Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 7

2024. gada 20. februārī (prot. Nr. 4, 15. §)

Grozījumi Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes 2023. gada 13. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 4 "Saistošie noteikumi par līdzfinansējumu izglītības ieguvei Mākslu izglītības kompetences centrā "Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola Saules skola""

APSTIPRINĀTI
ar Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes
2024. gada 20. februāra lēmumu Nr. 85

Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma 12. panta 2.1 daļu

Izdarīt Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes 2023. gada 13. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 4 "Saistošie noteikumi par līdzfinansējumu izglītības ieguvei Mākslu izglītības kompetences centrā "Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola Saules skola"" (Latvijas Vēstnesis, 2023., Nr. 84) šādus grozījumus:

1. Izteikt 3. punktu šādā redakcijā:

"3. Līdzfinansējumu maksā šādā apmērā:

3.1. par profesionālās ievirzes izglītības programmas (no 1.-3. klasei) apguvi (no četrām līdz divpadsmit stundām nedēļā) - 10 euro mēnesī;

3.2. par interešu izglītības programmas "Mūzika un Kustību māksla" (paralēli profesionālās ievirzes izglītības programmai 1.-3. klasei) apguvi (trīs stundas nedēļā) - 5 euro mēnesī;

3.3. par profesionālās ievirzes izglītības programmas (no 4.-7. klasei) apguvi (no desmit līdz trīspadsmit stundām nedēļā) - 15 euro mēnesī;

3.4. par interešu izglītības programmas "Sagatavošanas kurss mākslas skolai" apguvi (sešas stundas nedēļā) - 20 euro mēnesī;

3.5. par interešu izglītības programmas "Studija" apguvi (sešas stundas nedēļā) - 20 euro mēnesī.".

2. Izteikt 8. punktu šādā redakcijā:

"8. Līdzfinansējumu maksā šādā kārtībā:

8.1. līdzfinansējumu maksā, pamatojoties uz izrakstīto rēķinu;

8.2. rēķinu par iepriekšējo mēnesi izraksta līdz kārtējā mēneša 15. datumam, un līdzfinansējumu par iepriekšējo mēnesi atbilstoši rēķinam maksā līdz kārtējā mēneša beigām;

8.3. līdzfinansējuma maksu par visu mācību gadu var veikt avansā. Ja izglītojamais izstājas no Saules skolas, avansā iemaksātais līdzfinansējums tiek atmaksāts likumiskajam pārstāvim.".

3. Papildināt 9. punktu ar teikumu šādā redakcijā:

"Pirms izglītojamā atskaitīšanas Saules skola brīdina izglītojamā likumisko pārstāvi par parāda esamību un informē par iespēju slēgt papildus vienošanos par līdzfinansējuma maksas parāda nomaksu.".

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības
domes priekšsēdētājs A. Elksniņš

 

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes 2024. gada 20. februāra saistošo noteikumu Nr. 7 "Grozījumi Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes 2023. gada 13. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 4 "Saistošie noteikumi par līdzfinansējumu izglītības ieguvei Mākslu izglītības kompetences centrā "Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola Saules skola"""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa Norādāmā informācija 
1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums  Saskaņā ar Izglītības likuma 12. panta 2.1 daļu pašvaldība saistošajos noteikumos var paredzēt daļēju maksu kā līdzfinansējumu par izglītības ieguvi pašvaldības dibinātajās profesionālās ievirzes izglītības iestādēs.

2023. gada 13. aprīlī pašvaldības dome apstiprināja saistošos noteikumus Nr. 4 "Saistošie noteikumi par līdzfinansējumu izglītības ieguvei Mākslu izglītības kompetences centrā "Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola Saules skola"" (turpmāk - Saistošie noteikumi Nr. 4), kas nosaka līdzfinansējuma apmēru un samaksas kārtību par izglītības ieguvi pašvaldības dibinātās izglītības iestādes Mākslu izglītības kompetences centra "Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola Saules skola"" (turpmāk - Saules skola) profesionālās ievirzes un interešu izglītības programmās.

1. Problēmas raksturojums

Ar Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes 2023. gada 13. jūlija lēmumu Nr. 446 pašvaldībā ar 2024. gada 1. janvāri ir izveidota vienota pašvaldības iestāžu centralizētā grāmatvedība, tostarp veikta grāmatvedības uzskaites sistēmu pielāgošana pašvaldības iestādes "Daugavpils pašvaldības centrālā pārvalde" centralizētam grāmatvedības uzskaites modelim.

Līdz ar to ir nepieciešams mainīt samaksas kārtību par interešu izglītības programmas apguvi Saules skolā, nosakot, ka līdzfinansējumu maksā šādā kārtībā (sk. saistošo noteikumu projekta 6. punktu):

- līdzfinansējumu maksā, pamatojoties uz izrakstīto rēķinu;

- rēķinu par iepriekšējo mēnesi izraksta līdz kārtējā mēneša 15. datumam, un līdzfinansējumu par iepriekšējo mēnesi atbilstoši rēķinam maksā līdz kārtējā mēneša beigām;

- līdzfinansējuma maksu par visu mācību gadu var veikt avansā. Ja izglītojamais izstājas no Saules skolas, avansā iemaksātais līdzfinansējums tiek atmaksāts likumiskajam pārstāvim.

2. Problēmas raksturojums

Pašvaldībā tika saņemta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas vēstule, aicinot:

- precizēt Saistošajos noteikumos Nr. 4 lietotos euro apzīmējumus (rakstot slīprakstā);

- papildināt Saistošo noteikumu Nr. 4 9. punktu ar nosacījumu, ka pirms atskaitīšanas izglītības iestāde brīdina izglītojamā likumisko pārstāvi par parāda esamību;

- slēgt papildus vienošanos par līdzfinansējuma parāda nomaksu.

Līdz ar to saistošo noteikumu projekts paredz:

- aizstāt saistošo noteikumu tekstā saīsinājumu "EUR" ar saīsinājumu "euro" (grozījums Saistošo noteikumu Nr. 4 3. punktā);

- papildināt 9. punktu ar teikumu šādā redakcijā:

"Pirms izglītojamā atskaitīšanas Saules skola brīdina izglītojamā likumisko pārstāvi par parāda esamību un informē par iespēju slēgt papildus vienošanos par līdzfinansējuma maksas parāda nomaksu.".

Kā arī Saistošajos noteikumos Nr. 4 tiek precizēts teksts par Saules skolā līdzfinansējamām profesionālās ievirzes un interešu izglītības programmām (sk. saistošo noteikumu projekta 1. punktu).

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  Saistošo noteikumu projekts Daugavpils valstspilsētas pašvaldības budžetu tieši neietekmē.

Saules skolas visu finanšu līdzekļu un materiālo vērtību uzskaiti veic pašvaldības iestāde "Daugavpils pašvaldības centrālā pārvalde".  

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci  Saistošo noteikumu projektam nav sociālās ietekmes un tas neietekmēs vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi vai konkurenci, jo saistošo noteikumu projekts vērsts tikai uz līdzfinansējuma maksas administrēšanas pielāgošanu grāmatvedības sistēmām.

Papildus tam, Saules skolas izglītojamajiem tiks paredzēta iespēja slēgt papildus vienošanos par līdzfinansējuma maksas parāda nomaksu.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām  Saistošo noteikumu projekts nemaina administratīvās procedūras.

Saistošo noteikumu piemērošanā privātpersona var vērsties Saules skolā - https://www.saules.lv/dizaina-un-makslas-vidusskola/kontakti/.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem  Saistošie noteikumi izstrādāti Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 4. punktā noteiktās autonomās funkcijas izpildei - gādāt par iedzīvotāju izglītību, tostarp nodrošināt iespēju iegūt obligāto izglītību un gādāt par pirmsskolas izglītības, vidējās izglītības, profesionālās ievirzes izglītības, interešu izglītības un pieaugušo izglītības pieejamību.

Saistošo noteikumu projekta īstenošanā netiks uzlikti jauni pienākumi vai uzdevumi esošajiem darbiniekiem, veidotas jaunas darba vietas u.tml.

Saules skolas visu finanšu līdzekļu un materiālo vērtību uzskaiti veic pašvaldības iestāde "Daugavpils pašvaldības centrālā pārvalde".  

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu  Saistošo noteikumu projekta izpildi organizēs un nodrošinās Saules skolas direktors.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana  Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām  Sabiedrības viedokļa noskaidrošanai saistošo noteikumu projekts publicēts pašvaldības tīmekļvietnē www.daugavpils.lv sadaļā "Sabiedrības līdzdalība", termiņš viedokļu iesniegšanai - no 2024. gada 18. janvāra līdz 2024. gada 1. februārim.

Par saistošo noteikumu projektu viedokļi netika saņemti.

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības
domes priekšsēdētājs A. Elksniņš

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes 2023. gada 13. aprīļa saistošajos noteikumos .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Daugavpils pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 7Pieņemts: 20.02.2024.Stājas spēkā: 08.03.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 48, 07.03.2024. OP numurs: 2024/48.23
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
350351
08.03.2024
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"