Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ventspils novada domes saistošie noteikumi Nr. 7

Ventspils novadā 2024. gada 28. martā (prot. Nr. 50, 8. §)

Grozījumi Ventspils novada domes 2017. gada 26. maija saistošajos noteikumos Nr. 7 "Sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas un lietošanas kārtība Ventspils novadā"

Precizēti ar Ventspils novada domes 25.04.2024. lēmumu
(prot. Nr. 51, 7. §) un 27.06.2024. lēmumu (prot. Nr. 53, 4. §)

Izdoti saskaņā ar Ūdenssaimniecības pakalpojumu likuma 6. panta
ceturto un piekto daļu, Pašvaldību likuma 45. panta otrās daļas 1. punktu

Izdarīt Ventspils novada domes 2017. gada 26. maija saistošajos noteikumos Nr. 7 "Sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas un lietošanas kārtība Ventspils novadā" (turpmāk - Noteikumi) šādus grozījumus:

1. Papildināt Noteikumu I nodaļas 3. punktu ar šādiem apakšpunktiem:

"3.4. Pakalpojumu sniedzējs - komersants, kuram piešķirtas tiesības sniegt sabiedriskos ūdenssaimniecības pakalpojumus noteiktā Ventspils novada pašvaldības administratīvajā teritorijā;

3.5. Pakalpojumu lietotājs - nekustamā īpašuma īpašnieks, apsaimniekotājs, īpašnieku pilnvarota persona vai valdītājs, kurš saņem noteikta veida sabiedriskos ūdenssaimniecības pakalpojumus, pamatojoties uz noslēgto Pakalpojumu līgumu;

3.6. Cauruļvada pievads/izvads - Pakalpojumu lietotāja īpašumā vai valdījumā esoša ūdenssaimniecības sistēmas daļa, kas nodrošina ūdenssaimniecības pakalpojumu lietotāju ar ūdensapgādi no centralizētās ūdensapgādes sistēmas vai notekūdeņu novadīšanu uz centralizēto kanalizācijas sistēmu;

3.7. Apakšskaitītāji - mēraparāti, kuri uzskaita to ūdens un/vai notekūdeņu daudzumu, kas netiek novadīti centralizētajā kanalizācijas sistēmā, vai tiek iegūts no lokālām ūdens ieguves vietām."

2. Izteikt Noteikumu II nodaļas 8. punktu šādā redakcijā:

"8. Lai nekustamo īpašumu pievienotu centralizētai ūdensapgādes un centralizētai kanalizācijas sistēmai, nekustamā īpašuma īpašnieks vai valdītājs iesniedz Pakalpojuma sniedzējam iesniegumu tehnisko noteikumu saņemšanai, norādot tehnisko noteikumu sagatavošanai nepieciešamo informāciju par objekta plānoto ūdens patēriņu un novadāmo notekūdeņu daudzumu."

3. Papildināt Noteikumu II nodaļu ar 17.1 punktu šādā redakcijā:

"17.1 Pēc komercuzskaites mēraparāta mezgla izbūves, Pakalpojuma sniedzējs uzstāda verificētu komercuzskaites mēraparātu, kas ir Pakalpojuma sniedzēja īpašums."

4. Papildināt Noteikumu III nodaļu ar 21.1 punktu šādā redakcijā:

"21.1 Apakšskaitītāji, to uzskaites mezgli tiek izbūvēti, uzstādīti, ekspluatēti un remontēti par Pakalpojuma lietotāja, klienta līdzekļiem un ir Pakalpojuma lietotāja, klienta īpašums, un tiem tiek piemērotas tādas pašas prasības, kādas tās ir noteiktas komercuzskaites mēraparātiem."

5. Papildināt Noteikumu III nodaļu ar 21.2 punktu šādā redakcijā:

"21.2 Apakšskaitītāju uzstādīšanas un nomaiņas pakalpojumu ir tiesīgs veikt Pakalpojumu sniedzējs vai jebkurš cits komersants, kurš ir tiesīgs sniegt šāda veida pakalpojumu."

6. Izteikt Noteikumu III nodaļas 25. punktu šādā redakcijā:

"25. Ja Pakalpojumu lietotāja novadāmo ražošanas notekūdeņu piesārņojums pārsniedz Pielikumā maksimāli pieļaujamās koncentrācijas, tad Pakalpojumu lietotāja ražošanas notekūdeņiem, pirms to novadīšanas centralizētajā kanalizācijas sistēmā, jābūt attīrītiem vietējās attīrīšanas iekārtās tādā pakāpē, ka netiek pārsniegta piesārņojošo vielu maksimāli pieļaujamās koncentrācijas, kas norādītas Pielikumā."

7. Papildināt Noteikumu III nodaļu ar 25.1 punktu šādā redakcijā:

25.1 Ja Pakalpojuma lietotāja novadāmo ražošanas notekūdeņu daudzums neatbilst Pakalpojumu līgumā noteiktajam ražošanas notekūdeņu novadīšanas režīmam un diennakts laikā izmainās tādā apjomā, ka ietekmē centralizētās kanalizācijas sistēmas normālu darbību, Pakalpojumu sniedzējs ir tiesīgs pieprasīt Pakalpojumu lietotājam veikt pasākumus, lai Pakalpojumu lietotāja ražošanas notekūdeņu novadīšana centralizētajā kanalizācijas sistēmā notiktu vienmērīgi."

8. Papildināt Noteikumu III nodaļu ar 31.1 punktu šādā redakcijā:

"31.1 Ja Pakalpojumu lietotājs ūdensapgādei izmanto arī vietējo ūdens ieguves avotu, to aizliegts savienot ar Pakalpojumu sniedzēja centralizēto ūdensapgādes sistēmu."

9. Izteikt Noteikumu V nodaļas 60. punktu šādā redakcijā:

"60. Par noteikumu 26., 27., 28., 29., 32., 36. punktā minēto prasību pārkāpumiem fiziskām personām var tikt piemērots brīdinājums vai naudas sods līdz 100 naudas soda vienībām, bet juridiskām personām līdz 300 naudas soda vienībām."

10. Izteikt Noteikumu V nodaļas 61. punktu šādā redakcijā:

"61. Noteikumu izpildi savas kompetences robežās ir tiesīgs kontrolēt Pakalpojuma sniedzējs un Ventspils novada pašvaldības policijas amatpersonas."

11. Papildināt Noteikumu V nodaļu ar 61.1 punktu šādā redakcijā:

"61.1 Administratīvā pārkāpuma procesu līdz administratīvās pārkāpumu lietas izskatīšanai veic Ventspils novada pašvaldības policijas amatpersonas."

12. Izteikt Noteikumu V nodaļas 63. punktu šādā redakcijā:

"63. Administratīvais sods šo noteikumu pārkāpēju neatbrīvo no pienākuma novērst pārkāpumu, kā arī no pārkāpuma rezultātā nodarīto zaudējumu atlīdzināšanas."

13. Izteikt Noteikumu VI nodaļas 64. punktu šādā redakcijā:

"64. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas oficiālajā Latvijas Republikas izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Ventspils novada domes priekšsēdētājs A. Mucenieks

 

Saistošo noteikumu Nr. 7 "Grozījumi Ventspils novada domes 2017. gada 26. maija saistošajos noteikumos Nr. 7 "Sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas un lietošanas kārtība Ventspils novadā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Saistošie noteikumi tiek izdoti pamatojoties uz normatīvajos aktos noteikto pilnvarojumu pašvaldībai un Ūdenssaimniecības pakalpojumu likuma 6. panta ceturtā daļa nosaka, ka vietējā pašvaldības dome izdod saistošos noteikumus, kuros paredz: kārtību, kādā ūdensapgādes tīkli vai kanalizācijas tīkli un būves tiek pievienotas centralizētajai ūdensapgādes sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas sistēmai; centralizētās ūdensapgādes sistēmas un centralizētās kanalizācijas sistēmas ekspluatācijas, lietošanas un aizsardzības prasības; sabiedriskā ūdenssaimniecības pakalpojuma līgumā ietveramos noteikumos, kā arī tā slēgšanas, grozīšanas un izbeigšanas noteikumus. Saistošie noteikumi nepieciešami, lai noteiktu sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas un lietošanas kārtību, lai veicinātu kvalitatīvu pakalpojumu pieejamību un nepārtrauktību, uzlabotu vides kvalitāti un dabas resursu racionālu izmantošanu. Ir izstrādāti saistošie noteikumi "Grozījumi Ventspils novada domes 2017. gada 26. maija saistošajos noteikumos Nr. 7 "Sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas un lietošanas kārtība Ventspils novadā"", lai nodrošinātu saistošo noteikumu atbilstību Ūdenssaimniecības pakalpojumu likuma regulējumam, nosakot administratīvo atbildību soda vienībās par saistošajos noteikumos norādīto prasību pārkāpumiem apmērā, kādu fiziskām un juridiskām personām pieļauj Administratīvās atbildības likums, kā arī nosakot, ka saistošo noteikumu izpildes kontroli un administratīvo procesu par saistošo noteikumu pārkāpumiem ir tiesīgas veikt Ventspils novada pašvaldības policijas amatpersonas. Ar grozījumiem tiek veikti arī saistošo noteikumu redakcionāli precizējumi, nodrošinot atbilstību normatīvo aktu regulējumam.
2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu grozījumu ietekme uz pašvaldības budžetu nav.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Saistošo noteikumu grozījumu mērķa grupas, uz kurām attiecināms saistošo noteikumu tiesiskais regulējums, ir visas fiziskās un juridiskās personas, kas ir sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu lietotāji. Saistošo noteikumu grozījumi uzņēmējdarbības vidi neietekmē, regulējuma ietekme uz konkurenci nav.
4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Saistošo noteikumu grozījumi fiziskām un juridiskām personām nemaina tiesības un pienākumus, kā arī veicamās darbības. Vērtējot saistošo noteikumu grozījumu ietekmi uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām, nav identificēts administratīvā sloga palielinājums.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Saistošo noteikumu grozījumu ieviešana neatstāj ietekmi uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Izpildi nodrošina Ventspils novada pašvaldības dibināta kapitālsabiedrība. Saistošo noteikumu ievērošanas kontroli savas kompetences robežās veic Pakalpojumu sniedzējs un Ventspils novada pašvaldības policija. Administratīvo pārkāpumu procesu līdz administratīvās pārkāpumu lietas izskatīšanai veic Ventspils novada pašvaldības policija. Nav paredzēta jaunu institūciju izveide vai esošo likvidācija.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.

Šo saistošo noteikumu grozītajā redakcijā ietvertās prasības un to izpilde neradīs papildu izmaksas pašvaldībai.

8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Ievērojot Pašvaldību likuma 46. panta trešās daļas nosacījumus, saistošo noteikumu projekts un tam pievienotais paskaidrojuma raksts 2024. gada 12. februārī tika publicēts Ventspils novada pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.ventspilsnovads.lv (Par mums → Dome → Saistošo noteikumu projekti) sabiedrības viedokļa noskaidrošanai. Termiņš, kādā bija iespējams iesniegt sabiedrības viedokli - no 2024. gada 12. februāra līdz 2024. gada 26. februārim. Šajā laika periodā viedokļi, priekšlikumi, ierosinājumi vai iebildumi saistībā ar attiecīgā normatīvā akta projektu nav saņemti.

Ventspils novada domes priekšsēdētājs A. Mucenieks

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ventspils novada domes 2017. gada 26. maija saistošajos noteikumos Nr. 7 "Sabiedrisko ūdenssaimniecības .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ventspils novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 7Pieņemts: 28.03.2024.Stājas spēkā: 06.07.2024.Tēma:  Administratīvās atbildības ceļvedisPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 129, 05.07.2024. OP numurs: 2024/129.18
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
353362
06.07.2024
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"