Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ādažu novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 16/2024

Ādažos 2024. gada 28. martā

Grozījumi Ādažu novada pašvaldības 2022. gada 23. marta saistošajos noteikumos Nr. 23/2022 "Par specializētajiem tūristu transportlīdzekļiem Ādažu novadā"

APSTIPRINĀTI
ar Ādažu novada pašvaldības domes
2024. gada 28. marta sēdes lēmumu
(prot. Nr. 6 § 36)

Izdoti saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma
9. panta trešo daļu, 10. panta pirmās daļas 1. punktu,
un 16. panta 6.2 daļas 1. punktu

Izdarīt Ādažu novada pašvaldības 2022. gada 23. marta saistošajos noteikumos Nr. 23/2022 "Par specializētajiem tūristu transportlīdzekļiem Ādažu novadā" (publicēti laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2022., Nr. 68) šādus grozījumus:

1. Tiesiskajā pamatojumā svītrot atsauci uz likuma "Par pašvaldībām" 43. panta pirmās daļas 13. punktu, kā arī Ceļu satiksmes likuma 16. panta 6.2 daļas 1. punktu un papildināt ar atsauci uz Ceļu satiksmes likuma 16. panta ceturto daļu.

2. Papildināt 4. punktu ar 4.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"4.4. sauszemes transportlīdzekļu tehniskā eksperta atzinumu par specializētā tūristu transportlīdzekļa tehniskā stāvokļa atbilstību drošai pasažieru pārvadāšanai, pievienojot sauszemes transportlīdzekļu tehniskā eksperta sertifikāta kopiju."

3. Papildināt 10. punktu ar 10.3. un 10.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"10.3. dokumenta kopiju (uzrādot oriģinālu), kas apliecina pakalpojuma sniedzēja turējuma tiesības uz specializēto tūristu transportlīdzekli, ja transportlīdzekļa reģistrācijas pieteikumā norādītā informācija par transportlīdzekļa īpašnieku vai turētāju (līzinga līguma gadījumā) atšķiras no pakalpojuma sniedzēja datiem;

10.4. sauszemes transportlīdzekļu tehniskā eksperta atzinumu par transportlīdzekļa tehniskā stāvokļa atbilstību drošai pasažieru pārvadāšanai, ja specializētā tūristu transportlīdzekļa iepriekšējā apskate tika veikta un eksperta atzinums tika sniegts vairāk nekā pirms 12 mēnešiem."

4. Svītrot 21. un 22. punktu.

Ādažu novada pašvaldības domes priekšsēdētāja K. Miķelsone

 

Paskaidrojuma raksts
Ādažu novada pašvaldības 2024. gada 28. marta saistošajiem noteikumiem Nr. 15/2024 "Grozījumi Ādažu novada pašvaldības 2022. gada 23. marta saistošajos noteikumos Nr. 23/2022 "Par specializētajiem tūristu transportlīdzekļiem Ādažu novadā""

Paskaidrojuma raksta sadaļas un norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums

1.1. Saistošo noteikumu (turpmāk - Noteikumi) izdošanas mērķis ir precizēt Ādažu novada pašvaldības 2022. gada 23. marta saistošos noteikumus Nr. 23/2022 "Par specializētajiem tūristu transportlīdzekļiem Ādažu novadā" (turpmāk - SN Nr. 23/2022).

1.2. SN Nr. 23/2022 tiek izdoti, pamatojoties uz speciālā likuma normām - Ceļu satiksmes likuma 9. panta trešajā daļā, 10. panta pirmās daļas 1. punktā, 16. panta ceturtajā daļā noteikto pilnvarojumu, proti, pašvaldība nosaka kārtību, kādā tiek reģistrēti specializētie tūristu transportlīdzekļi, apstiprināti to kustības maršruti un nodrošināta specializēto tūristu transportlīdzekļu tehniskā stāvokļa kontrole, kā arī nosaka specializēto tūristu transportlīdzekļu izmantošanas nosacījumus Ādažu novada pašvaldības administratīvajā teritorijā.

1.3. SN Nr. 23/2022 izdošanas tiesiskais pamatojums papildināms ar atsauci uz Ceļu satiksmes likuma 16. panta 6.2 daļas 1. punktu, un no tā svītrojama atsauce uz spēku zaudējušā likuma "Par pašvaldībām" normu, kā arī tajā nav ietverama atsauce uz Pašvaldību likumu.

1.4. no SN Nr. 23/2022 svītrojami 21. un 22. punkts, jo administratīvā atbildība par Noteikumu pārkāpšanu noteikta Ceļu satiksmes likuma 79.1 pantā.

1.5. Vienlaicīgi, ar Noteikumiem tiek precizēti SN Nr. 23/2022 4. un 10. punktu apakšpunkti, papildinot to dokumentu sarakstu, kas iesniedzami, lai reģistrētu specializēto tūristu transportlīdzekli personai, kura plāno veikt pasažieru pārvadāšanu ar specializēto tūristu transportlīdzekli, vai lai apstiprinātu specializētā tūristu transportlīdzekļa maršrutu.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu

Lai nodrošinātu šo noteikumu izpildi, nav nepieciešami papildu resursi sakarā ar jaunu institūciju vai darba vietu veidošanu, kā arī esošo institūciju kompetences paplašināšanu.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī uz konkurenci

3.1. Sociālā ietekme un ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā - saistošo noteikumu mērķa grupas, uz kurām attiecināms saistošo noteikumu tiesiskais regulējums, ir fiziskas un juridiskas personas, kuras reģistrē vai izmanto specializēto tūristu transportlīdzekļus.

3.2. Ietekme uz vidi - nav attiecināms.

3.3. Ietekme uz iedzīvotāju veselību - nav attiecināms.

3.4. Ietekme uz konkurenci - noteikumiem nav ietekmes uz konkurenci.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām

4.1. Institūcija, kurā privātpersona var vērsties šo noteikumu piemērošanā, ir Aģentūra.

4.2. Saistošie noteikumi paredz administratīvās procedūras, kas nepieciešamas lēmumu pieņemšanai par specializēto tūristu transportlīdzekļu reģistrēšanu un specializēto tūristu transportlīdzekļu maršrutu apstiprināšanu, kā arī minēto lēmumu atcelšanu, lēmumu izpildes kontroli.

4.3. Administratīvo procedūru izmaksas - nav paredzētas.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem

Noteikumi izstrādāti, lai pašvaldība savā administratīvajā teritorijā nodrošinātu specializēto tūristu transportlīdzekļu uzskaiti un reģistrācijas kārtību, apstiprinātu kustības maršrutus un kontrolētu specializēto tūristu transportlīdzekļu tehnisko stāvokli, kā arī noteiktu specializēto tūristu transportlīdzekļu izmantošanas nosacījumus. Funkcijas izpildei nav paredzēti jauni pienākumi vai uzdevumi, netiek veidotas jaunas darba vietas vai likvidētas/reorganizētas esošās.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu

6.1. Šo noteikumu izpildē tiks iesaistīti Aģentūras darbinieki, kuri nodrošinās noteikumu izpildi esošo darba pienākumu ietvaros. Nav paredzēta jaunu institūciju izveide, esošo likvidācija vai reorganizācija, netiks veidotas jaunas darba vietas.

6.2. Šo noteikumu izpildes nodrošināšanai nepieciešami resursi - tikai cilvēkresursi.

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana

Šie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai un pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir piemēroti leģitīma mērķa sasniegšanai, un pašvaldības rīcība ir atbilstoša.

8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām

8.1. Šo noteikumu izstrādes procesā nenotika atsevišķas konsultācijas ar sabiedrības pārstāvjiem (tostarp biedrībām, nodibinājumiem, apvienībām, u.tml.).

8.2. Konsultācijām tika izmantots šāds sabiedrības līdzdalības veids: pēc šo noteikumu izskatīšanas domes Attīstības komitejā, tie tika publicēti pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.adazunovads.lv, kā arī informācija par projektu tika publicēta sociālajā tīklā - pašvaldības Facebook kontā, lai sasniegtu mērķgrupu, kā arī noskaidrotu pēc iespējas plašākas sabiedrības viedokli.

8.3. Publikācijā noteiktajā termiņā no 2024. gada 15. februāra līdz 2024. gada 01. martam priekšlikumi netika saņemti.

8.4. No institūcijām netika saņemti viedokļi un atzinumi par šo noteikumu projektu.

8.5. Cita veida saziņa un konsultācijas nav notikušas.

Ādažu novada pašvaldības domes priekšsēdētāja K. Miķelsone

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ādažu novada pašvaldības 2022. gada 23. marta saistošajos noteikumos Nr. 23/2022 "Par .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ādažu novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 16/2024Pieņemts: 28.03.2024.Stājas spēkā: 06.04.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 67, 05.04.2024. OP numurs: 2024/67.26
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
350936
06.04.2024
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"