Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Alūksnes novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 8/2024

Alūksnē 2024. gada 28. martā (prot. Nr. 4, 11. p.)

Grozījumi Alūksnes novada pašvaldības domes 2021. gada 29. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 11/2021 "Par sociālās palīdzības pabalstiem Alūksnes novadā"

Precizēti
ar Alūksnes novada pašvaldības domes
25.04.2024. lēmumu Nr. 148 (prot. Nr. 5, 39. p.)

Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un sociālās
palīdzības likuma 3. panta otro daļu un 36. panta sesto daļu,
Ministru kabineta 2020. gada 17. decembra
noteikumu Nr. 809 "Noteikumi par mājsaimniecības
materiālās situācijas izvērtēšanu un sociālās
palīdzības saņemšanu" 15. punktu

Izdarīt Alūksnes novada pašvaldības domes 2021. gada 29. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 11/2021 "Par sociālās palīdzības pabalstiem Alūksnes novadā" šādus grozījumus:

1. Izteikt saistošo noteikumu izdošanas tiesisko pamatojumu šādā redakcijā:

"Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 3. panta otro daļu un 36. panta sesto daļu".

2. Aizstāt 4. punktā vārdu "pirmajā" ar vārdu "otrajā".

3. Izteikt 10. un 11. punktu šādā redakcijā:

"10. Piešķirto mājokļa pabalstu pārskaita dzīvojamās mājas apsaimniekotājam, pakalpojuma sniedzējiem, kurināmā piegādātājam, uz pabalsta pieprasītāja norādīto kredītiestādes maksājumu vai pasta norēķinu sistēmas kontu, vai izmaksā skaidrā naudā Alūksnes novada pašvaldības kasē.

11. Mājokļa pabalsta saņemšanai jāiesniedz mājokļa lietošanu apliecinošs dokuments, ja mājoklis pieder citai personai, izņemot gadījumus, ja mājokļa īpašnieks ir pirmās pakāpes radinieks.".

4. Svītrot 18., 19., 20., 21. punktu.

5. Izteikt 23., 24., 25., 26. punktu šādā redakcijā:

"23. Pabalstu ēdināšanas izdevumu segšanai ir tiesības saņemt pirmsskolas, vispārējās un profesionālās izglītības iestādes audzēknim (līdz 22 gadu vecumam), kura mājsaimniecībai ir piešķirt trūcīgas vai maznodrošinātas mājsaimniecības statuss. Pabalstu ēdināšanas izdevumu segšanai piešķir sākot ar dienu, kurā pieņemts lēmums par trūcīgas vai maznodrošinātas mājsaimniecības statusa piešķiršanu līdz statusa termiņa beigām.

24. Vispārējās izglītības iestādes audzēknim pabalstu ēdināšanas izdevumu segšanai piešķir, atbilstoši attiecīgajā izglītības iestādē esošās pusdienu maksas apmēram, pēc Alūksnes novada pašvaldības noteikto ēdināšanas maksas atvieglojumu piemērošanas, nepārsniedzot 0,5% apmēru dienā no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas.

25. Profesionālās izglītības iestādes audzēknim pabalstu ēdināšanas izdevumu segšanai piešķir atbilstoši attiecīgajā izglītības iestādē esošās pusdienu maksas apmēram, bet nepārsniedzot 0,5% apmēru dienā no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas.

26. Pirmsskolas izglītības iestādes audzēknim pabalstu ēdināšanas izdevumu segšanai piešķir, atbilstoši attiecīgajā izglītības iestādē esošās vienas dienas ēdināšanas maksas apmēram, pēc Alūksnes novada pašvaldības noteikto ēdināšanas maksas atvieglojumu piemērošanas, nepārsniedzot 0,5% apmēru dienā no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas.".

Alūksnes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Dz. Adlers

 

Alūksnes novada pašvaldības domes saistošo noteikumu "Grozījumi Alūksnes novada pašvaldības domes 2021. gada 29. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 11/2021 "Par sociālās palīdzības pabalstiem Alūksnes novadā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Informācija
1. Projekta mērķis un nepieciešamības pamatojums Saistošo noteikumu projekta izdošanas mērķis ir aktualizēt un precizēt saistošajos noteikumos noteiktos nosacījumus sociālās palīdzības saņemšanai kā arī, lai svītrotu normas, kas paredz krīzes pabalsta piešķiršanas kārtību sakarā ar Covid-19 izplatību, jo tās zaudējušas aktualitāti.
2. Projekta fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu grozījumu izpilde neparedz papildus finansējumu no pašvaldības budžeta.
3. Projekta sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, ietekme uz konkurenci 3.1. Sociālā ietekme - plānots, ka saistošo noteikumu grozījumu pozitīvi ietekmēs cilvēku labsajūtu, sabiedrību kopumā, jo bērniem būs iespēja saņemt ēdināšanas pabalstu izglītības iestādē no dienas, kad piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātas mājsaimniecības statuss.

3.2. Ietekme uz vidi - projekts šo jomu neskar.

3.3. Ietekme uz iedzīvotāju veselību - projekts šo jomu neskar.

3.4. Ietekme uz uzņēmējdarbības vidi Alūksnes novada pašvaldības teritorijā - projekts šo jomu neskar.

3.5. Ietekme uz konkurenci - projekts šo jomu neskar.

4. Projekta ietekme uz administratīvajām procedūrām 4.1. Visas personas, kuras skar šo noteikumu piemērošana, var vērsties Alūksnes novada Sociālo lietu pārvaldē, Uzvaras ielā 1, Alūksnē, Alūksnes novadā vai Alūksnes novada valsts un pašvaldību vienotajos klientu apkalpošanas centros.

4.2. Alūksnes novada Sociālo lietu pārvaldes lēmumu var apstrīdēt Alūksnes novada pašvaldības domē viena mēneša laikā no tā spēkā stāšanās dienas, savukārt Alūksnes novada pašvaldības domes lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā mēneša laikā no tā spēkā stāšanās. Saistošie noteikumi tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un ievietoti Alūksnes novada pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.aluksne.lv .

4.3. Paredzētās administratīvo procedūru izmaksas - nav administratīvo procedūru izmaksu.

5. Projekta ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem 5.1. Pašvaldības autonomā funkcija ir nodrošināt iedzīvotājiem atbalstu sociālo problēmu risināšanā, kā arī iespēju saņemt sociālo palīdzību un sociālos pakalpojumus.

5.2. Papildus cilvēkresursi nav nepieciešami.

6. Informācija par projekta izpildes nodrošināšanu Projekta izpilde ir Alūksnes novada pašvaldības struktūrvienības - Alūksnes novada Sociālo lietu pārvaldes - kompetencē.
7. Projekta prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana 7.1. Projekts ir piemērots šī paskaidrojuma raksta 1. punktā noteiktā mērķa sasniegšanai.

7.2. Pašvaldības rīcība ir atbilstoša normatīvo aktu prasībām.

8. Projekta izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Ievērojot Pašvaldību likuma 46. panta trešās daļas nosacījumus, projekts no 15.02.2024. līdz 29.02.2024. tika publicēts Alūksnes novada pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.aluksne.lv sabiedrības viedokļa noskaidrošanai.
9. Informācija par sabiedrības izteiktajiem viedokļiem par saistošo noteikumu projektu Sabiedrības viedoklis par saistošo noteikumu projektu un to paskaidrojuma rakstu nav saņemts.

Alūksnes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Dz. Adlers

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Alūksnes novada pašvaldības domes 2021. gada 29. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 11/2021 .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Alūksnes novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 8/2024Pieņemts: 28.03.2024.Stājas spēkā: 11.05.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 90, 10.05.2024. OP numurs: 2024/90.6
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
351885
11.05.2024
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"