Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr. RD-24-287-sn

Rīgā 2024. gada 3. jūlijā (prot. Nr. 124, 5. §)

Grozījumi Rīgas domes 2023. gada 31. maija saistošajos noteikumos Nr. RD-23-200-sn "Par Rīgas valstspilsētas pašvaldības stipendiju piešķiršanu sociālā darba speciālistu piesaistei"

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
44. panta otro daļu

Izdarīt Rīgas domes 2023. gada 31. maija saistošajos noteikumos Nr. RD-23-200-sn "Par Rīgas valstspilsētas pašvaldības stipendiju piešķiršanu sociālā darba speciālistu piesaistei" (Latvijas Vēstnesis, 2023, Nr. 108) šādus grozījumus:

1. Aizstāt saistošo noteikumu tekstā un pielikumos vārdus "Rīgas domes Labklājības departaments" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "Rīgas valstspilsētas pašvaldības Labklājības departaments" (attiecīgā locījumā).

2. Papildināt 4.1. apakšpunktu aiz vārda "students" ar vārdiem "akreditētā izglītības programmā".

3. Papildināt 4.2. apakšpunktu aiz vārda "uzsāk" ar vārdu "akreditētas".

4. Izteikt 11.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"11.2. studiju līgumu vai izziņu no izglītības iestādes par uzņemšanu izglītības programmas apguvei un studiju ilgumu, ja studijas vēl nav uzsāktas;".

5. Papildināt 11.3. apakšpunktu aiz vārda "faktu," ar vārdiem "studiju ilgumu,".

6. Papildināt 20. punktu ar 20.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"20.4. nav akreditēta studiju programma."

7. Papildināt 21. punktu ar 21.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"21.3. pēc studiju programmas akreditācijas."

8. Papildināt 22. punktu ar 22.6. apakšpunktu šādā redakcijā:

"22.6. iesniedzis rakstisku iesniegumu par noteikumu 15. punktā norādītā līguma izbeigšanu."

9. Papildināt 1. pielikuma 2. punktu ar rindu "Paredzētais studiju ilgums".

10. Papildināt 1. pielikuma 4. punkta pirmo rindu pēc vārda "faktu" ar tekstu "/ Studiju līgums".

Rīgas domes priekšsēdētājs V. Ķirsis

 

Paskaidrojuma raksts
Rīgas domes 2024. gada 3. jūlija saistošajiem noteikumiem Nr. RD-24-287-sn "Grozījumi Rīgas domes 2023. gada 31. maija saistošajos noteikumos Nr. RD-23-200-sn "Par Rīgas valstspilsētas pašvaldības stipendiju piešķiršanu sociālā darba speciālistu piesaistei""

1. Mērķi un nepieciešamības pamatojums, tostarp raksturojot iespējamās alternatīvas, kas neparedz tiesiskā regulējuma izstrādi

Piemērojot Rīgas domes 2023. gada 31. maija saistošos noteikumus Nr. RD-23-200-sn "Par Rīgas valstspilsētas pašvaldības stipendiju piešķiršanu sociālā darba speciālistu piesaistei" (turpmāk - saistošie noteikumi), secināts, ka nepieciešami precizējumi un papildinājumi. Tāpēc ir sagatavots Rīgas domes saistošo noteikumu projekts "Grozījumi Rīgas domes 2023. gada 31. maija saistošajos noteikumos Nr. RD-23-200-sn "Par Rīgas valstspilsētas pašvaldības stipendiju piešķiršanu sociālā darba speciālistu piesaistei"" (turpmāk - Saistošo noteikumu grozījumi), kur noteikts:

1) lai saņemtu stipendiju, studentiem jāapgūst akreditēta izglītības programma, un mācības neakreditētā izglītības programmā ir pamats stipendijas izmaksas apturēšanai līdz brīdim, kad studiju programma tiek akreditēta. Saistošo noteikumu 1. punktā noteikts, ka stipendiātam ir jāapgūst sociālā darba speciālista izglītības programma. Savukārt Augstskolu likuma 9. panta otrajā daļā noteikts, ka attiecīgas studiju programmas apguvi apliecina akreditētas augstskolas izsniegts valstiski atzīts diploms par attiecīgas studiju programmas apguvi;

2) studenti, piesakoties stipendijai, var iesniegt ne tikai izziņu no izglītības iestādes par studijām konkrētā programmā, bet arī ar izglītības iestādi noslēgtu studiju līgumu, kā arī studentiem jāsniedz informācija par studiju ilgumu;

3) ja saņemts studenta - pašvaldības stipendiāta - iesniegums par līguma par stipendijas piešķiršanu izbeigšanu, lēmumu par minētā līguma izbeigšanu pieņem Rīgas valstspilsētas pašvaldības Labklājības departamenta izveidota komisija. Atbilstoši saistošo noteikumu 23., 24. un 25. punktam, izbeidzot līgumu, komisija vērtē studenta pienākumu atmaksāt pašvaldībai saņemto stipendiju, kā arī nosaka stipendijas atmaksas termiņu;

4) ņemot vērā Rīgas domes 2023. gada 29. novembra nolikumu Nr. RD-23-365-no "Rīgas valstspilsētas pašvaldības Labklājības departamenta nolikums", mainīts departamenta nosaukums, aizstājot vārdus "Rīgas domes Labklājības departaments" ar vārdiem "Rīgas valstspilsētas pašvaldības Labklājības departaments".

Saistošo noteikumu grozījumi nodrošina nepārprotamu pašvaldības institūciju rīcību gadījumos, ja stipendijas izmaksas periodā studenta izvēlētā izglītības iestāde nav akreditēta, kā arī precizē stipendijas pretendenta iesniedzamās dokumentācijas sarakstu un līguma par stipendijas piešķiršanu izbeigšanas pamatu.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu, iekļaujot attiecīgus aprēķinus

Saistošo noteikumu izpilde tiek īstenota pašvaldības budžeta ietvaros un papildu finansējums Saistošo noteikumu grozījumu izpildei nav nepieciešams.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci (aktuālā situācija, prognozes tirgū un atbilstība brīvai un godīgai konkurencei)

Saistošo noteikumu grozījumiem nav tiešas vai netiešas ietekmes uz vidi, nav ietekmes uz iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī konkurenci.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām gan attiecībā uz saimnieciskās darbības veicējiem, gan fiziskajām personām un nevalstiskā sektora organizācijām, gan budžeta finansētām institūcijām

Saistošo noteikumu grozījumi neietekmē administratīvās procedūras. Stipendiju kandidāti ar iesniegumu un studiju faktu apliecinošiem dokumentiem var vērsties Rīgas valstspilsētas pašvaldības Labklājības departamentā, kā tas ir noteikts saistošajos noteikumos.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem

Saistošo noteikumu grozījumi neietekmē pašvaldības funkciju īstenošanu un cilvēkresursus.

6. Izpildes nodrošināšana

Saistošo noteikumu grozījumu izpildi nodrošinās Rīgas valstspilsētas pašvaldības Labklājības departaments un departamenta izveidota Stipendiju piešķiršanas komisija.

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana

Saistošo noteikumu grozījumi sagatavoti, ņemot vērā saistošo noteikumu izpildē risinātās situācijas. Saistošo noteikumu grozījumi precizē prasības, kas jāievēro stipendijas saņemšanai, tādējādi tie atvieglo administratīvās procedūras, nosakot izglītības iestādes un studiju programmu akreditācijas nepieciešamību, iesniedzamos dokumentus un rīcību, izbeidzot pašvaldības un stipendiāta noslēgto studiju līgumu.

8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām, tostarp sabiedrības viedokļa noskaidrošanā gūtā informācija

Atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajai daļai, Saistošo noteikumu grozījumi un paskaidrojuma raksts sabiedrības viedokļa noskaidrošanai no 2024. gada 4. jūnija līdz 2024. gada 17. jūnijam tika publicēti Rīgas valstspilsētas pašvaldības tīmekļvietnē www.riga.lv, nosakot, ka viedoklis jāsniedz Rīgas valstspilsētas pašvaldības Labklājības departamentam, rakstot uz e-pasta adresi: dl@riga.lv.

Publikācijā norādītajā laikposmā sabiedrības priekšlikumi, iebildumi vai komentāri netika saņemti.

Rīgas domes priekšsēdētājs V. Ķirsis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Rīgas domes 2023. gada 31. maija saistošajos noteikumos Nr. RD-23-200-sn "Par Rīgas valstspilsētas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Rīgas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: RD-24-287-snPieņemts: 03.07.2024.Stājas spēkā: 10.07.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 131, 09.07.2024. OP numurs: 2024/131.1
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
353461
10.07.2024
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"