Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Siguldas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 23

Siguldā 2024. gada 23. maijā
Kārtība, kādā Siguldas novada pašvaldība kompensē vispārējās pamatizglītības un vidējās izglītības iestāžu izglītojamiem braukšanas izdevumus par sabiedriskā transportlīdzekļa reģionālās nozīmes maršrutos izmantošanu
Apstiprināti ar Siguldas novada pašvaldības domes
2024. gada 23. maijā lēmumu (prot. Nr. 9, 6. §)


Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma 44. panta otro daļu,
Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma 14. panta trešo daļu

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) noteic kārtību un apmēru, kādā Siguldas novada pašvaldība (turpmāk – pašvaldība) no sava budžeta kompensē braukšanas izdevumus par sabiedriskā transportlīdzekļa reģionālās nozīmes maršrutos izmantošanu vispārējās pamatizglītības (1.–9. klase) un vispārējās vidējās izglītības (10.–12. klase) iestāžu izglītojamajiem, kuru deklarētā dzīvesvieta ir Siguldas novada administratīvajā teritorijā (turpmāk – izglītojamie).

2. Braukšanas izdevumu kompensāciju 100 % apmērā ir tiesības saņemt:

2.1. ārpus Siguldas pilsētas teritorijas dzīvojošajiem pašvaldības izglītības iestāžu izglītojamiem par braucieniem mācību gada laikā pašvaldības administratīvajā teritorijā no deklarētās dzīvesvietas līdz tuvākajai pašvaldības vispārizglītojošai izglītības iestādei, un atpakaļ, ja sabiedriskajā transportlīdzeklī, kas pārvadā pasažierus reģionālās nozīmes maršrutos, neizmanto Siguldas novada pašvaldības iedzīvotāja identifikācijas karti un šajos maršrutos netiek nodrošināts pašvaldības transports;

2.2. izglītojamiem par braucieniem mācību gada laikā ārpus pašvaldības administratīvās teritorijas no deklarētās dzīvesvietas līdz izglītības iestādei un atpakaļ ar sabiedrisko transportlīdzekli, kas pārvadā pasažierus reģionālās nozīmes maršrutos, ja izglītojamajam ar valsts vai pašvaldības pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinumu nepieciešams iegūt vispārējo izglītību pēc izglītības programmas, kura pašvaldības izglītības iestādēs netiek īstenota.

3. Pašvaldība kompensē braukšanas izdevumus atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajiem mācību gada un mācību semestru sākuma un beigu laikiem.

4. Braukšanas maksas atvieglojumu šajos noteikumos noteiktajā kārtībā nevar saņemt izglītojamie, kuri izmanto Ministru kabineta noteikumos paredzētos braukšanas maksas atvieglojumus 100 % apmērā no braukšanas maksas sabiedriskajā transportā.

5. Kamēr nav ieviests Ministru kabineta noteikumos, kas noteic braukšanas maksas atvieglojumu noteikumus, paredzētais elektroniskās identifikācijas risinājums un identifikācijas līdzeklis reģionālās nozīmes maršrutu sabiedriskajos transportlīdzekļos, braukšanas izdevumi noteikumu 2. punktā noteiktajos gadījumos tiek kompensēti šādā kārtībā::

5.1. noteikumu 2.1. punktā minētajā gadījumā:

5.1.1. uzsākot mācību gadu vai mācību gada laikā, iestājoties izglītības iestādē, nepilngadīgā izglītojamā likumiskais pārstāvis vai pilngadīgais izglītojamais iesniedz izglītības iestādes direktoram iesniegumu atbilstoši noteikumu 1.pielikumam;

5.1.2. ja pašvaldībai ir noslēgts līgums ar pārvadātāju:

5.1.2.1. pārvadātājs saskaņā ar līguma noteikumiem līdz katra mēneša 10. datumam iesniedz izglītības iestādē pagājušā mēneša rēķinu par izglītojamā braucieniem iepriekšējā mēnesī;

5.1.2.2. izglītības iestāde pārbauda rēķina atbilstību noteikumu nosacījumiem un iesniedz rēķinu ar izglītības iestādes direktora saskaņojuma atzīmi apmaksai pašvaldības centrālās pārvaldes Finanšu pārvaldē;

5.1.3. ja pašvaldībai nav noslēgts līgums ar pārvadātāju:

5.1.3.1. likumiskais pārstāvis vai pilngadīgais izglītojamais līdz katra mēneša 10. datumam iesniedz izglītības iestādē pagājušā mēneša braukšanas biļetes (nebojātas, bez piezīmēm, labojumiem un svītrojumiem, kā arī ar skaidri salasāmu datumu un cenu), kas pielīmētas uz lapas hronoloģiskā secībā, norādot izglītojamā vārdu, uzvārdu, izglītības iestādi, maršrutu un attiecīgā mēneša braukšanas izdevumu kopsummu cipariem un vārdiem;

5.1.3.2. izglītības iestāde pārbauda iesniegto biļešu atbilstību noteikumu nosacījumiem (tajā skaitā, biļešu datumu, cenu, maršrutu) un līdz katra mēneša 15. datumam iesniedz pārbaudītās biļetes ar izglītības iestādes direktora saskaņojuma atzīmi par kompensācijas izmaksu pašvaldības centrālās pārvaldes Finanšu pārvaldē.

5.2. noteikumu 2.2. punktā minētajā gadījumā:

5.2.1. uzsākot mācību gadu vai mācību gada laikā, iestājoties izglītības iestādē, izglītojamā likumiskais pārstāvis vai pilngadīgais izglītojamais iesniedz pašvaldības centrālās pārvaldes par izglītības jomu atbildīgai struktūrvienībai (turpmāk – pārvalde) iesniegumu atbilstoši noteikumu 2. pielikumam;

5.2.2. izglītojamā likumiskais pārstāvis vai pilngadīgais izglītojamais līdz katra mēneša 10. datumam iesniedz pārvaldē pagājušā mēneša braukšanas biļetes (nebojātas, bez piezīmēm, labojumiem un svītrojumiem, kā arī ar skaidri salasāmu datumu un cenu), kas pielīmētas uz lapas hronoloģiskā secībā, norādot izglītojamā vārdu, uzvārdu, izglītības iestādi, maršrutu un attiecīgā mēneša braukšanas izdevumu kopsummu cipariem un vārdiem;

5.2.3. pārvalde pārbauda iesniegto biļešu atbilstību noteikumu nosacījumiem (tajā skaitā, biļešu datumu, cenu, maršrutu) un līdz katra mēneša 15. datumam iesniedz pārbaudītās biļetes ar pārvaldes vadītāja saskaņojuma atzīmi par kompensācijas izmaksu pašvaldības centrālās pārvaldes Finanšu pārvaldē.

6. Izglītojamā likumiskajam pārstāvim vai pilngadīgajam izglītojamam biļešu izdevumu kompensācija tiek izmaksāta tikai par noteikumu 5.1.3.1. un 5.2.2. apakšpunktā noteiktajā termiņā iesniegtajām biļetēm.

7. Atzīt par spēku zaudējušiem Siguldas novada pašvaldības domes 2021. gada 26. augusta saistošos noteikumus Nr. 13 "Kārtība, kādā Siguldas novada pašvaldība kompensē vispārējās pamatizglītības un vidējās izglītības iestāžu izglītojamiem braukšanas izdevumus par sabiedriskā transportlīdzekļa reģionālās nozīmes maršrutos izmantošanu".

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs L. Kumskis
1. pielikums
Siguldas novada pašvaldības domes
2024. gada 23. maija saistošajiem noteikumiem Nr. 23
"Kārtība, kādā Siguldas novada pašvaldība kompensē vispārējās
pamatizglītības un vidējās izglītības iestāžu izglītojamiem braukšanas izdevumus
par sabiedriskā transportlīdzekļa reģionālās nozīmes maršrutos izmantošanu"
  
 

/izglītības iestādes nosaukums/

direktoram

  

Izglītojamā vārds, uzvārds

 

Izglītojamā personas kods

 

Izglītojamā deklarētās dzīvesvietas adrese

 
  
  

Likumiskā pārstāvja vārds, uzvārds*

 

Likumiskā pārstāvja personas kods

 

Likumiskā pārstāvja tālruņa Nr. vai e-pasta adrese

 

IESNIEGUMS
par braukšanas izdevumu kompensāciju

Lūdzu kompensēt braukšanas izdevumus 20___./20__. māc.g. par braucieniem ar sabiedrisko transportlīdzekli no dzīvesvietas uz izglītības iestādi ____________________________ un atpakaļ.

Sabiedriskā transporta maršruts: 
 

(norādīt pieturvietas, kurās iekāpj)

Braukšanas izdevumu kompensāciju pārskaitīt uz šādu kredītiestādes kontu (šo sadaļu aizpilda, ja izmanto tāda pārvadātāja sabiedriskā transporta maršrutu, ar kuru Siguldas novada pašvaldībai NAV noslēgts līgums):

Saņēmēja vārds, uzvārds 
Kredītiestāde 
Konta Nr. 

Apliecinājums:

Parakstot šo iesniegumu, apliecinu, ka iesniegumā norādītā informācija ir precīza un patiesa.

Jūsu personas datu apstrādās pārzinis – Siguldas novada pašvaldība, reģistrācijas Nr. 90000048152, juridiskā adrese: Pils iela 16, Sigulda, Siguldas novads.

Personas datu apstrādes nolūks – braukšanas izdevumu kompensācijas saņemšana saskaņā ar Siguldas novada pašvaldības domes saistošajiem noteikumiem "Kārtība, kādā Siguldas novada pašvaldība kompensē vispārējās pamatizglītības un vidējās izglītības iestāžu izglītojamiem braukšanas izdevumus par sabiedriskā transportlīdzekļa reģionālās nozīmes maršrutos izmantošanu".

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā Pašvaldība/Privātuma politika, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem "Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku" vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.

* Ja izglītojamais ir nepilngadīga persona, iesniegumu aizpilda un iesniedz tā likumiskais pārstāvis. Ja izglītojamais ir pilngadīgs, sadaļu par likumisko pārstāvi izglītojamais neaizpilda.

Siguldā, 20____. gada ____.____________________

 (paraksts) (atšifrējums)
2. pielikums
Siguldas novada pašvaldības domes
2024. gada 23. maija saistošajiem noteikumiem Nr. 23
"Kārtība, kādā Siguldas novada pašvaldība kompensē vispārējās
pamatizglītības un vidējās izglītības iestāžu izglītojamiem braukšanas izdevumus
par sabiedriskā transportlīdzekļa reģionālās nozīmes maršrutos izmantošanu"

Siguldas novada pašvaldības
Izglītības un sporta pārvaldes vadītājai

Izglītojamā vārds, uzvārds

 

Izglītojamā personas kods

 

Izglītojamā deklarētās dzīvesvietas adrese

 
  
  

Likumiskā pārstāvja vārds, uzvārds*

 

Likumiskā pārstāvja personas kods

 

Likumiskā pārstāvja tālruņa Nr. vai e-pasta adrese

 

IESNIEGUMS
par braukšanas izdevumu kompensāciju

Lūdzu kompensēt braukšanas izdevumus 20___./20__. māc.g. par braucieniem ar sabiedrisko transportlīdzekli no dzīvesvietas uz izglītības iestādi ____________________________ un atpakaļ.

Sabiedriskā transporta maršruts: 
 

(norādīt pieturvietas, kurās iekāpj)

Braukšanas izdevumu kompensāciju pārskaitīt uz šādu kredītiestādes kontu:

Saņēmēja vārds, uzvārds 
Kredītiestāde 
Konta Nr. 

Apliecinājums:

Parakstot šo iesniegumu, apliecinu, ka iesniegumā norādītā informācija ir precīza un patiesa.

Jūsu personas datu apstrādās pārzinis – Siguldas novada pašvaldība, reģistrācijas Nr. 90000048152, juridiskā adrese: Pils iela 16, Sigulda, Siguldas novads.

Personas datu apstrādes nolūks – braukšanas izdevumu kompensācijas saņemšana saskaņā ar Siguldas novada pašvaldības domes saistošajiem noteikumiem "Kārtība, kādā Siguldas novada pašvaldība kompensē vispārējās pamatizglītības un vidējās izglītības iestāžu izglītojamiem braukšanas izdevumus par sabiedriskā transportlīdzekļa reģionālās nozīmes maršrutos izmantošanu".

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā Pašvaldība/Privātuma politika, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem "Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku" vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.

* Ja izglītojamais ir nepilngadīga persona, iesniegumu aizpilda un iesniedz tā likumiskais pārstāvis. Ja izglītojamais ir pilngadīgs, sadaļu par likumisko pārstāvi izglītojamais neaizpilda.

Siguldā, 20____. gada ____.____________________

 (paraksts) (atšifrējums)
Paskaidrojuma raksts
Siguldas novada pašvaldības domes 2024. gada 23. maija saistošajiem noteikumiem Nr. 23 "Kārtība, kādā Siguldas novada pašvaldība kompensē vispārējās pamatizglītības un vidējās izglītības iestāžu izglītojamiem braukšanas izdevumus par sabiedriskā transportlīdzekļa reģionālās nozīmes maršrutos izmantošanu"

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija 

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums 1.1. Saskaņā ar Pašvaldību likuma Pārejas noteikumu 6. punktu: "Dome izvērtē uz likuma "Par pašvaldībām" normu pamata izdoto saistošo noteikumu atbilstību šim likumam un izdod jaunus saistošos noteikumus atbilstoši šajā likumā ietvertajam pilnvarojumam. Līdz jaunu saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienai, bet ne ilgāk kā līdz 2024. gada 30. jūnijam piemērojami uz likuma "Par pašvaldībām" normu pamata izdotie saistošie noteikumi, ciktāl tie nav pretrunā ar šo likumu." Tiek virzīti pārapstiprināšanai saistošie noteikumi.

Saistošo noteikumu mērķis ir noteikt kārtību un apmēru, kādā Siguldas novada pašvaldība kompensē braukšanas izdevumus par sabiedriskā transporta, kas pārvadā pasažierus reģionālās nozīmes maršrutos, izmantošanu vispārējās pamatizglītības (1.–9. klase) un vispārējās vidējās izglītības (10.–12. klase) iestāžu izglītojamajiem, kuri iegūst izglītību pašvaldības vispārējās izglītības iestādēs.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu 2.1. saistošo noteikumu īstenošanas finansiālās ietekmes prognoze uz pašvaldības budžetu 2024. gadā ir 3480 EUR apmērā apstiprināta vispārējo izglītības iestāžu budžetā.

2023./2024. m.g nav saņemts neviens iesniegums, kas atbilst saistošo noteikumu 2.2. apakšpunktā minētajai izglītojamo kategorijai.

2.2. šo noteikumu ietvaros nav paredzēts segt tādus braukšanas izdevumus, kas izglītojamiem radušies: valsts svētku dienās un brīvdienās, kā arī laikā, kad mācības izglītības iestādēs nenorisinās; sabiedriskajā transportā, ja izglītojamo pārvadājumus maršrutā nodrošina pašvaldības transports; par sabiedriskā transporta izmantošanu izglītojamajiem, kuri izglītības pakalpojumu saņem ārpus Siguldas novada administratīvās teritorijas.

2.3. pašvaldība kompensē braukšanas izdevumus, atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajiem mācību gada un mācību semestru sākuma un beigu laikiem.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci 3.1. sociālā ietekme – nav ietekmes;

3.2. ietekme uz vidi – nav ietekmes; 

3.3. ietekme uz iedzīvotāju veselību – nav ietekmes; 

3.4. ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā – nav ietekmes; 

3.5. ietekme uz konkurenci – nav tiešas ietekmes.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām 4.1. institūcija, kurā privātpersona var vērsties saistošo noteikumu piemērošanā – Siguldas novada pašvaldības centrālā pārvalde; 

4.2. saistošo noteikumu projekts neparedz obligātas papildu darbības privātpersonām;

4.3. saistošo noteikumu projekts neparedz izmaksas saimnieciskās darbības veicējiem, fiziskajām personām, nevalstiskā sektora organizācijām un budžeta finansētām institūcijām administratīvo procedūru veikšanai.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem 5.1. Nav būtiskas ietekmes uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu 6.1. Izpildes nodrošināšanai jaunu institūciju izveide nav nepieciešama.

6.2. Izpildes nodrošināšana tiks veikta apstiprinātā Pašvaldības budžeta ietvaros.

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana 7.1. Ar saistošajiem noteikumiem noteiktās prasības ir samērīgas attiecībā pret ieguvumiem, ko sniedz saistošo noteikumu mērķa sasniegšana.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām 8.1. Saistošo noteikumu projekts un tam pievienotais paskaidrojuma raksts 03.05.2024. publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.sigulda.lv sabiedrības viedokļa noskaidrošanai, paredzot termiņu viedokļu sniegšanai līdz 17.05.2024.

8.2. Saņemtos viedokļus par saistošo noteikumu projektu pašvaldība apkopos (apkopojumā norādot iesniedzējus, vērā ņemtos viedokļus, vērā neņemtos viedokļus, pamatojumu) un atspoguļos šajā paskaidrojuma rakstā.

8.3. Norādītajā termiņā sabiedrības viedokļa noskaidrošanai saņemts viens iesniegums, kurā norādīts ka regulējums ir atbalstāms.

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs L. Kumskis
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā Siguldas novada pašvaldība kompensē vispārējās pamatizglītības un vidējās .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Siguldas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 23Pieņemts: 23.05.2024.Stājas spēkā: 04.06.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 106, 03.06.2024. OP numurs: 2024/106.16
Saistītie dokumenti
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
352397
04.06.2024
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"