma parakstīšanas brīža, saskaņā ar Detālplānojuma un Apbūves nosacījumiem, kā arī Cēsu novada būvvaldē akceptētiem būvprojektiem un pabeigt to būvniecību atbilstoši būvatļaujā noteiktiem realizācijas gala termiņiem. Pārējo četru zemesgabalu apbūves attīstība notiek atbilstoši jauno zemesgabalu īpašnieku uzsāktiem būvniecības procesiem.

3.1.2. Detālplānojuma izstrādes īstenotājs apņemas noslēgt ar Detālplānojuma teritorijā plānoto zemes vienību pircējiem vienošanos par:

3.1.2.1. Koplietošanas piebraucamā ceļa - Sprīdīšu iela un centralizēto inženiertīklu turpmāko piederību (īpašumtiesībām);

3.1.2.2. Koplietošanas piebraucamā ceļa - Sprīdīšu iela un centralizēto inženiertīklu turpmāko apsaimniekošanu.

3.2. Inženierkomunikāciju izbūve

3.2.1. Detālplānojuma izstrādes īstenotājs vienlaicīgi ar koplietošanas piebraucamā ceļa - Sprīdīšu ielas projektēšanu un izbūvi apņemas veikt arī nepieciešamo Inženierkomunikāciju (apskatāmajā gadījumā ārējos elektroapgādes un ārējā apgaismojuma tīklus) projektēšanas un izbūves darbus, saskaņā ar atbilstošo institūciju izsniegtiem tehniskiem noteikumiem.

3.2.2. Ēku būvniecība Detālplānojuma teritorijā var tikt uzsākta tikai vienlaicīgi vai pēc Līguma 3.2.1. apakšpunktā minēto darbību izpildes.

3.2.3. Līdz centralizēto kanalizācijas tīklu un centralizēto ūdensapgādes tīklu izbūvei valsts autoceļa V 291 Cēsis-Kārļi-Ieriķi Detālplānojuma teritorijai piegulošajā posmā plānotā apbūve tiek pieslēgta pie rūpnieciski ražotiem hermētiski izolētiem atsevišķiem krājrezervuāriem un ierīkotas atsevišķas, individuālas ūdens ņemšanas vietas/ iekārtas - spices (līdz 20 m dziļumam). Pēc centralizēto kanalizācijas tīklu un ūdensapgādes tīklu izbūves valsts autoceļa V 291 Cēsis-Kārļi-Ieriķi Detālplānojuma teritorijai piegulošajā posmā gan uz to brīdi esošās ēkas, gan no jauna būvējamās ēkas obligāti jāpieslēdz pie tiem, izbūvējot atbilstošas centralizētās kanalizācijas un centralizētās ūdensapgādes inženierkomunikācijas Sprīdīšu ielā.

3.3. Citi pienākumi

Detālplānojuma izstrādes īstenotājam ir pienākums informēt nākamos zemes vienību īpašniekus par Līguma esamību un to, ka Līguma nosacījumi ir saistoši arī nākamajiem īpašniekiem.

4. Pašvaldības tiesības un pienākumi

4.1. Pašvaldībai ir saistoši šī Līguma noteikumi, izsniedzot attiecīgās atļaujas projektēšanai un būvniecībai Detālplānojuma teritorijā.

5. Nepārvarama vara

5.1. Puses ir atbrīvotas no atbildības par Līguma pilnīgu vai daļēju neizpildi, ja šāda neizpilde radusies nepārvaramas varas vai ārkārtēja rakstura apstākļu rezultātā, kuru darbība sākusies pēc Līguma noslēgšanas un kurus nevarēja iepriekš ne paredzēt, ne novērst. Pie nepārvaramas varas vai ārkārtēja rakstura apstākļiem pieskaitāmi: stihiskas nelaimes, avārijas, epidēmijas, streiki, varas un pārvaldes institūciju rīcība, normatīvu aktu, kas būtiski ierobežo un aizskar Pušu tiesības un ietekmē uzņemtās saistības, pieņemšana un stāšanās spēkā.

5.2. Pusei, kas atsaucas uz nepārvaramas varas vai ārkārtēja rakstura apstākļu darbību, nekavējoties par šādiem apstākļiem rakstveidā jāziņo otrai Pusei. Ziņojumā jānorāda, kādā termiņā, pēc viņa uzskata, ir iespējama un paredzama viņa Līgumā paredzēto saistību izpilde, un, pēc pieprasījuma, šādam ziņojumam ir jāpievieno izziņa, kuru izsniegusi kompetenta institūcija un kura satur ārkārtējo apstākļu darbības apstiprinājumu un to raksturojumu.

6. Līguma spēkā stāšanās un termiņi

6.1. Līgums stājas spēkā ar tā noslēgšanas brīdi un realizējams līdz 2032. gada 31. decembrim.

7. Citi noteikumi

7.1. Līguma nosacījumi ir saistoši arī zemes vienību īpašniekiem, kas iegādājas zemes vienības Detālplānojuma teritorijā.

7.2. Strīdi, kas rodas Līguma neizpildes gadījumā, tiek risināti sarunu ceļā. Gadījumā, ja Puses nespēj vienoties savstarpējo sarunu ceļā, strīdi risināmi tiesā, atbilstoši Latvijas Republikā spēkā esošajos normatīvajos aktos noteiktai kārtībai.

7.3. Jebkuri Līguma grozījumi un papildinājumi noformējami rakstveidā, jāparaksta abām Pusēm, jāpievieno Līgumam un tie uzskatāmi par Līguma neatņemamu sastāvdaļu.

7.4. Līgums ir sastādīts un parakstīts divos identiskos eksemplāros uz trijām lapām, valsts valodā, katrai no Pusēm paliek viens Līguma eksemplārs. Abiem Līguma eksemplāriem ir vienāds juridiskais spēks.

Pušu adreses un rekvizīti:

Cēsu novada pašvaldība

Reģ. Nr. 90000031048

Raunas iela 4, Cēsis

Cēsu novads, LV-4101

SEB banka

Konts Nr.: LV51UNLA0004013130835

Kods: UNLALV2X

Domes priekšsēdētājs

Jānis Rozenbergs

Detālplānojuma izstrādes īstenotājs

A. U.,

personas kods ________

"Kauliņi 1", Meijermuiža, Drabešu pagasts, Cēsu novads

DOKUMENTS PARAKSTĪTS AR DROŠU ELEKTRONISKO PARAKSTU UN SATUR LAIKA ZĪMOGU

Teritorijas izmantošanas un apbūves nosacījumi

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par nekustamā īpašuma "Kauliņi 1", kadastra Nr. 4246 001 0030, Meijermuiža, Drabešu pagasta, Cēsu .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Cēsu novada dome Veids: lēmums Numurs: 360Pieņemts: 18.07.2024.Stājas spēkā: 22.08.2024.Tēma: Teritorijas attīstības plānošanaPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 162, 21.08.2024. OP numurs: 2024/162.22
Saistītie dokumenti
  • Saistītie dokumenti
354397
22.08.2024
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"