Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Saulkrastu novada domes saistošie noteikumi Nr. SN 6/2024

Saulkrastos 2024. gada 29. maijā

Grozījumi Saulkrastu novada domes 2022. gada 27. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 19/2022 "Par pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"

Apstiprināti Saulkrastu novada domes
2024. gada 29. maija sēdē (prot. Nr. 11/2024 § 27)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
6. panta otro daļu, 7. panta sesto daļu, 11. panta ceturto daļu,
14. panta pirmās daļas 6. punktu, 17. panta otro daļu,
21.6 panta otro daļu, 21.7 panta pirmo daļu

Izdarīt Saulkrastu novada domes 2022. gada 27. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. SN 19/2022 "Par pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" (turpmāk - saistošie noteikumi) šādus grozījumus:

1. Papildināt saistošo noteikumu izdošanas tiesisko pamatojumu ar likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 15. pantu, Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 10. punktu.

2. Papildināt saistošo noteikumu 4.3. apakšpunktu ar 4.3.4. un 4.3.5. apakšpunktiem:

"4.3.4. daudzbērnu ģimenes ar nepilngadīgiem bērniem vai pilngadīgiem bērniem, kuri līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai deklarēti Saulkrastu novada administratīvajā teritorijā un bez pārtraukuma turpina mācības vispārējās izglītības mācību iestādē, vai pilna laika studiju programmā, kurām nepieder nekustamais īpašums un bērnu vecākiem vismaz pēdējos divpadsmit mēnešus pastāv darba tiesiskās attiecības vai legāli ienākumi (legāli ienākumi ir ienākumi, no kuriem maksāti nodokļi, vai arī tie ir ienākumi, kas bijuši atbrīvoti no nodokļiem);

4.3.5. pašvaldības teritorijā esošo uzņēmumu un iestāžu speciālistiem, kuri nav nodrošināti ar atsevišķu dzīvojamo platību, un kuri nepieciešami kā kvalificēti speciālisti uzņēmumam vai iestādei, ja ir saņemts darba devēja motivēts apliecinājums."

3. Izteikt saistošo noteikumu IV nodaļas nosaukumu jaunā redakcijā:

"IV. Dzīvojamo telpu uzskaite un dzīvojamo telpu piedāvāšanas secība".

4. Papildināt saistošo noteikumus ar 14.1 punktu:

"14.1 Ikvienu neizīrētu pašvaldībai piederošo dzīvojamo telpu vispirms piedāvā īrēt personām, kurām palīdzība dzīvojamās telpas izīrēšanā sniedzama neatliekami, ja tādas ir. Ja šādu personu nav vai tās visas rakstveidā atteikušās īrēt attiecīgo dzīvojamo telpu, vai nav sniegušas noteiktajā termiņā atbildes uz saņemtajiem piedāvājumiem, to piedāvā īrēt personām, kuras reģistrētas palīdzības sniegšanas reģistrā to personu grupā, kuras ar dzīvojamo telpu nodrošināmas pirmām kārtām. Ja šādas personas nav reģistrētas vai tās visas rakstveidā atteikušās īrēt attiecīgo dzīvojamo telpu, vai nav sniegušas noteiktajā termiņā atbildes uz saņemtajiem piedāvājumiem, to piedāvā īrēt personām, kuras reģistrētas palīdzības sniegšanas reģistrā to personu grupā, kuras ar dzīvojamo telpu nodrošināmas vispārējā kārtībā."

Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs N. Līcis

 

Saulkrastu novada domes 2024. gada 29. maija saistošo noteikumu Nr. SN 6/2024 "Grozījumi Saulkrastu novada domes 2022. gada 27. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 19/2022 "Par pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Saulkrastu novada pašvaldības domes 2024. gada 29. maija saistošo noteikumu "Grozījumi Saulkrastu novada domes 2022. gada 27. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 19/2022 "Par pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"" (turpmāk - saistošie noteikumi) izdošanas mērķis ir paplašināt personu loku, kam sniedzama Saulkrastu novada pašvaldības (turpmāk - pašvaldība) palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā (turpmāk - palīdzība).

Saistošo noteikumu izdošanas nepieciešamība pamatojama ar to, ka viena no pašvaldības autonomajām funkcijām ir sniegt iedzīvotājiem palīdzību mājokļa jautājumu risināšanā, kā arī veicināt dzīvojamā fonda veidošanu, uzturēšanu un modernizēšanu. Tāpat saistošo noteikumu izdošanas nepieciešamība pamatojama ar likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 15. pantu.

Iespējamā alternatīva, kas neparedz tiesiskā regulējuma izstrādi, - nav.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu

Ņemot vērā to, ka saistošo noteikumu papildināšana ar personu kategorijām, kam sniedzama palīdzība, nerada ne papildus izdevumus, ne ieņēmumus pašvaldības budžetā, tad saistošajiem noteikumiem nav fiskālas ietekmes uz pašvaldības budžetu.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci 3.1. sociālā ietekme - saistošie noteikumi paplašina personu kategorijas, kam sniedzama palīdzība, kas nav minētas likumā "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā", līdz ar to palīdzību varēs saņemt plašāks personu loks. Ar saistošajiem noteikumiem tiek sniegts atbalsts dažādām personu grupām, veicināta mājokļa pieejamība;

3.2. ietekme uz vidi - nav;

3.3. ietekme uz iedzīvotāju veselību - nav;

3.4. ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā - nav;

3.5. ietekme uz konkurenci - nav.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām 4.1. saistošo noteikumu piemērošanā privātpersona var vērsties attiecīgajā Saulkrastu novada pašvaldībā Raiņa ielā 8, Saulkrastos vai "Jēņi", Loja, Sējas pag.;

4.2. saistošie noteikumi neparedz papildu administratīvo procedūru izmaksas.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Saistošie noteikumi neparedz iesaistīt papildu cilvēkresursus un tiks īstenoti esošo cilvēkresursu ietvaros.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Saulkrastu novada pašvaldības dome un Saulkrastu novada pašvaldības Dzīvokļu un dzīvesvietas deklarācijas komisija.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saistošo noteikumu īstenošanas izmaksas ir atbilstošas iecerētā mērķa sasniegšanai - nodrošināt pašvaldības autonomās funkcijas izpildi, sniedzot personām palīdzību mājokļa jautājumu risināšanā, kā arī veicinot dzīvojamā fonda veidošanu, uzturēšanu un modernizēšanu.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajai daļai, lai informētu sabiedrību par saistošo noteikumu projektu un dotu iespēju izteikt viedokli, saistošo noteikumu projekts no 2024. gada 15. maija līdz 2024. gada 29. maijam tika publicēts Saulkrastu novada pašvaldības mājaslapā https://saulkrasti.lv/lv sadaļā "Saistošie noteikumi - projekti".

Ierosinājumi, priekšlikumi no privātpersonām vai institūcijām nav saņemti.

Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs N. Līcis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Saulkrastu novada domes 2022. gada 27. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 19/2022 "Par pašvaldības .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Saulkrastu novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: SN 6/2024Pieņemts: 29.05.2024.Stājas spēkā: 10.07.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 131, 09.07.2024. OP numurs: 2024/131.10
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
353446
10.07.2024
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"