Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ķekavas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 21/2024

2024. gada 24. jūlijā

Grozījumi Ķekavas novada pašvaldības 2024. gada 13. marta saistošajos noteikumos Nr. 7/2024 "Ķekavas novada pašvaldības nolikums"

Apstiprināti ar Ķekavas novada domes
2024. gada 24. jūlija sēdes lēmumu Nr. 1 (prot. Nr. 16)

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma 49. pantu

1. Izdarīt Ķekavas novada pašvaldības 2024. gada 13. marta saistošajos noteikumos Nr. 7/2024 "Ķekavas novada pašvaldības nolikums" šādus grozījumus:

1.1. izteikt saistošo noteikumu 6.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"6.2. Attīstības komiteju septiņu locekļu sastāvā";

1.2. izteikt saistošo noteikumu 13. punktu šādā redakcijā:

"13. Domes priekšsēdētājam ir divi vietnieki - domes priekšsēdētāja vietnieks izglītības un sporta lietu jautājumos un domes priekšsēdētāja vietnieks attīstības jautājumos. Domes priekšsēdētāja un domes priekšsēdētāja vietnieku amati ir algoti.";

1.3. izteikt saistošo noteikumu 14.12. apakšpunktu šādā redakcijā:

"14.12. darbojas domes pretkorupcijas pasākumu un pašvaldības darba atklātības uzlabošanas jomā;";

1.4. papildināt saistošos noteikumus ar 14.13., 14.14. un 14.15. apakšpunktu šādā redakcijā:

"14.13. koordinē savlaicīgu pašvaldības lēmumu pieņemšanu un rīcību civilās aizsardzības jomā;

14.14. pārrauga pašvaldības saistošo noteikumu, iekšējo normatīvo aktu, domes lēmumu un rīkojumu izpildi civilās aizsardzības jomā.

14.15. īsteno pārraudzību pār pašvaldības policiju";

1.5. izteikt saistošo noteikumu 21. punktu šādā redakcijā:

"21. Ja domes priekšsēdētāja vietnieks izglītības un sporta lietu jautājumos ir kavēts pildīt domes priekšsēdētāja pienākumus, tad domes priekšsēdētāja pienākumus pilda domes priekšsēdētāja vietnieks attīstības jautājumos.";

1.6. svītrot saistošo noteikumu 18. punktu.

Ķekavas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja V. Baire

 

Saistošo noteikumu Nr. 21/2024 "Grozījumi Ķekavas novada pašvaldības 2024. gada 13. marta saistošajos noteikumos Nr. 7/2024 "Ķekavas novada pašvaldības nolikums""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa Norādāmā informācija
1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums 1. Ķekavas novada pašvaldības 2024. gada 13. marta saistošie noteikumi Nr. 7/2024 "Ķekavas novada pašvaldības nolikums", turpmāk - saistošie noteikumi, nosaka pašvaldības institucionālo sistēmu un darba organizāciju.

2. Izvērtējot saistošo noteikumu piemērošanu praksē, konstatēts, ka Ķekavas novada domes priekšsēdētāja pienākumu pildīšanai nav nepieciešami trīs vietnieki. Saistošajos noteikumos noteikto domes priekšsēdētāja vietnieka drošības jautājumos kompetenci ir iespējams noteikt domes priekšsēdētāja kompetencē, tādā veidā ietaupot pašvaldības budžetā līdzekļus, kurus iespējams novirzīt pašvaldības autonomo funkciju realizēšanai.

3. Lai nodrošinātu pašvaldības lēmējvaras (domes) norobežošanu no izpildvaras (pašvaldības administrācijas), ir nepieciešams izslēgt no Ķekavas novada domes priekšsēdētāja kompetences pakļautības īstenošanu pār Ķekavas novada pašvaldības iestādes "Ķekavas novada centrālā administrācija" Administratīvās pārvaldes Sabiedrības informēšanas un mārketinga nodaļu.

4. Lai uzlabotu Ķekavas novada domes Attīstības komitejas darba efektivitāti, ir nepieciešams samazināt tās locekļu skaitu.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu īstenošanai ir tieša ietekme uz pašvaldības budžetu - viena Ķekavas novada domes priekšsēdētāja vietnieka amata izpildei nepieciešamais finansējums.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Saistošo noteikumu ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi un konkurenci pašvaldības teritorijā nav prognozējama.
4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Saistošie noteikumi uzlabos administratīvo procedūru izpildi un samazinās to izmaksas.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Saistošie noteikumi samazinās pašvaldības funkciju izpildei nepieciešamos cilvēkresursus.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Saistošo noteikumu izpilde tiks nodrošināta esošo pašvaldības resursu ietvaros.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saistošie noteikumu neparedz jaunas prasības, bet paredz izmaksu ietaupījumu.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Saistošo noteikumu projekts, ņemot vērā to, ka tas nosaka tikai domes darba organizāciju (domes priekšsēdētāja vietnieku skaits, domes priekšsēdētāja kompetence attiecībā uz pašvaldības administrāciju, kā arī komitejā esošo deputātu skaits), bet nekādā veidā neskar iedzīvotāju intereses, lietderības (noteikumos noteikto jautājumu izskatīšana ir ekskluzīvā domes deputātu kompetence) un finansiālu (finansiālā ekonomija par vismaz divu nedēļu domes priekšsēdētāja vietnieka atalgojumu) apsvērumu dēļ nav ticis publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļa vietnē www.kekava.lv sabiedrības viedokļa noskaidrošanai.

Ķekavas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja V. Baire

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ķekavas novada pašvaldības 2024. gada 13. marta saistošajos noteikumos Nr. 7/2024 "Ķekavas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ķekavas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 21/2024Pieņemts: 24.07.2024.Stājas spēkā: 26.07.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 143, 25.07.2024. OP numurs: 2024/143.7
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
353857
26.07.2024
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"