Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Krāslavas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 2024/3

Krāslavas novada Krāslavas pilsētā 2024. gada 29. februārī

Grozījumi Krāslavas novada pašvaldības domes 2022. gada 28. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 2022/10 "Par koku ciršanu ārpus meža Krāslavas novada pašvaldības administratīvajā teritorijā"

Apstiprināti ar Krāslavas novada pašvaldības domes
2024. gada 29. februāra sēdes lēmumu Nr. 183
(prot. Nr. 3, 11. § 11.1. p.)

Izdoti saskaņā ar Meža likuma 8. panta otro daļu,
Ministru kabineta 2012. gada 2. maija noteikumu Nr. 309
"Noteikumi par koku ciršanu ārpus meža" 22. punktu

Izdarīt Krāslavas novada pašvaldības domes 2022. gada 28. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 2022/10 "Par koku ciršanu ārpus meža Krāslavas novada pašvaldības administratīvajā teritorijā" šādus grozījumus:

1. Izteikt 3. punktu šādā redakcijā:

"3. Krāslavas pilsētas administratīvajā teritorijā koku izvērtēšanu veic Krāslavas novada pašvaldības Centrālās pārvaldes Nekustamā īpašuma un infrastruktūras pārvaldības nodaļas atbildīgais speciālists un lēmumu par koku ciršanu pieņem Krāslavas novada pašvaldības izpilddirektors, Dagdas pilsētas un pagastu apvienības administratīvajā teritorijā koku izvērtēšanu veic un lēmumu pieņem Dagdas pilsētas un pagastu apvienības vadītājs, Krāslavas pagastu apvienības pārvaldes administratīvajā teritorijā koku izvērtēšanu veic un lēmumu pieņem Krāslavas pagastu apvienības pārvaldes vadītājs, saskaņojot ar Krāslavas novada pašvaldības Centrālās pārvaldes Nekustamā īpašuma un infrastruktūras pārvaldības nodaļas atbildīgo speciālistu.".

2. Izteikt 6. punktu šādā redakcijā:

"6. Saistošo noteikumu 3. punktā minētās personas, kuras izvērtē personu iesniegumus, pirms lēmuma pieņemšanas par koku nociršanu, veic koku apsekošanu dabā, izvērtē iesnieguma pamatotību un koku ciršanas atbilstību normatīvajiem aktiem.".

3. Izteikt 7. punktu šādā redakcijā:

"7. Lēmums par atļauju koku ciršanai ārpus meža vai par atteikumu izsniegt atļauju ir apstrīdams Krāslavas novada pašvaldības Administratīvo aktu strīdu komisijā.".

Krāslavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs G. Upenieks

 

Paskaidrojuma raksts
Krāslavas novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem Nr. 2024/3 "Grozījumi Krāslavas novada pašvaldības domes 2022. gada 28. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 2022/10 "Par koku ciršanu ārpus meža Krāslavas novada pašvaldības administratīvajā teritorijā""

Paskaidrojuma raksta sadaļa Norādāmā informācija 
1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums  Ņemot vērā to, ka Krāslavas novada pašvaldības dome 2023. gada 26. oktobrī pieņēma lēmumu Nr. 1205 (protokols Nr. 13, 10. §, 10.5. punkts) ar kuru tika noteikts, ka Aulejas, Grāveru, Indras, Izvaltas, Kalniešu, Kaplavas, Kombuļu, Krāslavas, Piedrujas, Robežnieku, Skaistas, Šķeltovas, Ūdrīšu pagasti veido Krāslavas pagastu teritoriālo vienību apvienību un tiek reorganizētas Krāslavas novada pašvaldības iestādes "Krāslavas novada Krāslavas pagasta pārvalde", "Krāslavas novada Kaplavas pagasta pārvalde", "Krāslavas novada Grāveru pagasta pārvalde", "Krāslavas novada Šķeltovas pagasta pārvalde, "Krāslavas novada Aulejas pagasta pārvalde", "Krāslavas novada Kombuļu pagasta pārvalde", "Krāslavas novada Izvaltas pagasta pārvalde", "Krāslavas novada Ūdrīšu pagasta pārvalde", "Krāslavas novada Robežnieku pagasta pārvalde", "Krāslavas novada Indras pagasta pārvalde", "Krāslavas novada Piedrujas pagasta pārvalde", "Krāslavas novada Kalniešu pagasta pārvalde", "Krāslavas novada Skaistas pagasta pārvalde", kā rezultātā reorganizējamās iestādes beidz pastāvēt ar 2023. gada 31. decembri, ir jāveic grozījumi saistošajos noteikumos, iekļaujot 3.punktā Krāslavas pagastu apvienības pārvaldi.
2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  Saistošo noteikumu īstenošana neietekmēs Pašvaldībai pieejamos resursus, jo nav nepieciešama jaunu institūciju vai darba vietu izveide vai esošo institūciju kompetences paplašināšana, lai nodrošinātu saistošo noteikumu izpildi.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci  Nav ietekmes.
4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām  Saistošajos noteikumos "Par koku ciršanu ārpus meža Krāslavas novada pašvaldības administratīvajā teritorijā" noteiktā procedūra netiek mainīta, personas ar iesniegumu var vērsties Krāslavas novada pašvaldības Centrālajā pārvaldē, Dagdas pilsētas un pagastu apvienībā, Krāslavas pagastu apvienības pārvaldē vai to pakļautībā esošajās struktūrvienībās - pagastu pārvaldēs.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem  Saistošo noteikumu īstenošana neietekmēs Pašvaldībai pieejamos cilvēkresursus, jo nav nepieciešama jaunu institūciju vai darba vietu izveide.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu  Personas Saistošo noteikumu piemērošanas jautājumos var vērsties Krāslavas novada pašvaldības Centrālās pārvaldē un tās Nekustamā īpašuma un infrastruktūras pārvaldības nodaļā, Dagdas pilsētas un pagastu apvienībā un Krāslavas pagastu apvienības pārvaldē vai to pakļautībā esošajās struktūrvienībās - pagastu pārvaldēs.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana  Nav attiecināms.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām  Saistošo noteikumu izstrādes procesā nav notikušas konsultācijas ar sabiedrības pārstāvjiem.

Atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajai daļai sabiedrības viedokļa noskaidrošana notika no 2024. gada 17. janvāra līdz 2024. gada 5. februārim. Sabiedrības viedokļi netika sniegti.

Krāslavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs G. Upenieks

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Krāslavas novada pašvaldības domes 2022. gada 28. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Krāslavas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 2024/3Pieņemts: 29.02.2024.Stājas spēkā: 21.03.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 57, 20.03.2024. OP numurs: 2024/57.19
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
350510
21.03.2024
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"