Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Saldus novada domes saistošie noteikumi Nr. 4

Saldū 2024. gada 29. februārī

Par grozījumiem Saldus novada domes 2021. gada 26. augusta saistošajos noteikumos Nr. 41 "Saldus novada pašvaldības aģentūras "Saldus Tūrisma informācijas, kultūras un sporta centrs" nolikums"

Izdoti ar Saldus novada domes
2024. gada 29. februāra sēdes lēmumu
(prot. Nr. 2, 3. §)

Izdoti saskaņā ar Publisko aģentūru likuma
2. panta otro daļu, 16. panta otro daļu

Izdarīt Saldus novada domes 2021. gada 26. augusta saistošajos noteikumos Nr. 41 "Saldus Tūrisma informācijas, kultūras un sporta centrs nolikums" šādus grozījumus:

1. Aizstāt 3. punktā vārdus "pašvaldības administrācija" ar vārdiem "pašvaldības Centrālā pārvalde".

2. Aizstāt 5. punktā vārdus "likumu "Par pašvaldībām"" ar vārdiem "Pašvaldību likumu".

3. Papildināt 5. punktu aiz vārdiem "Publisko aģentūru likumu" ar vārdiem "Kultūras centru likumu".

4. Papildināt 5. punktu ar otru teikumu šādā redakcijā:

"Saldus novada pašvaldības aģentūrai "Saldus Tūrisma informācijas, kultūras un sporta centrs" ir metodiskā kultūras centra statuss."

5. Aizstāt 8. punktā skaitli "2" ar skaitli "3".

6. Papildināt noteikumus ar 9.12. un 9.13. punktiem šādā redakcijā:

"9.12. administrēt valsts budžeta līdzekļus mērķdotāciju izmaksai amatiermākslas kolektīvu vadītājiem;

9.13. veikt metodiskā kultūras centra darbību Saldus novadā".

Saldus novada domes priekšsēdētājs M. Zusts

 

Paskaidrojuma raksts
saistošajiem noteikumiem Nr. 4 "Par grozījumiem Saldus novada domes 2021. gada 26. augusta saistošajos noteikumos Nr. 41 "Saldus novada pašvaldības aģentūras "Saldus Tūrisma informācijas, kultūras un sporta centrs" nolikums""

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Saistošo noteikumu mērķis ir pielāgot esošā Aģentūras nolikuma prasības atbilstoši Kultūras centru likuma regulējumam, noteikt, ka Aģentūrai ir tiesības administrēt valsts budžeta līdzekļus mērķdotāciju izmaksai, kā arī veikt redakcionālus precizējumus.

1.1. esošais tiesiskais regulējums nosaka, ka Saldus novada pašvaldības aģentūra "Saldus Tūrisma informācijas, kultūras un sporta centrs" un tās struktūrvienības "Brocēnu Kultūras centrs" un "Kapelleru nams" (turpmāk - Aģentūra) jau veic funkcijas, kas noteiktas Kultūras centru likuma 3. panta pirmajā daļā un ceturtajā daļā. Pašvaldībai saskaņā ar Kultūras centru likuma 3. panta trešo daļu ir jānosaka vienam vai vairākiem administratīvajā teritorijā esošajiem kultūras centriem metodiskā kultūras centra statuss. Ņemot vērā, ka Aģentūra ir vienīgā institūcija Saldus administratīvajā teritorijā, kas atbilst Kultūras centru likuma nosacījumiem - pilda 3. panta ceturtajā daļā noteiktās funkcijas, pašvaldības aģentūrai "Saldus Tūrisma informācijas, kultūras un sporta centrs" šāds statuss ar Pašvaldības lēmumu ir piešķirams, papildinot saistošos noteikumus ar teikumu, ka Aģentūrai ir metodiskā kultūras centra statuss.

1.2. esošais tiesiskais regulējums nosaka, ka Aģentūrai ir tiesības administrēt pašvaldības budžeta līdzekļus, tomēr nav noteiktas tiesības administrēt valsts piešķirtos līdzekļus mērķdotāciju izmaksai;

1.3. nolikumā noteikts, ka Aģentūras juridiskā adrese atrodas Saldū, Striķu ielā 2, tomēr nepieciešams noteikt, ka juridiskā adrese atrodas Saldū, Striķu ielā 3.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Nav tieša fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci 3.1. Noteikumu īstenošana:

3.1.1. sociālā ietekme - atbilstoši saistošajos noteikums noteiktajai kompetencei turpinās nodrošināt fiziskām un juridiskām personām dažādu pakalpojumu pieejamību Saldus novadā;

3.1.2. ietekme uz vidi - neizraisīs tiešas vai netiešas pārmaiņas vidē;

3.1.3. ietekme uz iedzīvotāju veselību - neizraisīs tiešu vai netiešu ietekmi uz iedzīvotāju veselību;

3.1.4. ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā - neizraisīs tiešas vai netiešas pārmaiņas vidē;

3.1.5. ietekme uz konkurenci - nav plānotas ietekmes uz konkurenci pašvaldības teritorijā.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām 4.1. Aģentūra ir atbildīga par Noteikumu izpildes ievērošanu;

4.2. Noteikumi neparedz administratīvās procedūras un nemaina privātpersonām veicamās darbības, lai saņemtu pakalpojumu līdzšinējo kārtību;

4.3. Noteikumi neparedz administratīvo procedūru izmaksas.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem 5.1. Aģentūras darbinieki tiks iesaistīti Noteikumu īstenošanā, bet netiks uzlikti jauni pienākumi vai uzdevumi darbiniekiem, netiks veidotas jaunas darba vietas, u.tml.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu 6.1. Noteikumu izpildi nodrošina Aģentūra. Noteikumu izpildē netiks iesaistītas citas institūcijas, kā arī netiks paredzēta jaunu institūciju izveide, esošo likvidācija vai reorganizācija;

6.2. Noteikumu izpildes nodrošināšanai nebūs nepieciešami papildu resursi.

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana 7.1. Noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai, jo nav citu veidu, kā noteikt aģentūrai "Saldus TIKS centrs" metodiskā kultūras centra statusu.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām 8.1. Noteikumu grozījumu projekts un tam pievienotais paskaidrojuma raksts ir publicēts Saldus novada pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē sabiedrības viedokļa noskaidrošanai no 18.01.2024. līdz 01.02.2024. (ieskaitot).

8.2. Noteiktajā laika periodā nav saņemti priekšlikumi vai viedokļi par saistošo noteikumu projektu.

8.3. Saistošo noteikumu projekts tika izskatīts domes Kultūras un tūrisma komisijā un atbalstīts Sociālo, izglītības un kultūras jautājumu komitejā.

Saldus novada domes priekšsēdētājs M. Zusts

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par grozījumiem Saldus novada domes 2021. gada 26. augusta saistošajos noteikumos Nr. 41 "Saldus novada .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Saldus novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 4Pieņemts: 29.02.2024.Stājas spēkā: 06.03.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 46, 05.03.2024. OP numurs: 2024/46.22
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
350285
06.03.2024
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"