Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Valmieras novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 132

Valmierā 2024. gada 27. jūnijā (prot. Nr. 9, 4. §)

Grozījums Valmieras novada pašvaldības 2023. gada 28. septembra saistošajos noteikumos Nr. 102 "Par valsts nodevas atvieglojumu bāriņtiesas sniegtajam pakalpojumam Valmieras novadā"

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma 44. panta otro daļu,
Bāriņtiesu likuma 79. panta otro daļu

Izdarīt Valmieras novada pašvaldības 2023. gada 28. septembra saistošajos noteikumos Nr. 102 "Par valsts nodevas atvieglojumu bāriņtiesas sniegtajam pakalpojumam Valmieras novadā" grozījumu un izteikt 2. punktu šādā redakcijā:

"2. Valmieras novada Bāriņtiesas pakalpojumam par mantojuma saraksta sastādīšanu, ja mantojums tiek pieņemts nepilngadīgā vārdā vai personas, kuras rīcībspēju ir ierobežojusi tiesa, vārdā, piemērojams valsts nodevas atvieglojums 100 % apmērā no nodevas apmēra."

Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs J. Baiks

 

Paskaidrojuma raksts
Valmieras novada pašvaldības 2024. gada 27. jūnija saistošajiem noteikumiem Nr. 132 "Grozījums Valmieras novada pašvaldības 2023. gada 28. septembra saistošajos noteikumos Nr. 102 "Par valsts nodevas atvieglojumu bāriņtiesas sniegtajam pakalpojumam Valmieras novadā""

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Skaidrojums 

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums  No Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 11. punkta izriet, ka viena no pašvaldības autonomām funkcijām ir īstenot ne tikai bērnu tiesību un interešu aizsardzību, bet arī aizgādnībā esošo personu tiesību un interešu aizsardzību.

Saistošo noteikumu grozījuma mērķis ir noteikt atvieglojumu valsts nodevai par bāriņtiesas sniegto pakalpojumu Valmieras novadā, un tieši, par mantojuma saraksta sastādīšanu, ja mantojums tiek pieņemts arī personas, kuras rīcībspēju ir ierobežojusi tiesa, vārdā, - Pašvaldībai īstenojot aizgādnībā esošo personu tiesību un interešu aizsardzību.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  Saistošo noteikumu grozījumu īstenošanas būtiska fiskālās ietekmes prognoze uz Valmieras novada pašvaldības (turpmāk - Pašvaldība) budžetu nav paredzama.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci  Saistošo noteikumu grozījumu ietekmju vērtējums:

3.1. sociālā ietekme - paredzama ietekme;

3.2. ietekme uz vidi - nav ietekmes;

3.3. ietekme uz iedzīvotāju veselību - nav ietekmes;

3.4. ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā - nav tiešas ietekmes;

3.5. ietekme uz konkurenci - nav ietekmes.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām  Valsts nodevu atvieglojumus piemēro Valmieras novada Bāriņtiesa. Saistošo noteikumu grozījumu īstenošana neietekmēs pašvaldībā jau noteiktās administratīvās procedūras, kā arī, neradīs ar administratīvajām procedūrām saistītas papildus izmaksas.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem  Saistošo noteikumu grozījumu īstenošana neietekmēs pašvaldībai pieejamos cilvēkresursus, jo nav nepieciešama jaunu institūciju vai darba vietu izveide.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu  Saistošo noteikumu grozījumu izpildē iesaistīta Valmieras novada Bāriņtiesa.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana  Saistošo noteikumu grozījumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai, pašvaldības autonomās funkcijas un brīvprātīgas iniciatīvas izpildei. Pašvaldības rīcība ir paredzējusi atbilstošu regulējumu, lai nodrošinātu autonomās funkcijas un brīvprātīgas iniciatīvas izpildi.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām  Atbilstoši Pašvaldības likuma 46. panta trešajā daļā noteiktajai kārtībai saistošo noteikumu grozījumu projekts tika publicēts Pašvaldības tīmekļa vietnē: www.valmierasnovads.lv, sadaļā "Sabiedrība" - "Sabiedrības līdzdalība" - "Publiskās apspriešanas" - "Saistošo noteikumu publiskās apspriešanas". Par saistošo noteikumu grozījumu projektu sabiedrības viedoklis netika saņemts.

Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs J. Baiks

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījums Valmieras novada pašvaldības 2023. gada 28. septembra saistošajos noteikumos Nr. 102 "Par .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Valmieras novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 132Pieņemts: 27.06.2024.Stājas spēkā: 09.07.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 130, 08.07.2024. OP numurs: 2024/130.30
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
353436
09.07.2024
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"